Krenula suradnja Volla i Ubera: Uber te vozi do kolodvora, a Vollo dalje

Krenula suradnja Volla i Ubera: Uber te vozi do kolodvora, a Vollo dalje

Vollo.net, internetski servis koji omogućava jednostavnu pretragu, usporedbu i kupovinu autobusnih karata, otišao je korak dalje i udružio snage s Uberom. Naime, kupnjom autobusne karte na Vollo platformi, Uber novim korisnicima daruje besplatnu vožnju, dok sve nove korisnike Vollo časti s popustom na ukidanje rezervacijske naknade prilikom prve kupnje autobusne karte.

uber_vollo_cover

Otkako se pojavio domaći internetski servis Vollo.net, vjerujem da mnogi jedino putem njega pretražuju i kupuju autobusne karte. No, Vollo je sada otišao korak dalje udruživši snage s Uberom i to pod motom – gdje jedno putovanje završava, drugo počinje. Rezultat je koncept intermodalnog prijevoza koje će ove jeseni i zime pojednostaviti putovanja i zasigurno razveseliti mnoge korisnike.

Naime, kupnjom autobusne karte na Vollo platformi, Uber novim korisnicima daruje besplatnu vožnju do kolodvora do 65 kuna, dok sve nove korisnike Vollo časti s do 35 kuna popusta na ukidanje rezervacijske naknade prilikom prve kupnje. Odnosno, Uber te vozi do kolodvora, a Vollo dalje.

U Vollu ističu kako su karte kupljene preko Vollo platforme već ionako u prosjeku jeftinije za 10 do 25 posto u odnosu na regularne cijene s kolodvora te da se zaista radi o značajnom popustu.

Suradnja s Uberom logičan korak

Marko Jukić, osnivač Volla, kaže kako je suradnja s Uberom logičan potez, jer imaju isti mindset i misiju, samo na različitim segmentima prijevoza.

Ono što Uber radi za gradski prijevoz, mi radimo za međugradski te smo samim time komplementarni. Osim toga, uz superioran UX, transparentnost odabira prijevoznika te jednostavnost sustava plaćanja, koji je kod oba isti, dižemo kvalitetu i mijenjamo navike putovanja.

Trenutno je suradnja Volla i Ubera ograničena na Hrvatsku, odnosno na gradove u kojima je Uber dostupan – Zagreb, Split, Zadar i Dubrovnik. No, budući da je Uber globalni igrač, Marko ne isključuje mogućnost sličnih suradnji i u drugim destinacijama izvan Hrvatske.

uber_vollo_jukic

Također, zanimljivo je da je ovo nije prva Vollova suradnja s nekim globalnim startupom. Naime, odnedavno kad pretražujete autobusne karte i linije na platformi Vollo, možete vidjeti i opcije koje ima BlaBlaCar za prijevoz do željene destinacije, kao alternativnu mogućnost prijevoza.

Dodatan vjetar u leđa

Inače, Vollo je u manje od šest mjeseci postojanja povezao preko 20 zemalja, objedinio više od 150 prijevoznika iz Hrvatske i Europe te ostvario preko 70.000 konekcija i više od 2 milijuna kombinacija ruta. Uz nedavno osvojene nagrade na Zagreb Connectu, ne sumnjamo da će suradnja s Uberom, naravno, pod uvjetom da on ostane u Hrvatskoj, Vollu dati dodatan vjetar u leđa.

Što kažete na suradnju Volla i Ubera, hoćete li koristiti ovakav oblik prijevoza?

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Internet marketing

Kad stvarni, strašni događaji inspiriraju stvarno snažnu kampanju: The Real-life Escape Room

SoMo Borac. Clio Awards. BalCannes. European Excellence Awards. SEMPL. To je tek dio nagrada koje je osvojila kampanja The Real-life Escape Room, itekako zasluženo. No, nagrade su tek točka na i kompleksnog razvoja i realizacije jedne ovakve snažne i društveno odgovorne kampanje.

Startupi i poslovanje

Hrvatski Top Digital Agency osigurao investiciju od milijun eura predvođenu Fil Rouge Capitalom

Top Digital Agency, tvrtka koja spaja agencije i klijente osigurala je milijun eura investicije, a ovu rundu predvodi Fil Rouge Capital sa 800 tisuća eura.

Tehnologija

‘Best buy’ mobiteli danas: Za one koji hoće premium značajke, ali ne i paprenu cijenu

Mobiteli su preskupi, i to je činjenica. Treba li vam onda uopće novi Samsung od 1000 eura ili ga samo želite jer je nov i 'najbolji'?

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.