Izazovi moderiranja Facebooka i Instagrama: Ono što je nekome zlostavljanje, drugome je zadirkivanje

Izazovi moderiranja Facebooka i Instagrama: Ono što je nekome zlostavljanje, drugome je zadirkivanje

Možda najizazovniju ulogu, među osobama zaduženima za razvoj proizvoda za provođenje Facebookovih standarda, ima Namrata Bostrom. Ona je Product Manager za područje online zlostavljanja i uznemiravanja, a u Londonu sam imala prilike razgovarati s njom više o toj temi.

Dovoljno je bilo samo pogledati omjere koliko “posla” na tom području obavljaju algoritmi, proaktivno, a koliko on ovisi o ljudskome faktoru, odnosno prijavama korisnika Facebooka, reaktivno.

Tako je trenutno algoritmima najlakše prepoznati spam i lažne profile, čak i spriječiti njihovo otvaranje ili ih ukloniti u prvih nekoliko minuta nakon otvaranja, i to u visokim postotcima, dok sadržaj koji uznemiruje ili zlostavlja nekoga algoritam uklanja tek u 16,1% slučajeva, a ostatak se moderira po prijavama korisnika.

Facebook
Jasno je koji dio sadržaja odskače od ostalih.

Nije to ni čudno, kad se uzme u obzir da postoji mnogo nijansi sive u ovakvom ponašanju i sadržaju koji strojno učenje još nije dovoljno proučilo. Ako isključimo očite slučajeve, ostali ovise o kontekstu, osobnom doživljaju, je li riječ o maloljetnicima, javnim osobama ili tek nedužnoj konverzaciji između dvoje prijatelja. Kako je Namrata objasnila:

Ono što netko smatra zlostavljanjem, netko drugi može smatrati zadirkivanjem.

Sami uvjeti korištenja ove društvene mreže pokušavaju obuhvatiti tu kompleksnost, nastavila je, izdvojivši primjer kada netko dijeli sadržaj usmjeren protiv određene osobe kako bi ukazao na taj problem, ne nužno jer podržava takvo ponašanje. U tom je slučaju trebalo definirati da se takvu osobu ne sankcionira.

Osobni doživljaj i kontekst su najvažniji, a strojevi to ne mogu prepoznati

Facebook
Dok drugi dijelovi Community Integrity tima mogu više proaktivno djelovati na izazove s kojima se susreću, Namratin dio priče daleko je kompliciraniji.

Iako se radi na proaktivnom rješavanju ovog problema, odnosno prepoznavanju kakav je određeni sadržaj uz pomoć umjetne inteligencije, koja ide puno dalje od pukog filtriranja određenih ključnih riječi, Namrata je svjesna da će ljudski faktor ovdje uvijek biti najvažniji.

Zlostavljanje i uznemiravanje uvijek će biti područje gdje će osobni doživljaj i kontekst ostati važni, a ne očekujem da će proaktivni pristup biti visok kao što je, primjerice, kod detekcije lažnih profila. Kako tehnologija napreduje, postajat ćemo i mi bolji u tome, ali uvijek će nam korisnici morati reći kad se osjećaju zlostavljano ili da ih netko uznemirava online.

Percepcija osobe koja se osjeća uznemireno iznimno je važna, a u slučajevima kada se njena žalba na tuđe ponašanje ili sadržaj odbije, ona se može osjećati još više povrijeđeno i nesigurno na platformi koja je to omogućila.

To jest komplicirano, ali svjesni smo da se neće svi složiti s našim standardima i uvjetima korištenja, iako su oni kreirani pažljivo i u suradnji sa stručnjacima. Ipak, korisnicima dajemo druge opcije, primjerice, da blokiraju ili otprate osobu koja ih uznemirava. Time mogu kontrolirati svoje iskustvo, koje ide dalje od naših standarda koji su uniformirani i primjenjuju se na sve.

Blokiranje druge strane nije dovoljno

Kako je problem kompleksan, jednostavno rješenje poput blokiranja osobe spornog ponašanja nije dovoljno, a Facebook je toga svjestan. Zanimljivo je što je Namrata jedina u prezentaciji koristila primjer Instagrama, a ne Facebooka, što i nije neobično zbog demografije koja se okuplja oko ove društvene mreže. Mlađe osobe, posebice tinejdžerice, sklonije su susretima s ovakvim slučajevima, stoga su upravo na ovoj platformi predstavljene dodatne opcije.

Primjerice, kad sam algoritam prepozna da bi određeni komentar mogao biti uvredljiv, pošiljatelju prije slanja iskače upozorenje s upitom je li siguran da to doista želi objaviti. Namrata tvrdi da je to dovoljno da mnogi razmisle o svom načinu izražavanja.

Što se tiče zaštite vlastitih profila od negativnosti, osobe mogu uključiti filtriranje komentara po određenoj ključnoj riječi. To je korisno kad se, recimo, za određenu osobu koristi kakav pogrdan nadimak, stoga se mogu automatski blokirati komentari koji takav pojam sadrže.

Facebook
Restricted, novi alat koji omogućuje da ograničimo vidljivost sadržaja koji netko postavlja na naš profil.

No, još je zanimljiviji novi alat koji je za sad dostupan samo na Instagramu, Restricted. Kad nečiji profil na taj način ograničite, komentari te osobe na vašem profilu bit će vidljivi samo njima (i vama) i nikome drugome, a možete odabrati da samo određene komentare odobrite za javnost. A što je najvažnije, ta osoba ne dobiva obavijest o tome da joj je vidljivost komentara ograničena.

Tehnologija će se poboljšati, ali ne može se pobjeći od prirode problema

Za razliku od ostalih izazova s kojima se Facebook susreće, u ovome je osobni dojam najvažniji, zbog čega je logično da se više alata za kontrolu sadržaja prebacuje na samu osobu koja se osjeća ugroženo.

Samim time je Namratin odgovor na upit hoće li ikada algoritam moći u većoj mjeri biti odgovoran za blokiranje ili uklanjanje ovakvog sadržaja, logičan:

Ovo će uvijek biti područje gdje će biti najvažniji osobni aspekt. U budućnosti će tehnologija biti bolja u prepoznavanju uvredljivog izražavanja, ali ne može se pobjeći od prirode problema u kojemu je osobni doživljaj najvažniji.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Infinum i Porsche pokreću Porsche Digital Croatia – Car otkriva što će privući više od 100 zaposlenika!

U razgovoru s Tomislavom Carom otkrivamo što su zaista planovi novog 50-50 projekta hrvatskog Infinuma i jednog od vodećeg proizvođača automobila na svijetu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Koje su prednosti i izazovi pokretanja AI startupa iz EU otkrila nam je Hajdi Ćenan

Europska unija želi da desetljeće pred nama bude pravo digitalno desetljeće Europe. No, koje izazove mora riješiti da bi se doista postiglo?

Kultura 2.0

Krizi unatoč, EU planira održati obećanje i postati istinski digitalna. Kako?

Bez obzira na snažne gospodarske posljedice koje je na europska gospodarstva ostavila koronakriza, posebice proljetni lockdown, Europska komisija nije odustala od svojih glavnih inicijativa, paralelne zelene i digitalne tranzicije. Što bi to moglo značiti i za biznise, ali i za same građane, provjerili smo.

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.