Dan zdravlja u Ljubljani: Dođite na Digital Health Superevent

Novi dan zdravlja u Ljubljani: Dođite na Digital Health Superevent

O zdravlju svi brinemo, a u traženju načina da ostanemo zdravi sve češće nam pomažu nova rješenja. Kako pratiti što se zbiva u ljudskom organizmu i reagirati na vrijeme ako se pojavi prijetnja? O temama o kojima je uvijek dobro znati nešto više uskoro će se raspravljati na događaju čiji će domaćin biti Ljubljanski dvorac, gdje će se 16. listopada održati jednodnevni Digital Health Superevent u glavnom slovenskom gradu.

healthDayAfter
Spremni za novi ljubljanski dan zdravlja? (fotografija: foto: HealthDay.si)

Za dva tjedna, u petak, 16. listopada, Ljubljana će ugostiti svoj novi dan zdravlja, Digital Health Superevent, na kojemu će se raspravljati o digitalnim rješenjima za pomoć da ostanemo zdravi. S predavanjima slovenskih stručnjaka i gostiju iz drugih zemalja i okruglim stolom koji će ponuditi pogled prema naredne tri godine u Europi, posjetitelji konferencije moći će saznati što se nudi među digitalnim rješenjima koja pomažu zdravlju i što bi mogla donijeti budućnost.

Ljubljansko okupljanje bit će održano u zajedničkoj organizaciji slovenskog časopisa Medicina danes i udruge HealthDay.si. U pogledu unaprijed što nas čeka u glavnom gradu Slovenije, predavanja će biti podijeljena u dvije skupine. Posjetitelji će se u prvom dijelu programa moći upoznati s načinom na koji se digitalna rješenja za naše zdravlje uklapaju u postojeći zdravstveni sustav, dok u nastavku dana slijedi otkrivanje kako se digitalno zdravstvo provodi u praksi.

Gostovanje predavača iz inozemstva

Uz slovenske stručnjake, u Ljubljani će biti i strani predavači. U programu jednodnevnog okupljanja izlagat će John Crawford iz IBM-a, Pascal Lardier iz inicijative Health 2.0, koji u Sloveniju dolazi nedugo poslije jesenjeg izdanja konferencije o tehnologiji i zdravlju, Klaus Stöckemann iz Peppermint Venture Partnersa, Michael Dillhyon iz europskog ogranka Vital Connecta i Damian O’Connor iz European Connected Health Alliancea.

Novi ljubljanski dan zdravlja bit će nastavak već započete inicijative upoznavanja s novostima koje pomažu u borbi s bolestima. Ranije ove godine, startupi koji se probijaju na ‘health-tech’ sceni imali su priliku predstaviti se na okupljanju čiji su domaćini bili HealthDay.si i farmaceutski div Bayer, a koliko nove stvari mogu biti zanimljive, pokazalo se s riječima članova Bayerova tima da i oni mogu nešto naučiti od ljudi koji se probijaju sa svojim startupima.

Projekti zainteresirani za dolazak na ljubljanski Digital Health Superevent mogu se prijaviti putem obrasca na internetu, a posjetitelji imaju priliku predbilježiti se za besplatnu ulaznicu za okupljanje u Ljubljanskom dvorcu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?