mAutopraonice: Pranje automobila od sada možete plaćati i SMS porukama

mAutopraonice: Pranje automobila od sada možete plaćati i SMS porukama

Plaćanje parkinga SMS porukama jedna je od onih usluga koja je brzo zaživjela u Hrvatskoj, i uz to je odlično prihvaćena. Vipnet koji je razvijao ovu uslugu, sada je otišao i korak dalje predstavivši mAutopraonice, a riječ je o SMS usluzi plaćanja u samoposlužnim autopraonicama.

mAutopraonice_vipnet

Svi koji vole da im limeni ljubimci budu uredni i čisti, a pri tome koriste samoposlužne praonice sigurno su se više puta zatekli u situaciji da moraju razmišljati kako platiti uslugu i imaju li dovoljno kovanica. Vjerojatno su se tada zapitali može li biti jednostavnije od pretraživanja džepova u potrazi za posljednjim sitnim novcem. Odgovor je da može i to uz Vipnetovu novu uslugu mAutopraonice koja omogućuje jednostavno i brzo plaćanje pranja i čišćenja vozila putem SMS poruke u privatnim samoposlužnim autopraonicama u Hrvatskoj.

Kako usluga funkcionira?

Prilikom upotrebe usluge mAutopraonice, korisnik unaprijed plaća određeni iznos naknade utvrđen od strane ugovornog partnera za pranje i čišćenje vozila. Pri tome je dovoljno da pošalje SMS poruku na broj 700700 s ključnom riječi koja se sastoji od identifikacijskog broja uređaja za pranje ili čišćenje vozila i iznosa naknade od primjerice 5 ili 15 kuna. Nakon uspješno provedenog plaćanja, tereti se račun korisnika koji dobiva i SMS poruku s potvrdom plaćanja.

Autopraonice u kojima se usluga može za sada koristiti nalaze se u Svetoj Nedjelji na adresi Ul. Dr. Franje Tuđmana 26 te Sesvetama na adresi Ljudevita Posavskog 13, a u Vipnetu naglašavaju kako je u planu širenje usluge i na druga mjesta u Hrvatskoj.

Prva takva usluga u Hrvatskoj i regiji

Usluga je razvijena u suradnji s tvrtkom Semper tehnika, a riječ je o prvoj takvoj u Hrvatskoj i regiji. Ujedno je to posljednja u nizu usluga mobilnog plaćanja u Vipnetovom M2M (machine to machine) segmentu koji je zaživio 2001. godine uvođenjem SMS parkinga.

Kad je riječ o potencijalu M2M usluga, izvještaj tvrtke Future Market Insights (FMI) iz veljače 2015. godine procjenjuje kako je vrijednost transakcija putem mobilnih uređaja u 2014. godini iznosila 392 milijarde dolara te da će do 2020. dosegnuti 2,849 milijardi dolara na svjetskoj razini, s kontinuiranim rastom od 39.2% na godišnjoj razini u promatranom periodu.

Kako vam se sviđa usluga mAutopraonice? Hoćete li ju koristiti?

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?