Od danas diljem Europe plaćajte otiskom prsta i selfiejem, Hrvatska na redu 2017.

Od danas diljem Europe plaćajte otiskom prsta i selfiejem, Hrvatska na redu 2017.

Mastercardovi korisnici u 12 europskih zemalja od danas mogu potvrditi svoj identitet prilikom online plaćanja otiskom prsta ili selfiejem. Primjenu ove tehnologije u Hrvatskoj možemo očekivati tijekom sljedeće godine.

Nakon inovacija poput beskontaktnog i mobilnog plaćanja, konačno stiže i rješenje za online plaćanje.
Nakon inovacija poput beskontaktnog i mobilnog plaćanja, konačno stiže i rješenje za online plaćanje.

Od danas postaje dostupna Mastercardova aplikacija za online plaćanje Identity Check Mobile. Posebnost aplikacije je u tome što za provjeru identiteta vlasnika kartice koristi otisak prsta i prepoznavanje lica. Time biometrijska autentifikacija prilikom plaćanja postaje dostupna širokom građanstvu u Europi, ali zasad na samo 12 europskih tržišta – u Ujedinjenom Kraljevstvu, Austriji, Belgiji, Češkoj, Danskoj, Finskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Nizozemskoj, Norveškoj, Španjolskoj i Švedskoj. U Hrvatskoj, kao i u drugim zemljama svijeta, dostupnost nove mogućnosti u plaćanju možemo očekivati tijekom 2017. godine, kažu iz Mastercarda.

Biometrijska autentifikacija bila je najavljivana još u prvoj polovici 2016. godine, o čemu se pisalo i na Netokraciji. U međuvremenu je Mastercard proveo istraživanja u Nizozemskoj, SAD-u i u Kanadi, a korisnici su potvrdili da preferiraju takav način plaćanja spram lozinki. O tome da su lozinke stvar prošlosti, pričalo se i na Mastercardovoj konferenciji u Splitu prošloga tjedna. Ono što su u Mastercardu naučili iz probnih istraživanja je da rješenje za online plaćanje mora biti jednostavno te da treba iskoristiti ono što korisnik već poznaje ili upotrebljava, npr. kameru, objašnjavaju iz kompanije.

Kod potvrde identiteta selfiejem dovoljno je – trepnuti

Korisnici potvrđuju da više preferiraju otisak prsta ili selfie autentifikaciju spram lozinki.
Korisnici potvrđuju da više preferiraju otisak prsta ili selfie autentifikaciju spram lozinki.

Aplikacija funkcionira tako da prilikom online kupovine na korisnikov uređaj prvo dolazi poruka s obavijesti o pokušaju kupnje. U slučaju autentifikacije selfiejem nakon toga se pojavljuje video kojim aplikacija prepoznaje fizičke karakteristike lica, no korisnik mora prvo trepnuti, kao znak da ispred uređaja stoji živo biće. S obzirom na to da sustav prepoznaje karakteristike koje su kod svake osobe jedinstvene, mogućnosti zlouporabe su minimalne.

Sigurnost plaćanja podržava i Mastercardov sustav Safety Net, no on ne prati biometrijske parametre već ponašanje korisnika, npr. otkuda korisnik kupuje online, u koje vrijeme obično kupuje, kako drži tablet i slično. Ipak, time nije ugroženo korisnikovo pravo na privatnost, kažu iz Mastercarda, jer su podaci koje prikupljaju vezani isključivo uz broj kartice, dok je osoba iza tog broja nepoznata. Ono što zanima stručnjake iz Safety Neta je određeni uzorak, tj. ponavljajuće ponašanje korisnika, a u slučajevima kupovine koja ne odgovara tom uzorku, sustav reagira s ciljem zaštite od zlouporabe, objašnjava Johan Gerber, izvršni potpredsjednik sektora Security & Decision Products u Mastercardu.

Ovom uslugom Mastercard je doveo online plaćanje na jednu novu razinu, a u kompaniji vjeruju da će se i u budućnosti razvoj plaćanja orijentirati na jednostavna i prikladna rješenja za korisnike. Čini se kako vrijeme lozinki uistinu prolazi, no u Hrvatskoj će se ipak zadržati – još malo.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.