Zadnja šansa: Danas počinje ZBrush Workshop, radionica o 3D dizajnu u organizaciji Boonike

Zadnja šansa: Danas počinje ZBrush Workshop, radionica o 3D dizajnu u organizaciji Boonike

Ivan Šantić, 3D dizajner i animator, voditelj radionice
Ivan Šantić, 3D dizajner i animator, voditelj radionice

Danas počinje ZBrush Workshop, druga po redu ZBrush radionica u organizaciji Boonike, namijenjena svima koji žele naučiti više o ZBrushu (Pixologic) – programskom sučelju, tehnikama oblikovanja, vrstama materijala, aplikaciji tekstura i renderiranju 3D modela. Radionica će se baviti praktičnim primjenama ZBrush alata u digitalnom oblikovanju i razvoju 3D koncepata, prototipa, proizvoda i ambalaže.

Voditelj radionice je Ivan Šantić, 3D dizajner i animator. Diplomirao je na Hyper Islandu, švedskoj školi internacionalno poznatoj po principu učenja Learning by doing. Radio je u Native Design, londonskoj konzalting tvrtki u području industrijskog i automotive dizajna. Danas radi kao Motion Designer i pod trademarkom MOTH3R specijalizirao je 3D modeliranje i animaciju. Unutar tog 3D medija, ZBrush zauzima jedno posebno mjesto kao State of the art aplikacija za clay modelling, odnosno digitalno oblikovanje forme. U tom smislu, jedan od poznatijih projekata je “Model XY3”, koncept androida koji je kao takav uvršten u Pixologic Top-Row selekciju.

Osim Zbrusha, na radionici će se govoriti i o procesu dizajna i univerzalnim principima, kojima se stečeno znanje i vještine može prenijeti na neki drugi program – alat, CAD ili proizvodni proces. Dat će se i odgovori na kompleksna pitanja koja čine današnji dizajn, što definira modernu produkciju i kako se u to uklapa ZBrush kao jedna od najmodernijih i najaktulnijih aplikacija. Naime, ZBrush se danas koristi u svim sferama produkcije, od domene filma, gaming industrije, produkta pa i modnog dizajna. Kako kaže Šantić:

To može uključivati modeliranje za industrijski dizajn povijesno bitnih Braunovih proizvoda ili Appleove linije proizvoda pa sve do oblikovanja same ambalaže. Kako je današnji posao dizajnera interdiscipliniran, uloga je ovog tečaja maksimalno raščlaniti te procese i kroz praktičan rad uz upotrebu najmodernijih alata prenijeti nova znanja.

Kao poseban dio programa izdvaja i tehnologiju 3D Print te što je sve potrebno kako bi virtualan model postao stvarnost.

Radionica će se održavati dva puta tjedno (ponedjeljkom i srijedom), od 18 do 20 sati, tijekom pet tjedana. Tablet i prijenosno računalo su potrebni za rad. Cijena je 1500 kuna po osobi, a ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta, stoga se još stignete prijaviti.

Više informacija možete saznati i na internetskoj stranici radionice ili u Facebook grupi.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.