Sjaj i bijeda domaćeg Twitter i Facebook community menadžmenta

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Zanimanje o kojem smo prije dvije-tri godine pisali kao o ‘poslu budućnosti’, community menadžment, danas je već nešto više mainstream od očekivanog, a s vremenom je, valjda kao i svako drugo zanimanje, iznjedrilo dobre koliko i loše stvari. U našem današnjem pregledu ‘sjaja i bijede’ donosimo kratki sažetak ove industrije, razmišljanja i rasprave radi.

U osvit community menadžmenta

Zanimanje o kojem smo prije dvije-tri godine pisali kao o ‘poslu budućnosti’, community menadžment (aka vođenje Twitter i Facebook profila za tvrtke), danas je već nešto više mainstream od očekivanog, a s vremenom je, valjda kao i svako drugo zanimanje, iznjedrilo dobre koliko i loše stvari. U našem današnjem pregledu ‘sjaja i bijede’ donosimo kratki sažetak ove industrije, razmišljanja i rasprave radi.

Sjaj – Community menadžment postoji

Kad smo neki od nas sada već prije više od dvije godine pokretali korporativne profile na Twitteru i Facebooku, morali smo proći kroz određenu dozu prijezira, nerazumijevanja i omalovažavanja. Umjesto da smo radili nešto ‘konkretno’, mi smo se ‘zafrkavali na Facebooku’. Uz taj početni duh kojeg su širili brojni šefovi, firme i korisnici, čudi me da je community menadžment uopće zaživio. Ali jest. Sjajno!

Bijeda – Bože, što smo radili u početku…

Možda nije točno reći da nismo znali, već nismo ni slutili kako bi to trebalo izgledati. Pa smo ‘kupovali’ fanove nagradnim igrama na lajkove i ušli u nemilosrdnu bitku s korisnicima koji su vrlo rano shvatili princip. Sami smo krivi, odgojili smo profesionalne lovce na nagrade s korporativnih profila. Ima ih još i danas. Što je još tužnije, ima i community menadžera koji njeguju ove ‘klasične’ metode. Bijeda.

Sjaj – Uozbiljili smo se i postali industrija

U Hrvatskoj se u posljednje dvije godine community menadžment  počeo doživljavati kao ‘pravi’ posao, pa su pojedini entuzijasti otvorili firme. Prvi community menadžeri su počeli raditi ‘ful time’ ovaj posao. Stigao je Jasno&Glasno, Acumen Connect,  iStudio, Drap…Ljudima je u radnu knjižicu upisano ‘CM’. Sjajno.

Bijeda – Čiji je veći

Broj fanova na Facebooku, naravno. Srednji menadžment velikih korporacija, ono najgore zlo što postoji u poslovnom svijetu, shvatilo je community menadžment  posve krivo. Dijelom i zbog nas. Od društveno mrežne aktivnosti napravili su utrku. Za metode se više nije pitalo, jedino je važno (bilo) sakupiti što veći broj ‘fanova’, odnosno što veću brojku za pokazivanje šefu. Bijeda.

Sjaj – Kreativni zamah

Svjedočili smo u protekle dvije godine zaista sjajnim kampanjama. Online društvene mreže su probudile novu nišu kreativnosti u firmama (i van njih). Korisnici i klijenti su nas natjerali da razmišljamo ‘out of the box’. Razvili smo projekte i napravili od nekih nepoznatih firma brendove isključivo putem online društvenih mreža, bez ulaganja u velike plakate pored ceste. Sjajno.

Bijeda – Jeeej, vikend!

Kad ne znaš o čemu bi, pričaš o vremenu. Isto je postala premisa i na online društvenim mrežama. Hrpetina brendova, što velikih, što malih, u nedostatku kvalitetnog community menadžmenta, svoju digitalnu prisutnost svela je na ‘Dobro jutro, vruće je, što se radi, ide vikend, jeste nam dobro, ekipa super ste, evo neki glupi vic’ vrstu komunikacije. Kad nemaš sadržaja ili ga ne znaš predstaviti, dobra je i neka youtube pjesmica. Bijeda s velikim B.

Sjaj – Izlazak s mreže

Odnosno, izlazak s online društvene mreže na druge kanale. Integrirane kampanje, drugim riječima. Kombinacija kreativne akcije online i QR koda na ulici, plakata na festivalu i paralelni prijenos nekog događaja na više platformi.  Često jako kreativno. Sjajno.

Bijeda – Tko pod drugim jamu kopa

Malo nas je koji se bavimo ovim poslom. Ima nas, al’ smo govna. Bez da generaliziram, evidentan je raskol od samog početka u ovoj zajednici. Nekima je ok kupovati fanove, nekima je ok ‘kupovati’ fanove, a neki razumiju da se fan ne može kupiti nego privrijediti. Nekima je ok preuzeti nečijeg klijenta, a kud ćeš lakšeg načina od konstantnog podrivanja na online društvenim mrežama. Netko hejta brend? Nema frke, jedan RT i tamo si. Bijeda.

Sjaj – Ušli smo u ‘core’ biznisa

Neki od nas ne da više nisu marginalci, već rade u velikim tvrtkama i razrađuju strategiju web nastupa. Dakle, iznutra, čineći neku inače ogromnu i glomaznu tvrtku fleksibilnom i modernom. Neki to rade izvana. Ali i jedni i drugi su uspjeli (barem u nekim tvrtkama) obuzdati pakao srednjeg menadžmenta i mahnuti zastavicom za kraj sulude trke za brojkama, nauštrb kvalitete. Sjajno.