mAutopraonice: Pranje automobila od sada možete plaćati i SMS porukama

mAutopraonice: Pranje automobila od sada možete plaćati i SMS porukama

Plaćanje parkinga SMS porukama jedna je od onih usluga koja je brzo zaživjela u Hrvatskoj, i uz to je odlično prihvaćena. Vipnet koji je razvijao ovu uslugu, sada je otišao i korak dalje predstavivši mAutopraonice, a riječ je o SMS usluzi plaćanja u samoposlužnim autopraonicama.

mAutopraonice_vipnet

Svi koji vole da im limeni ljubimci budu uredni i čisti, a pri tome koriste samoposlužne praonice sigurno su se više puta zatekli u situaciji da moraju razmišljati kako platiti uslugu i imaju li dovoljno kovanica. Vjerojatno su se tada zapitali može li biti jednostavnije od pretraživanja džepova u potrazi za posljednjim sitnim novcem. Odgovor je da može i to uz Vipnetovu novu uslugu mAutopraonice koja omogućuje jednostavno i brzo plaćanje pranja i čišćenja vozila putem SMS poruke u privatnim samoposlužnim autopraonicama u Hrvatskoj.

Kako usluga funkcionira?

Prilikom upotrebe usluge mAutopraonice, korisnik unaprijed plaća određeni iznos naknade utvrđen od strane ugovornog partnera za pranje i čišćenje vozila. Pri tome je dovoljno da pošalje SMS poruku na broj 700700 s ključnom riječi koja se sastoji od identifikacijskog broja uređaja za pranje ili čišćenje vozila i iznosa naknade od primjerice 5 ili 15 kuna. Nakon uspješno provedenog plaćanja, tereti se račun korisnika koji dobiva i SMS poruku s potvrdom plaćanja.

Autopraonice u kojima se usluga može za sada koristiti nalaze se u Svetoj Nedjelji na adresi Ul. Dr. Franje Tuđmana 26 te Sesvetama na adresi Ljudevita Posavskog 13, a u Vipnetu naglašavaju kako je u planu širenje usluge i na druga mjesta u Hrvatskoj.

Prva takva usluga u Hrvatskoj i regiji

Usluga je razvijena u suradnji s tvrtkom Semper tehnika, a riječ je o prvoj takvoj u Hrvatskoj i regiji. Ujedno je to posljednja u nizu usluga mobilnog plaćanja u Vipnetovom M2M (machine to machine) segmentu koji je zaživio 2001. godine uvođenjem SMS parkinga.

Kad je riječ o potencijalu M2M usluga, izvještaj tvrtke Future Market Insights (FMI) iz veljače 2015. godine procjenjuje kako je vrijednost transakcija putem mobilnih uređaja u 2014. godini iznosila 392 milijarde dolara te da će do 2020. dosegnuti 2,849 milijardi dolara na svjetskoj razini, s kontinuiranim rastom od 39.2% na godišnjoj razini u promatranom periodu.

Kako vam se sviđa usluga mAutopraonice? Hoćete li ju koristiti?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.