doGooder Video Awards: YouTubeov izbor najboljih neprofitnih video kampanja

doGooder Video Awards: YouTubeov izbor najboljih neprofitnih video kampanja

Velik dio društvenih mreža i medija služi nam za komunikaciju ili zabavu, a navikli smo i na njihovu komercijalnu stranu, na brendve koji se s nama pokušavaju povezati na sve kreativnije načine i preko različitih formi i sadržaja. Sve uspješnije, međutim, ove nove medije koriste i različite neproftine organizacije koje kreiraju sve bolji sadržaj kako bi osvijestile vrlo široku publiku o problemima kojima se bave, a njihov trud svake godine nagrađuje Youtube.

YouTube već osmu godinu zaredom nagrađuje najbollje neprofitne kampanje
YouTube već osmu godinu za redom nagrađuje najbollje neprofitne kampanje

Velik dio društvenih mreža i medija služi nam za komunikaciju ili zabavu, a navikli smo i na njihovu komercijalnu stranu, na brendve koji se s nama pokušavaju povezati na sve kreativnije načine i preko različitih formi i sadržaja. Sve uspješnije, međutim, ove nove medije koriste i različite neproftine organizacije koje kreiraju sve bolji sadržaj kako bi osvjestile vrlo široku publiku o problemima kojima se bave, a njihov trud svake godine nagrađuje Youtube.

YouTube već osmu godinu za redom nagrađuje najbolji ovakav sadržaj kroz svoj natječaj DoGooder Video Awards, namijenjen upravo kreativnim neprofitnim organizacijama. Među prijavljenim radovima u četiri kategorije finaliste bira YouTubeov žiri, no o konačnim pobjednicima odluku- kako i priliči- donosi publika, korisnici servisa koji ovim putem mogu podržati video koji ih je najviše taknuo, potaknuo na djelovanje ili nasmijao.

The Best NonProfit Video Award

Ova se nagrada dodjeljuje najpopularnijem prijavljenom uratku, a ove godine je to bio vrlo kratak, ali očito učinkovit video o prevenciji samoubojstava među mladima:

[youtube]http://youtu.be/FJYHfBtxBxk[/youtube]

ImpactX Award

Ova kategorija nagrađuje najbolju kombinaciju video uratka i kratkog eseja u kojem autori opisuju kakav je zapravo utjecaj video imao i kako im je pomogao u ostvarivanju ciljeva. Ove godine u ovoj kategoriji je pobijedio video Cancer Slayer organizacije Alex’s Lemonade Stand Foundation.

[youtube]http://youtu.be/szpN6nn2sMo[/youtube]

Funny for Good Award

Kampanje, komercijalne ili ne, obično igraju na naše emocije kako bismo ih podžali, no neke se odluče i svoju poruku zamotati u humor kako bi privukle širu publiku, pogotovo ako je riječ o neugodnim temama- upravo se takve nagrađuju u kategoriji Humor for Good. Ako su pritom i uglazbljene, tim bolje:

[youtube]http://youtu.be/k3Cd2lvQlN4[/youtube]

 The Most Inspiring Youth Media Award:

Mlađe generacije čine velik dio konzumenata novih medija, a oni koji se njima uspješno koriste kako bi prenjeli svoje ideje o relevantnim društvenim problemima nagrađuju se kroz ovu kategoriju.

[youtube]http://youtu.be/2fpM2K5sQvo[/youtube]

Ostale neokrunjene, ali ništa manje zanimljive uratke možete naći ovdje.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Tehnologija

Programeri u prosjeku zarađuju 10.000 kuna, najbolje su plaćeni iOS developeri

Stigli su nam novi rezultati ankete Tomislava Grubišića o plaćama developera u Hrvatskoj za 2019. godinu, donosimo pregled najzanimljivijih podataka na osnovu tehnologija i godina iskustva.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Oradian potvrđuje brz rast u Aziji nagradom na najvećoj japanskoj fintech konferenciji

Domaći Oradian širi se tržištima Azije, a velike uspjehe potvrđuje i nagrada na startup natjecanju FIN/SUM, najveće japanske fintech konferencije.

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.