doGooder Video Awards: YouTubeov izbor najboljih neprofitnih video kampanja

doGooder Video Awards: YouTubeov izbor najboljih neprofitnih video kampanja

Velik dio društvenih mreža i medija služi nam za komunikaciju ili zabavu, a navikli smo i na njihovu komercijalnu stranu, na brendve koji se s nama pokušavaju povezati na sve kreativnije načine i preko različitih formi i sadržaja. Sve uspješnije, međutim, ove nove medije koriste i različite neproftine organizacije koje kreiraju sve bolji sadržaj kako bi osvijestile vrlo široku publiku o problemima kojima se bave, a njihov trud svake godine nagrađuje Youtube.

YouTube već osmu godinu zaredom nagrađuje najbollje neprofitne kampanje
YouTube već osmu godinu za redom nagrađuje najbollje neprofitne kampanje

Velik dio društvenih mreža i medija služi nam za komunikaciju ili zabavu, a navikli smo i na njihovu komercijalnu stranu, na brendve koji se s nama pokušavaju povezati na sve kreativnije načine i preko različitih formi i sadržaja. Sve uspješnije, međutim, ove nove medije koriste i različite neproftine organizacije koje kreiraju sve bolji sadržaj kako bi osvjestile vrlo široku publiku o problemima kojima se bave, a njihov trud svake godine nagrađuje Youtube.

YouTube već osmu godinu za redom nagrađuje najbolji ovakav sadržaj kroz svoj natječaj DoGooder Video Awards, namijenjen upravo kreativnim neprofitnim organizacijama. Među prijavljenim radovima u četiri kategorije finaliste bira YouTubeov žiri, no o konačnim pobjednicima odluku- kako i priliči- donosi publika, korisnici servisa koji ovim putem mogu podržati video koji ih je najviše taknuo, potaknuo na djelovanje ili nasmijao.

The Best NonProfit Video Award

Ova se nagrada dodjeljuje najpopularnijem prijavljenom uratku, a ove godine je to bio vrlo kratak, ali očito učinkovit video o prevenciji samoubojstava među mladima:

[youtube]http://youtu.be/FJYHfBtxBxk[/youtube]

ImpactX Award

Ova kategorija nagrađuje najbolju kombinaciju video uratka i kratkog eseja u kojem autori opisuju kakav je zapravo utjecaj video imao i kako im je pomogao u ostvarivanju ciljeva. Ove godine u ovoj kategoriji je pobijedio video Cancer Slayer organizacije Alex’s Lemonade Stand Foundation.

[youtube]http://youtu.be/szpN6nn2sMo[/youtube]

Funny for Good Award

Kampanje, komercijalne ili ne, obično igraju na naše emocije kako bismo ih podžali, no neke se odluče i svoju poruku zamotati u humor kako bi privukle širu publiku, pogotovo ako je riječ o neugodnim temama- upravo se takve nagrađuju u kategoriji Humor for Good. Ako su pritom i uglazbljene, tim bolje:

[youtube]http://youtu.be/k3Cd2lvQlN4[/youtube]

 The Most Inspiring Youth Media Award:

Mlađe generacije čine velik dio konzumenata novih medija, a oni koji se njima uspješno koriste kako bi prenjeli svoje ideje o relevantnim društvenim problemima nagrađuju se kroz ovu kategoriju.

[youtube]http://youtu.be/2fpM2K5sQvo[/youtube]

Ostale neokrunjene, ali ništa manje zanimljive uratke možete naći ovdje.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.