Orderhino: Hrvatskim ‘appom’ naručite jutarnju kavu putem pametnog telefona

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

OrderhinoUgostitelji će uskoro moći lakše implementirati naručivanje putem pametnih telefona, ako je suditi prema novom projektu imena Orderhino, koji dolazi iz Hrvatske. Naime, riječ je o web-aplikaciji koja nudi implementaciju smartphone naručivanja u kafiće/restorane/barove, i to samo u 15 minuta!

Kako kaže autor Orderhina (prvotno nazvanog Orderino), Marko Mikloš, proizvod se ističe jednostavnošću implementacije. Ugostitelj se samo mora registrirati, kreirati meni (ili izabrati između već ponuđenih predložaka) te istaknuti QR kod i URL – na stolove, na meni, na stol – svejedno je. Gostu također ne treba posebna aplikacija za otvaranje menija, već se on otvara u pregledniku koji koristi.

Nakon toga gost lokala sjeda za stol, slika QR kod ili upisuje URL te tako pristupa web meniju. Nakon narudžbe konobar prima obavijest na računalo s kojim koristi Orderhino ili na vlastiti smartphone, objašnjava Mikloš.

Duže vrijeme sam razmatrao tu ideju, i mislim da će naručivanje i plaćanje mobitelom postati svakodnevica. Tržište je veliko (od lokala do potencijalnih oglašavača) i konkurencija je relativno slaba. No, sam ne znam programirati pa sam kontaktirao poznanika s FOI-a, Zorana Antolovića, a njemu se ideja isto svidjela te je počeo raditi na aplikaciji.

Orderhino mobilna verzija

Konobar! Pošto jedan Orderhino?

Što se tiče modela naplate, za hrvatsko tržište planirana mjesečna cijena korištenja Orderinha je između 50 i 100 kuna, ovisno o veličini kafića. Također, cijena ovisi i o tome hoće li ugostitelj biti u mogućnosti dobiti analizu svojih narudžbi. Ne zatvara se niti mogućnost da Orderhino bude potpuno besplatan, ukoliko se većina prihoda bude ostvarivala kroz oglašavanje. Poslije hrvatskog planirano je širenje na europsko, a početkom sljedeće godine i tržište SAD-a.

Predstavljanje proizvoda u većim hrvatskim gradovima bit će u travnju. Do tada… Konobar, može još jedno?