Je li vaša Facebook juha prevruća?

Je li vaša Facebook juha prevruća?

U razvijenim zemljama Zapada više se ne postavlja pitanje je li neka tvrtka na Facebooku, već s koliko pametnom i kvalitetnom strategijom je tamo. Drugim riječima, tvrtke koje sudjeluju na Facebooku postale su dio komunikacijsko-tržišnog standarda. Iako kod nas to još nije slučaj, sve statistike i predviđanja stručnjaka ukazuju kako će prije ili kasnije gotovo svaka tvrtka okušati sreću na najživljem trgu na svijetu. U prethodnom članku nabrojali smo vam pet teško oborivih argumenata zašto svaka tvrtka treba biti prisutna i aktivna na Facebooku, no ono što se pokazuje kao goruće pitanje jest način na koji će se tvrtka tamo predstaviti.

U razvijenim zemljama Zapada više se ne postavlja pitanje je li neka tvrtka na Facebooku, već s koliko pametnom i kvalitetnom strategijom je tamo. Drugim riječima, tvrtke koje sudjeluju na Facebooku postale su dio komunikacijsko-tržišnog standarda.

Iako kod nas to još nije slučaj, sve statistike i predviđanja stručnjaka ukazuju kako će prije ili kasnije gotovo svaka tvrtka okušati sreću na najživljem trgu na svijetu.

U prethodnom članku nabrojali smo vam pet teško oborivih argumenata zašto svaka tvrtka treba biti prisutna i aktivna na Facebooku, no ono što se pokazuje kao goruće pitanje jest način na koji će se tvrtka tamo predstaviti.

Sitne prijevare više ne prolaze

Zaboravite na klasične PR navade jednosmjerne objave informacija za koje tvrtka smatra da su relevantne. Zaboravite na ona „divna“ vremena kada su greške, sitne prevare i propusti uspijevali proći nezapaženo. Korisnici su pametniji i, u svakom slučaju, informiraniji od toga. Na švedskom stolu internetske kuhinje ponuđeno je mnogo hrane, no kad jednom probate jelo koje ostavlja gorak okus u ustima – ne vraćate mu se.

Pa kad već povlačimo paralele sa hranom, svaki bolji vlasnik restorana zna da svom gostu mora ponuditi specijalitet kuće, izaći mu u susret ako nešto nije u redu te u svakom trenutku biti spreman prihvatiti kritiku.

Nađite svoje korisnike i kupce

Iz istog razloga najuspješnije tvrtke na Facebooku ne sjede i ne čekaju da ih korisnici pronađu te odaberu najbolje iz njihove ponude. Te su tvrtke uvele standard koji nalaže da dobra usluga i dobar proizvod nalazi svog konzumenta, a ne obrnuto. Kao što je prije ere blogova i društvenih mreža čitatelj pronalazio vijest, sada vijest pronalazi čitatelja. Tehnologija omogućuje da se to događa bilo kad i bilo gdje.

Problem nastaje kada vaš proizvod bude bačen pred kupca bez stila, osmijeha i argumenta…  Tada, koliko god on bio kvalitetan, ljudima je u prirodi je da ga odbaci.

Upravo je zato bitno da na vrijeme naučite što to korisnici online društvenih mreža traže od vas te kako im to trebate ponuditi. Zapitajte se zašto su neke tvrtke natprosječno uspješne na Facebooku, a zašto neke dožive neviđen fijasko?

Čarobne riječi koje sadrže odgovor su sljedeće: Kvalitetan community menadžment.

Brine li vaša tvrtka o tome?

Ukoliko se ne brine, pošaljite odgovorne na Faceokraciju, prvu hrvatsku konferenciju i radionicu posvećenu isključivo najpopularnijoj društvenoj mreži u Hrvatskoj – Facebooku! Prva radionica već je rasprodana uz tvrtke poput Emmezete, 24sata i Hypo Alpe Adria banke, a uz promotivni kod “netokracija014” dobivate 20 posto popusta na kotizaciju! Prijavite se na Faceokraciju već danas!

ponuda

Komentari

  1. Ivan Križić

    Ivan Križić

    12. 05. 2010. u 7:53 pm Odgovori

    Facebook je jedan vrlo moćan servis kojeg rijetko koji poduzetnik u ovoj državi ozbiljno shvaća. Primjer uspjeha kojeg treba zahvaliti Facebooku svakako je ekipa iza portala kupimajicu.net koja je obukla 2000 klinaca na ovogodišnjim Jadranskim igrama (Igre bez granica) u 28 gradova. Sajt su pokrenuli iz šale, a zahvaljujući Facebooku posao im cvjeta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Paušalci, prikriveni rad opet nije dobro definiran u Općem poreznom zakonu, uključite se u e-Savjetovanje!

Prema trenutnom prijedlogu izmjena Općeg poreznog zakona, koji bi trebao stupiti na snagu 1. 1. 2020., i dalje nije dovoljno jasno definirana razlika između samostalnog i nesamostalnog rada, što bi se moglo obiti o glavu paušalnim obrtnicima i tvrtkama koje ih angažiraju.

Intervju

Tko to zna sa softverom, dobro zarađuje i utječe na velike sustave? IT Konzultant!

Kao što mnogi bježe od matematike i STEM-ovci nerijetko bježe od "mekih vještina", no upravo se u tom spoju kriju odlične karijerne opcije. Kako ispolirati te vještine učimo od FER-ovca, dugogodišnjeg konzultanta i danas direktora, mStartovog Emina Subašića.