doGooder Video Awards: YouTubeov izbor najboljih neprofitnih video kampanja

doGooder Video Awards: YouTubeov izbor najboljih neprofitnih video kampanja

Velik dio društvenih mreža i medija služi nam za komunikaciju ili zabavu, a navikli smo i na njihovu komercijalnu stranu, na brendve koji se s nama pokušavaju povezati na sve kreativnije načine i preko različitih formi i sadržaja. Sve uspješnije, međutim, ove nove medije koriste i različite neproftine organizacije koje kreiraju sve bolji sadržaj kako bi osvijestile vrlo široku publiku o problemima kojima se bave, a njihov trud svake godine nagrađuje Youtube.

YouTube već osmu godinu zaredom nagrađuje najbollje neprofitne kampanje
YouTube već osmu godinu za redom nagrađuje najbollje neprofitne kampanje

Velik dio društvenih mreža i medija služi nam za komunikaciju ili zabavu, a navikli smo i na njihovu komercijalnu stranu, na brendve koji se s nama pokušavaju povezati na sve kreativnije načine i preko različitih formi i sadržaja. Sve uspješnije, međutim, ove nove medije koriste i različite neproftine organizacije koje kreiraju sve bolji sadržaj kako bi osvjestile vrlo široku publiku o problemima kojima se bave, a njihov trud svake godine nagrađuje Youtube.

YouTube već osmu godinu za redom nagrađuje najbolji ovakav sadržaj kroz svoj natječaj DoGooder Video Awards, namijenjen upravo kreativnim neprofitnim organizacijama. Među prijavljenim radovima u četiri kategorije finaliste bira YouTubeov žiri, no o konačnim pobjednicima odluku- kako i priliči- donosi publika, korisnici servisa koji ovim putem mogu podržati video koji ih je najviše taknuo, potaknuo na djelovanje ili nasmijao.

The Best NonProfit Video Award

Ova se nagrada dodjeljuje najpopularnijem prijavljenom uratku, a ove godine je to bio vrlo kratak, ali očito učinkovit video o prevenciji samoubojstava među mladima:

[youtube]http://youtu.be/FJYHfBtxBxk[/youtube]

ImpactX Award

Ova kategorija nagrađuje najbolju kombinaciju video uratka i kratkog eseja u kojem autori opisuju kakav je zapravo utjecaj video imao i kako im je pomogao u ostvarivanju ciljeva. Ove godine u ovoj kategoriji je pobijedio video Cancer Slayer organizacije Alex’s Lemonade Stand Foundation.

[youtube]http://youtu.be/szpN6nn2sMo[/youtube]

Funny for Good Award

Kampanje, komercijalne ili ne, obično igraju na naše emocije kako bismo ih podžali, no neke se odluče i svoju poruku zamotati u humor kako bi privukle širu publiku, pogotovo ako je riječ o neugodnim temama- upravo se takve nagrađuju u kategoriji Humor for Good. Ako su pritom i uglazbljene, tim bolje:

[youtube]http://youtu.be/k3Cd2lvQlN4[/youtube]

 The Most Inspiring Youth Media Award:

Mlađe generacije čine velik dio konzumenata novih medija, a oni koji se njima uspješno koriste kako bi prenjeli svoje ideje o relevantnim društvenim problemima nagrađuju se kroz ovu kategoriju.

[youtube]http://youtu.be/2fpM2K5sQvo[/youtube]

Ostale neokrunjene, ali ništa manje zanimljive uratke možete naći ovdje.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Vodič

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe - MEDIA, od 2013./2014. dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game dev studijima za razvoj video igara. Evo kako izgleda proces prijave i na što trebate obratiti pozornost da biste dobili novac.

Kolumna

Na 16. rođendan Ruby on Railsa odgovaramo na pitanje: Je li mrtav, i u svijetu i u Hrvatskoj?

Početkom kolovoza slavimo 16 godina od prve pojave Ruby on Railsa, web development frameworka koji je “promijenio svijet”. S tom činjenicom volim početi ovu priču jer mislim da je ključna za odgovor na pitanje koje mi se često postavlja: Nije li Ruby on Rails mrtav?

Video

Kako dati otkaz? Pravni savjeti za radnike i poslodavce!

Neki od najpopularnijih tekstova na Netokraciji u posljednjih nekoliko mjeseci su – kako dati otkaz, kako zatvoriti paušalni obrt...

Tehnologija

Ratko Mutavdžić: Od ‘cloud’ blogera do Microsoftovog Technology Officera za srednju i istočnu Europu

S novim tehnološkim šefom Microsofta za srednju i istočnu Europu, Ratkom Mutavdžićem, razgovarali smo o 700-postotnom rastu Microsoft Teamsa za vrijeme pandemije, kako se koriste 'cloud' tehnologije u 2020., ali i zašto Zagreb treba kafić-ured!

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.

Društvene mreže

Zabrani li Trump TikTok, hoće li hrvatski ‘TikTokeri’ prijeći na Instagram Reels?

Dok čekamo hoće li Trump zabraniti, a Microsoft ga kupiti za američko tržište, hoće li Zuckerberg iskoristiti pravi trenutak i preuzeti TikTokove kreativce, publiku i potencijal?