UX savjeti za ljude u žurbi braće Blagonić

UX savjeti za ljude u žurbi: Korisnici su sretniji kada donose manje odluka

Na zadnjem danu ovogodišnjih WinDaysa predavanje su održala i braća Blagonić, organizatori domaćih WordPress Meetupa. S 12 godina iskustva, od toga 7 godina u UI/UX dizajnu, te nakon četiristotinjak klijenata, skupili su neka praktična saznanja vezana uz dizajn koja su prezentirali kroz niz savjeta.

Braća Blagonić na ovogodišnjim WinDaysima održala su predavanje o UX dizajnu (Slika: WinDays Facebook).
Braća Blagonić na ovogodišnjim WinDaysima održala su predavanje o UX dizajnu (Slika: WinDays Facebook).

No, krenimo otpočetka: koja je uopće razlika između User Interface i User Experience dizajna? Objasnio je to Emanuel na primjeru konja:

UI je ono što vam treba za jahanje, uzde, sedlo, stremen i ostala oprema. UX je pak osjećaj koje vam jahanje daje, vjetar u kosi, sreća kada shvatite da niste pali s konja.

No prije nego što se bacite u UX/UI dizajn, trebate od klijenata izvući što im zapravo treba i što žele, objašnjavaju Blagonići – oni sami to rade pomoću upitnika kroz koji saznaju je li klijent svjestan ciljane skupine, tko će uređivati sadržaj, koji će biti content work flow, kako će komunicirati s publikom.

Sljedeći je korak razgovor s članovima tima i brainstorming uz bijelu ploču gdje se sve ideje mogu skicirati. U ove je sastanke često dobro uključiti i klijenta, a na njima kolaju ideje, vizualiziraju se te se tako identificiraju mogući problemi. Skiciranje ideja i koraka uzima nešto vremena, objasnio je Lucijan, no omogućava vam da se klijentu obratite s idejama i prijedlozima, nečime što im je mnogo korisnije od komada koda.

Aplikacije radite za korisnike – pitajte ih za mišljenje

Treba ipak pri dizajnu imati na umu da aplikaciju ne radite za sebe, već za korisnike. uvijek razgovarajte s ciljanom skupinom i stvarajte s njima na prvom mjestu, no ne treba zaboraviti i da su oni pametni i da uče – čak i ako nešto u aplikaciji ne bude savršeno optimizirano, popravit ćete u verziji 2.0, a korisnici će sami naći načina da zaobiđu probleme.

Nekoliko je ipak pravila za bolji UX:

  • Što je manje odlučivanja, to su sretniji korisnici.
  • Što je manje distrakcija, to je brže odlučivanje.
  • Ponudite im “pametne” početne opcije – 20 posto najkorištenijih opcija neka bude unutar jednog klika.
  • Ne zbunjujte korisnike – budite konzistentni, pogotovo kada je riječ o bojama i akcijama.

Olakšajte klijentima da razumiju što radite

Pravilo “manje je više” vrijedi i za sadržaj i objekte, ne samo opcije, napomenuli su Blagonići. Grupirajte objekte i sadržaj, savjetuju, a sami pritom koriste strukturu foldera za stranice i podstranice, jer čak i klijenti koji nisu tehnološki pismeni mogu razumjeti tu hijerarhiju i koliko će klikova po prilici trebati da korisnik dođe do nekog sadržaja u toj strukturi.

Klijenti često neće razumjeti komad koda koji im pošaljete, no razumjet će skice na papiru, interaktivne prototipe poput klikabilnog PDF-a ili HTML prototip koji će i vama poslužiti za provjeru koncepta.

Posebno je bitno da nešto vizualno pošaljete klijentu ako ne radite s njima u istom uredu (ili državi). Kada rješavanje problem na licu mjesta i izravna komunikacija nisu opcija, vrlo je bitno na kraju svakog dana poslati nešto klijentu na temelju čega se može otvoriti diskusija, napomenuo je Lucijan.

Cijelim putem iterirajte, testirajte, razgovarajte s klijentima, korisnicima i svojim kolegama, poručuju Blagonići.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Što ste propustili

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.

Mobilno

Apple Arcade i Apple TV+ stižu uskoro i u Hrvatsku

Osim novih iPhone modela, jučer smo saznali i novosti o dvije pretplatničke usluge koje nas čekaju iz Applea.

Tehnologija

Stručnjaci Microblinka i Infinuma: Apple je i dalje inovativan!

Gdje Apple vodi, a gdje kaska? Saznali smo kako developeri gledaju na stanje Apple ekosustava.

Video

Što čini dobar digitalni kafić? U 4 epizode nalazimo odgovore.

Jedni žele zaraditi, drugi raditi - kako povezati interese ugostitelja i digitalnih nomada? Saznali smo u razgovoru s njima.