Kako su povezani videoigre i ‘stvarni’ svijet, saznajte u petak u klubu MaMa

S ciljem razotkrivanja kako dizajneri vrhunski upravljaju emocijama igrača i stvaraju upečatljiva iskustva, zagrebački kulturni klub MaMa vas ovaj petak, 16. prosinca, vodi u svijet videoigara.

Zašto nas videoigre tako uspješno uvlače u svoj svijet, otkrit će Srđan
Zašto nas videoigre tako uspješno uvlače u svoj svijet, otkrit će Srđan Laterza.

Suvremene videoigre imaju velik utjecaj na živote korisnika. Već desetljećima se istraživači bore s time ima li igranje videoigara više negativnih ili pozitivnih učinaka. Od pojave prve videoigre u sedamdesetima, industrija je stvorila snažne ekonomske sustave, a u međuvremenu su se pojavile i igre koje koriste smislene interakcije kako bi istražile važna društveno-politička pitanja.

S ciljem razotkrivanja kako dizajneri vrhunski upravljaju emocijama igrača i storytellingom stvaraju upečatljiva iskustva, ovaj petak, 16, prosinca, vas u kulturnom klubu MaMa u Preradovićevoj 18 u Zagrebu očekuje predavanje Videoigre i “stvarni” svijet.

Predavanje copywritera koji je radio na aplikaciji Zagreb Be There

Predavanje će s početkom u 20 sati održati Srđan Laterza, copywriter u interaktivnim sadržajima, scenarist i pisac. Srđan je autor game designa Politika emocija koja će se u 2017. održati u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva, a jedan od najpoznatijih projekata u kojima je surađivao, svakako je aplikacija Zagreb Be There za Turističku zajednicu grada Zagreba, koja je nagrađena kao najbolji turistički digitalni proizvod na festivalu Tourism&Strategy u Parizu.

Uz to, Srđan surađuje na razvoju scenarija za dokumentarnu seriju o vezi videoigara i društva pod nazivom 100 života. Inače objavljuje i priče fantastike, ali trenutno je angažiran oko svoje prve igre – riječ je o point and click avanturi Venenum.

Organizacija događanja provodi se u sklopu projekta net.cube koji je financiran sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Afera Orašar: Samo hrvatski mediji od baleta mogu napraviti dramu

Cijeli cirkus koji se digao oko kupovine ulaznica za Orašara najmanje govori o Hrvatskom narodnom kazalištu i njegovom sustavu za kupovinu ulaznica, a najviše o domaćim medijima.

Digitalni mediji

RedViewMedia postao većinski vlasnik oglašivačke platforme Linker (Media)

Platforma za otkrivanje sadržaja, Linker.hr, postaje Linker Media, nakon investicije oglašivačke agencije RedViewMedia. Agencija je preuzela 51% vlasništva platforme, a Diana Dumanić, direktorica RV-a, pridružila se u upravu Linker Medije uz dosadašnjeg partnera/suosnivača Branimira Prskala.

Intervju

Di si bio ’97.? Ekipa iz HINLA-e organizirala je prva hrvatska esport natjecanja

Možda niste nikada čuli za HINLA-u, ali ovo natjecanje iz Hrvatske jedno je od prvih punopravnih esport natjecanja u čitavoj Europi.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Startup vs. startup: OmoLab i Silver Monitor dokazuju da je najbolje rješavati probleme iz okoline

OmoLab razvija alate koji olakšavaju, poboljšavaju i potiču čitanje osoba s disleksijom i drugim teškoćama čitanja. Silver Monitor pametna je narukvica i softverska platforma za praćenje zdravlja starijih pacijenata. A njihovi osnivači, Petar Reić i Tihana Petričević, nakratko su napustili uloge startupera i našli se u ulozi novinara.

Novost

Vojska SAD-a imat će svoj esport tim.

Jeste li kad igrali Call of Duty ili Counter Strike i razmišljali kako bi bilo super da to radite zapravo, a ne samo u igri? E, pa sad možete. Super?

Startupi i poslovanje

3D printana golferica Prudence visoka je 1.90m i dolazi iz Zagreba

Koliko sati treba da biste napravili 3D printanu osobu od dva metra? Znaju iz Mikrotvornice gdje su stvorili Prudence, golfericu koja je jedna od najvećih 3D printanih skulptura na ovim prostorima.

Kolumna

Cijelu svoju digitalnu karijeru dugujem(o) igrama poput Warcrafta 3

Otac mi je jednom dobroćudno predvidio da neću zauvijek igrati “igrice”. Nisam tada kao tvrdoglav klinac mogao pretpostaviti koliko će biti u pravu - i koliko će upravo te igre usmjeriti moj život i karijeru.

Intervju

Heureka! Jeftinije.hr postao dio najveće CEE grupe ecommerce platformi za usporednu kupovinu

Platforme poput jeftinije.hr omogućuju pronalazak Best Buy proizvoda za svakoga, ali i veću transparentnost cijena na tržištu. Otkrivamo znači li ulazak u grupaciju Heureka nužno i poboljšanje takvog iskustva.

Startupi i poslovanje

Productive: Kako Infinumov softver za vođenje agencije, uz silnu konkurenciju, uspijeva rasti

Kako izgleda stvarati SaaS proizvod i kako to uspijeva timu koji razvija Productive, Infinumov spinoff?