Je li vaša Facebook juha prevruća?

Je li vaša Facebook juha prevruća?

U razvijenim zemljama Zapada više se ne postavlja pitanje je li neka tvrtka na Facebooku, već s koliko pametnom i kvalitetnom strategijom je tamo. Drugim riječima, tvrtke koje sudjeluju na Facebooku postale su dio komunikacijsko-tržišnog standarda. Iako kod nas to još nije slučaj, sve statistike i predviđanja stručnjaka ukazuju kako će prije ili kasnije gotovo svaka tvrtka okušati sreću na najživljem trgu na svijetu. U prethodnom članku nabrojali smo vam pet teško oborivih argumenata zašto svaka tvrtka treba biti prisutna i aktivna na Facebooku, no ono što se pokazuje kao goruće pitanje jest način na koji će se tvrtka tamo predstaviti.

U razvijenim zemljama Zapada više se ne postavlja pitanje je li neka tvrtka na Facebooku, već s koliko pametnom i kvalitetnom strategijom je tamo. Drugim riječima, tvrtke koje sudjeluju na Facebooku postale su dio komunikacijsko-tržišnog standarda.

Iako kod nas to još nije slučaj, sve statistike i predviđanja stručnjaka ukazuju kako će prije ili kasnije gotovo svaka tvrtka okušati sreću na najživljem trgu na svijetu.

U prethodnom članku nabrojali smo vam pet teško oborivih argumenata zašto svaka tvrtka treba biti prisutna i aktivna na Facebooku, no ono što se pokazuje kao goruće pitanje jest način na koji će se tvrtka tamo predstaviti.

Sitne prijevare više ne prolaze

Zaboravite na klasične PR navade jednosmjerne objave informacija za koje tvrtka smatra da su relevantne. Zaboravite na ona „divna“ vremena kada su greške, sitne prevare i propusti uspijevali proći nezapaženo. Korisnici su pametniji i, u svakom slučaju, informiraniji od toga. Na švedskom stolu internetske kuhinje ponuđeno je mnogo hrane, no kad jednom probate jelo koje ostavlja gorak okus u ustima – ne vraćate mu se.

Pa kad već povlačimo paralele sa hranom, svaki bolji vlasnik restorana zna da svom gostu mora ponuditi specijalitet kuće, izaći mu u susret ako nešto nije u redu te u svakom trenutku biti spreman prihvatiti kritiku.

Nađite svoje korisnike i kupce

Iz istog razloga najuspješnije tvrtke na Facebooku ne sjede i ne čekaju da ih korisnici pronađu te odaberu najbolje iz njihove ponude. Te su tvrtke uvele standard koji nalaže da dobra usluga i dobar proizvod nalazi svog konzumenta, a ne obrnuto. Kao što je prije ere blogova i društvenih mreža čitatelj pronalazio vijest, sada vijest pronalazi čitatelja. Tehnologija omogućuje da se to događa bilo kad i bilo gdje.

Problem nastaje kada vaš proizvod bude bačen pred kupca bez stila, osmijeha i argumenta…  Tada, koliko god on bio kvalitetan, ljudima je u prirodi je da ga odbaci.

Upravo je zato bitno da na vrijeme naučite što to korisnici online društvenih mreža traže od vas te kako im to trebate ponuditi. Zapitajte se zašto su neke tvrtke natprosječno uspješne na Facebooku, a zašto neke dožive neviđen fijasko?

Čarobne riječi koje sadrže odgovor su sljedeće: Kvalitetan community menadžment.

Brine li vaša tvrtka o tome?

Ukoliko se ne brine, pošaljite odgovorne na Faceokraciju, prvu hrvatsku konferenciju i radionicu posvećenu isključivo najpopularnijoj društvenoj mreži u Hrvatskoj – Facebooku! Prva radionica već je rasprodana uz tvrtke poput Emmezete, 24sata i Hypo Alpe Adria banke, a uz promotivni kod “netokracija014” dobivate 20 posto popusta na kotizaciju! Prijavite se na Faceokraciju već danas!

ponuda

Komentari

  1. Ivan Križić

    Ivan Križić

    12. 05. 2010. u 7:53 pm Odgovori

    Facebook je jedan vrlo moćan servis kojeg rijetko koji poduzetnik u ovoj državi ozbiljno shvaća. Primjer uspjeha kojeg treba zahvaliti Facebooku svakako je ekipa iza portala kupimajicu.net koja je obukla 2000 klinaca na ovogodišnjim Jadranskim igrama (Igre bez granica) u 28 gradova. Sajt su pokrenuli iz šale, a zahvaljujući Facebooku posao im cvjeta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Je li go-go plesačicama i “I tata bi, sine” majicama mjesto na tehnološkoj konferenciji?

Ako ste među onima koji se pitaju koji je pravi odgovor na pitanje iz naslova, preporučujem pozorno čitanje teksta do kraja.

Novost

Mobilna banka Revolut od danas službeno podržava nadoplate u kunama

Od danas svoju Revolut karticu možete nadoplatiti u kunama!

Društvene mreže

Kako je Mislav Kolakušić uz Facebook i Google oglase postao najveće iznenađenje izbora za EP

Mislav Kolakušić zasigurno je jedno od većih iznenađenja jučerašnjih izbora za Europski parlament, a čini se da dobar dio svoje popularnosti, zahvaljujući kojoj je osvojio 68.882 preferencijalnih glasova, može zahvaliti pametnom korištenju društvenih mreža i online oglašavanja.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 18: Može li DAO unijeti promjene u demokraciju?

Što je DAO i kako nam može pomoći da postanemo bolje društvo, ne samo bolji geekovi? Nova epizdoda Blockchain from the Bloc(k)-a ima odgovore na ta pitanja!

Startupi i poslovanje

Ida Pandur, EY: Tek 8% potrošača dobiva korisničko iskustvo koje očekuje

Kad su svi slični, kako biti drugačiji? Odgovor za tvrtke je jednostavan - treba ponuditi bolje korisničko iskustvo. No, da provedba te misli nije toliko jednostavna kao ona sama, pokazuje podatak da tek mali dio korisnika dobiva korisničko iskustvo koje očekuje.

Tehnologija

Facebook najavio Calibru i Libru – vjerujete li im dovoljno da im date uvid u svoje financije?

Facebook se baca u blockchain vode uz podršku MasterCarda, Lyfta, Vise i Ubera i planira napraviti revoluciju plaćanja, ali želimo li im povjeriti svoje financije?

Startupi i poslovanje

Mate Rimac iskreno o krvavom putu do kapitala za Rimac Automobile, Silicijskoj dolini i lažnim investitorima

Sjeo sam s Matom Rimcem kako bismo po prvi put povodom #10GodinaNetokracije, ali i Rimac Automobila otkrili kako je točno izgledao ‘fundraising’ Rimac Automobila; od Silicijske doline i lažnih investitora do toga što to znači za tvrtku sad kad je osnivač manjinski suvlasnik.

Startupi i poslovanje

WeAreDevelopers 2019: Što smo naučili od fintech unicorna s više od 40 autonomnih timova?

Na ovogodišnjoj WeAreDevelopers konferenciji imali smo priliku saznati kako i s današnjih 1600 zaposlenika Transferwise, jedan od najpoznatijih svjetskih fintecha, uspijeva izbjeći korporativnu strukturu.

Vodič

Isplati li se uvesti plaćanje karticama u vaš biznis ?

Bilo da prodajete svoje proizvode u fizičkoj trgovini ili online, čim krenete u posao postavit će se pitanje načina plaćanja koje ćete uvesti - točnije, hoćete li prihvaćati kartice ili ne.