Kakva je veza videoigara i stvarnog svijeta, saznajte u petak u klubu MaMa

Kako su povezani videoigre i ‘stvarni’ svijet, saznajte u petak u klubu MaMa

S ciljem razotkrivanja kako dizajneri vrhunski upravljaju emocijama igrača i stvaraju upečatljiva iskustva, zagrebački kulturni klub MaMa vas ovaj petak, 16. prosinca, vodi u svijet videoigara.

Zašto nas videoigre tako uspješno uvlače u svoj svijet, otkrit će Srđan
Zašto nas videoigre tako uspješno uvlače u svoj svijet, otkrit će Srđan Laterza.

Suvremene videoigre imaju velik utjecaj na živote korisnika. Već desetljećima se istraživači bore s time ima li igranje videoigara više negativnih ili pozitivnih učinaka. Od pojave prve videoigre u sedamdesetima, industrija je stvorila snažne ekonomske sustave, a u međuvremenu su se pojavile i igre koje koriste smislene interakcije kako bi istražile važna društveno-politička pitanja.

S ciljem razotkrivanja kako dizajneri vrhunski upravljaju emocijama igrača i storytellingom stvaraju upečatljiva iskustva, ovaj petak, 16, prosinca, vas u kulturnom klubu MaMa u Preradovićevoj 18 u Zagrebu očekuje predavanje Videoigre i “stvarni” svijet.

Predavanje copywritera koji je radio na aplikaciji Zagreb Be There

Predavanje će s početkom u 20 sati održati Srđan Laterza, copywriter u interaktivnim sadržajima, scenarist i pisac. Srđan je autor game designa Politika emocija koja će se u 2017. održati u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva, a jedan od najpoznatijih projekata u kojima je surađivao, svakako je aplikacija Zagreb Be There za Turističku zajednicu grada Zagreba, koja je nagrađena kao najbolji turistički digitalni proizvod na festivalu Tourism&Strategy u Parizu.

Uz to, Srđan surađuje na razvoju scenarija za dokumentarnu seriju o vezi videoigara i društva pod nazivom 100 života. Inače objavljuje i priče fantastike, ali trenutno je angažiran oko svoje prve igre – riječ je o point and click avanturi Venenum.

Organizacija događanja provodi se u sklopu projekta net.cube koji je financiran sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?

Startupi i poslovanje

Uz anđeoske investicije, a sad i Fil Rouge Capital, Smart Lumies u pripremi za najveće američke trgovačke lance

Kocka je bačena. Smart Lumiesi su usavršili svoj prvi proizvod, a uskoro slijede i novi proizvodi i mnoge igre, ali i izlazak na američko tržište. U pripremi za sve to, posebno dobra vijest je da su nedavno zaključili investiciju od Fil Rouge Capitala.

Izvještaj

Ako želite učiti, postati IT konzultant nije bauk, osnove s fakulteta već imate

Iza nas je zadnji Tech Consultant Meetup s kojim smo zaključili ovogodišnji ciklus Digitalne karijere, a koji smo u suradnji s mStartom, hrvatskom tvrtkom za poslovna IT rješenja realizirali u tri hrvatska grada: Zagrebu, Osijeku te konačno - Splitu.

Digitalni mediji

Iskon podcast zvučan je primjer kako primijeniti novi digitalni format za interne komunikacije

Može li podcast biti alat za internu komunikaciju u tvrtki? Pretpostavljam da da, jer je novi Iskonov podcast dostupan samo Iskonovcima!