Kako su povezani videoigre i ‘stvarni’ svijet, saznajte u petak u klubu MaMa

S ciljem razotkrivanja kako dizajneri vrhunski upravljaju emocijama igrača i stvaraju upečatljiva iskustva, zagrebački kulturni klub MaMa vas ovaj petak, 16. prosinca, vodi u svijet videoigara.

Zašto nas videoigre tako uspješno uvlače u svoj svijet, otkrit će Srđan
Zašto nas videoigre tako uspješno uvlače u svoj svijet, otkrit će Srđan Laterza.

Suvremene videoigre imaju velik utjecaj na živote korisnika. Već desetljećima se istraživači bore s time ima li igranje videoigara više negativnih ili pozitivnih učinaka. Od pojave prve videoigre u sedamdesetima, industrija je stvorila snažne ekonomske sustave, a u međuvremenu su se pojavile i igre koje koriste smislene interakcije kako bi istražile važna društveno-politička pitanja.

S ciljem razotkrivanja kako dizajneri vrhunski upravljaju emocijama igrača i storytellingom stvaraju upečatljiva iskustva, ovaj petak, 16, prosinca, vas u kulturnom klubu MaMa u Preradovićevoj 18 u Zagrebu očekuje predavanje Videoigre i “stvarni” svijet.

Predavanje copywritera koji je radio na aplikaciji Zagreb Be There

Predavanje će s početkom u 20 sati održati Srđan Laterza, copywriter u interaktivnim sadržajima, scenarist i pisac. Srđan je autor game designa Politika emocija koja će se u 2017. održati u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva, a jedan od najpoznatijih projekata u kojima je surađivao, svakako je aplikacija Zagreb Be There za Turističku zajednicu grada Zagreba, koja je nagrađena kao najbolji turistički digitalni proizvod na festivalu Tourism&Strategy u Parizu.

Uz to, Srđan surađuje na razvoju scenarija za dokumentarnu seriju o vezi videoigara i društva pod nazivom 100 života. Inače objavljuje i priče fantastike, ali trenutno je angažiran oko svoje prve igre – riječ je o point and click avanturi Venenum.

Organizacija događanja provodi se u sklopu projekta net.cube koji je financiran sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Svoj novčanik od sada i u Hrvatskoj možete zamijeniti – aplikacijom!

Za Google Pay ste vjerojatno već čuli, ali ako nemate račun u nekoj stranoj banci, niste ga mogli niti koristiti u Hrvatskoj. To se sada mijenja - ali samo za neke.

Kultura 2.0

Zašto je HRT ukinuo HD čim je završilo Svjetsko prvenstvo (i tek onda predstavio novi HRTi app?!)

Nova HRTi aplikacija stigla je tek nakon završetka Svjetskog prvenstva u nogometu, a nakon prvenstva se čini kako trebamo i zaboraviti da ćemo zemaljskim signalom dobiti HD programe u skorije vrijeme. Zašto?

Startupi i poslovanje

Good Gameov žiri odlučit će kojem hrvatskom startupu ide 100 tisuća kuna!

Nakon uspješnog trećeg izdanja Good Gamea ove godine, od kotizacija timova prikupljeno je 100 tisuća kuna, a taj novac će se investirati u jednu poslovnu ideju. Koja će to biti saznat ćemo na Good Game Liftoffu u rujnu ove godine, ali za sada znamo imena članova žirija koji će tu odluku i donijeti.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Zakon o doprinosima: Uključite se u javnu raspravu za spas malih tvrtki!

Jedno od rijetkih povećanja plaća kojima se mnogi neće veseliti. Tisuće malih i mikro poduzeća, a među njima brojna iz IT industrije, mogli bi se naći na rubu propasti ako prođe nova Vladina izmjena i dopuna Zakona o doprinosima.

Kultura 2.0

Živjeti od glazbe u Hrvatskoj: Svirali su u garažama, a sada produciraju za video igre

Donosimo priču četiri glazbenika, producenta i kompozitora kroz put nekonvencionalne glazbene karijere: kako se sklada za gaming blockbustere?

Digitalni mediji

Infowars dokazuje da su društveni mediji – mediji bez odgovornosti (čak i kod nas)

Društveni mediji ne žele imati odgovornost kakvu imaju mediji, njihovi novinari, urednici. A opet, imaju je.

Društvene mreže

Trebamo li ‘out of office’ za Facebook, LinkedIn i Instagram (i kako ga postaviti)

Je li vrijeme da postavimo 'out of office' i na društvene mreže, ne samo službeni email?

Internet marketing

Kako Poreznoj upravi dokazati da doista obavljate digitalne, a ne fiktivne usluge?

Kako dokazati da je digitalna usluga koju ste prodali klijentu zapravo digitalna usluga, a ne samo nešto fiktivno osmišljeno samo kako biste zgrabili te pare, pitanje je koje postaje sve aktualnije u vremenu kada sve više tvrtki posluje isključivo ovim putem, a posebice kad ovakvi slučajevi postaju predmet istrage USKOK-a.

Društvene mreže

Sad kad znate koliko trošite Facebook i Instagram, blokirajte ih (znamo da ne-će-te)

Godinama nakon što smo se počeli time opterećivati, Facebook nam je predstavio (pre)jednostavan alat koji nam otkriva koliko točno godi… minuta trošimo, ne samo na njemu, nego i Instagramu. Je li ovo znak da konačno blokiramo društvene mreže - ili možemo biti iskreni sami sa sobom kako ih koristimo?