Tapoint omogućuje beskontaktno naručivanje i - komuniciranje

Hrvatski Tapoint uz NFC omogućuje beskontaktno naručivanje i – komuniciranje

Kako naručiti piće i hranu u omiljenom kafiću ili restoranu? Pozivanjem konobara ili možda uz Tapoint, putem mobitela, ali bez upotrebe posebne aplikacije? Zahvaljujući Tapointu, odnedavno je i to moguće u nekim zagrebačkim kafićima. Međutim, njegova primjena je puno šira, i upravo ga to između ostalog, razlikuje od brojnih drugih rješenja za naručivanje. Naime, Tapoint trenutno testiraju i u Centru za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj u sklopu projekta potpomognute beskontaktne komunikacije za djecu i odrasle s posebnim potrebama.

tapoint_cover

Znate one situacije kad je u vašem omiljenom kafiću gužva i nikako ne možete doći na red ili pozvati konobara? Rješenje bi mogao biti Tapoint, beskontaktno naručivanje. Za uređaje koji podržavaju NFC tehnologiju, treba samo približiti Tapoint stalku za naručivanje, uz prethodno aktiviranje NFC-a u opcijama uređaja. Uređaji bez NFC-a koriste QR čitač kojim se skenira QR kod pozicioniran na suprotnoj strani stalka za naručivanje.

Kako kaže Ivan Radišić, iz Unlimited Communicationa, zagrebačke tvrtke s podružnicom u Francuskoj koja stoji iza projekta, Tapoint ne koristi aplikaciju za svoj rad, a nakon završetka naručivanja ne zauzima dodatni podatkovni prostor. Upravo ga ove karakteristike razlikuju od konkurencije – sama ideja nastala je kao želja da pomogne kćeri s posebnim potrebama, odnosno da joj olakša komunikaciju u raznim životnim situacijama, objašnjava Ivan.

Slučajno sam se upoznao s NFC-om, bliskokontaktnom komunikacijom, primijetivši da nudi niz mogućnosti na polju digitalne komunikacije. Primijenio sam jednostavne modele implementacije tagova (čip) pozicioniranjem ispod fotografija koje na znakovnom jeziku predstavljaju određene osnovne životne radnje. I tu je sve počelo.

S idejom je upoznao prijatelja Marka Račića, zatim im se pridružio informatičar Igor Račić, koji je, naglašava Ivan, softverskim rješenjem stvorio temelje za razvoj brenda Tapoint. Sam rad na projektu trajao je godinu dana, od razvoja hardverskih i softverskih komponenti do komercijalne implementacije rješenja sa svim specifičnostima traženih zahtjeva korisnika.

U konačnici su svi podaci i modeli implementirani na jedinstvenu informatičku platformu koja upravlja svim komunikacijskim aktivnostima Tapoint proizvoda.

Ugostiteljstvo tek jedna mogućnost primjene

https://www.youtube.com/watch?v=J4dACh5jSwQ

Tapoint korisnici trenutno mogu koristiti u Vivas barovima na tri lokacije u Zagrebu (Savica, Vrbani i Selska cesta). Ovo je tek jedan vid njegove primjene, što je karakteristika koja između ostalog, izdvaja Tapoint u konkurenciji brojnih drugih rješenja za naručivanje o kojima smo pisali posljednjih nekoliko godina, kao što je Orderhino, riječki digitalni jelovnik iMenu ili digitalni meni daShef tvrtke Implementacija snova. Kako Ivan objašnjava, primjena ovog modela Tapointa prvotno je bila usmjerena na velike hotelske lance, međutim, mogućnosti za implementaciju su – puno veće.

Primjena Tapoint proizvoda je neograničena i dostupna svim segmentima tržišnog komuniciranja. Unlimited Communication je razvio niz komunikacijskih modela koje trenutno razvija za kongresne i konferencijske aktivnosti, hotelijerstvo, financijske institucije, auto industriju, trgovačke centre, marketinške i PR agencije…

Reakcije korisnika Vivas barova su od samog početka iznimno dobre te je samo u prvih sedam dana od implementacije, realizirano preko 1300 narudžbi putem mobilnih uređaja. Ivan objašnjava kako je prednost Tapointa što daje mjerljive rezultate korištenja i detaljne analize ponašanja korisnika po velikom broju parametara (od mjesta komunikacije, sadržaja, vremenu aktivnosti). Također, sve promjene sadržaja na pojedinim dodirnim točkama (NFC tag ili QR kod), u komunikacijskom procesu odvijaju s udaljenog centralnog mjesta u vremenskim intervalima prema željama klijenata, odnosno dužine navedenih projekata.

Suradnja s Centrom Slava Raškaj

tapoint_dijete

Uz navedene oblike upotrebe, Ivan spominje i suradnju s Centrom za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj u Zagrebu, a riječ je o projektu potpomognute beskontaktne komunikacije za djecu i odrasle s posebnim potrebama.

Ovo je projekt koji se u ovom obliku po prvi puta u svijetu implementira kao jedan od primijenjenih oblika potpomognute komunikacije. U suradnji s Centrom, formiran je multidisciplinarni tim stručnjaka (defektolog, logoped, radni terapeut, psiholog i dva člana Unlimited Communicationa) koji postojeće primjenjive procese učenja, edukacije i komunikacije u Centru prilagođavaju konkretnim modelima Tapoint beskontaktne komunikacije.

U pilot projektu sudjeluje dvadesetak djece koja će tijekom sljedeća tri mjeseca primjenjivati različite oblike beskontaktne edukacije, učenja i igara. Nakon toga slijedi analiza svih elemenata komunikacijskog projekta te implementacija Tapointa u Centar Slava Raškaj, ali i druge slične institucije u Hrvatskoj i EU, najavljuje Ivan. A idući koraci? Kvalitetno pozicioniranje Tapoint proizvoda na tržištu, i to ne samo u području beskontaktnog naručivanja, ali i ulaganje u kvalitetne kadrove koji će omogućiti daljnji razvoj, zaključuje Ivan.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.