GDJE JEDNO PUTOVANJE ZAVRŠAVA, DRUGO POČINJE

Krenula suradnja Volla i Ubera: Uber te vozi do kolodvora, a Vollo dalje

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Vollo.net, internetski servis koji omogućava jednostavnu pretragu, usporedbu i kupovinu autobusnih karata, otišao je korak dalje i udružio snage s Uberom. Naime, kupnjom autobusne karte na Vollo platformi, Uber novim korisnicima daruje besplatnu vožnju, dok sve nove korisnike Vollo časti s popustom na ukidanje rezervacijske naknade prilikom prve kupnje autobusne karte.

uber_vollo_cover

Otkako se pojavio domaći internetski servis Vollo.net, vjerujem da mnogi jedino putem njega pretražuju i kupuju autobusne karte. No, Vollo je sada otišao korak dalje udruživši snage s Uberom i to pod motom – gdje jedno putovanje završava, drugo počinje. Rezultat je koncept intermodalnog prijevoza koje će ove jeseni i zime pojednostaviti putovanja i zasigurno razveseliti mnoge korisnike.

Naime, kupnjom autobusne karte na Vollo platformi, Uber novim korisnicima daruje besplatnu vožnju do kolodvora do 65 kuna, dok sve nove korisnike Vollo časti s do 35 kuna popusta na ukidanje rezervacijske naknade prilikom prve kupnje. Odnosno, Uber te vozi do kolodvora, a Vollo dalje.

U Vollu ističu kako su karte kupljene preko Vollo platforme već ionako u prosjeku jeftinije za 10 do 25 posto u odnosu na regularne cijene s kolodvora te da se zaista radi o značajnom popustu.

Suradnja s Uberom logičan korak

Marko Jukić, osnivač Volla, kaže kako je suradnja s Uberom logičan potez, jer imaju isti mindset i misiju, samo na različitim segmentima prijevoza.

Ono što Uber radi za gradski prijevoz, mi radimo za međugradski te smo samim time komplementarni. Osim toga, uz superioran UX, transparentnost odabira prijevoznika te jednostavnost sustava plaćanja, koji je kod oba isti, dižemo kvalitetu i mijenjamo navike putovanja.

Trenutno je suradnja Volla i Ubera ograničena na Hrvatsku, odnosno na gradove u kojima je Uber dostupan – Zagreb, Split, Zadar i Dubrovnik. No, budući da je Uber globalni igrač, Marko ne isključuje mogućnost sličnih suradnji i u drugim destinacijama izvan Hrvatske.

uber_vollo_jukic

Također, zanimljivo je da je ovo nije prva Vollova suradnja s nekim globalnim startupom. Naime, odnedavno kad pretražujete autobusne karte i linije na platformi Vollo, možete vidjeti i opcije koje ima BlaBlaCar za prijevoz do željene destinacije, kao alternativnu mogućnost prijevoza.

Dodatan vjetar u leđa

Inače, Vollo je u manje od šest mjeseci postojanja povezao preko 20 zemalja, objedinio više od 150 prijevoznika iz Hrvatske i Europe te ostvario preko 70.000 konekcija i više od 2 milijuna kombinacija ruta. Uz nedavno osvojene nagrade na Zagreb Connectu, ne sumnjamo da će suradnja s Uberom, naravno, pod uvjetom da on ostane u Hrvatskoj, Vollu dati dodatan vjetar u leđa.

Što kažete na suradnju Volla i Ubera, hoćete li koristiti ovakav oblik prijevoza?