Foursquareov 'spinoff' Swarm za lakše praćenje prijatelja dostupan za iPhone i Android

Foursquareov ‘spinoff’ Swarm za lakše praćenje prijatelja dostupan za iPhone i Android

Foursquare je nedavno najavio kako se njegove dvije glavne funkcionalnosti - pronalazak novih mjesta i praćenje prijatelja - dijele u dvije različite aplikacije. Swarm, nova aplikacija koja će vam pomoći da radite planove, uhodite ili izbjegavate svoje prijatelje, ovisno o preferencijama, sada je stigla u inačici za iPhone i Android.

Swarm je fokusiran na interakciju i nalaenje s prijateljima
Swarm je fokusiran na interakciju i nalaenje s prijateljima

Foursquare je nedavno najavio kako se njegove dvije glavne funkcionalnosti – pronalazak novih mjesta i praćenje prijatelja – dijele u dvije različite aplikacije. Swarm, nova aplikacija koja će vam pomoći da radite planove, uhodite ili izbjegavate svoje prijatelje, ovisno o preferencijama, sada je stigla u inačici za iPhone i Android.

Swarm je inače ime Foursquareovog bedža koji korisnici dobivaju kada se više od njih 50 “čekira” na isto mjesto, a sada označava cijelu novu aplikaciju. Kao i Foursquare, Swarm vam dopušta da se se prijavite na nekoj lokaciji i podijelite je s prijateljima, no ima i neke dodatne opcije.

Swarm vas prati… kao i svi drugi

Brzi planovi i jednostavno praćenje prijatelja dvije su glavne karakteristike
Brzi planovi i jednostavno praćenje prijatelja dvije su glavne karakteristike

Uz Neighbourhood Sharing opciju tako možete jednostavno podijeliti svoju približnu lokaciju, bez potrebe da se zapravo “čekirate”. To vam, naravno, omogućava da i u svakom trenutku vidite gdje se nalaze vaši prijatelji koji nisu ovu mogućnost isključili i nenadano se pojavite. Velika je vjerojatnost da će vam to, osim na društveni život, utjecati i na život baterije, ali tu tezu tek moramo testirati.

Nešto korisnija opcija, koja manje asocira na nedostatak privatnosti i “Velikog Brata”, je Swarm Plans, koja vam omogućava da, kao što joj ime govori, napravite brze planove. Pije li vam se kava, dovoljno je da to napišete u Swarm, pošaljete poruku u svijet i pričekate da vidite tko je od vaših prijatelja swarmovaca slobodan.

Novi gradonačelnici

Osim ovih opcija, Swarm vam omogućava da svojim “čekinovima” dodajete naljepnice, a što više mjesta posjećujete, više će vam ih biti dostupno. Možete i zaboraviti na vladanje barovima i restoranima-  Mayor 2.0 više nije osoba koja se najčešće “čekira” na jedno mjesto, već krunu dobijate ako imate više “čekinova” na nekoj lokaciji od svojih prijatelja – to znači da jedno mjesto ima više “gradonačelnika”.

Je li Foursquare pogodio politiku i hoće li se dvije aplikacije pokazati produktivnijima od jedne ili tek ikonom viška na zaslonu, uvidjet ćemo uskoro.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Zaključeno je CESAwards finale: ORQA-in Ivan Jelušić osnivač je godine!

Dobre vijesti stižu iz Bukurešta, hrvatski osnivač Ivan Jelušić odnio je pobjedu u finalu Central European Startup Awards 2019. godine, a u prosincu će moći testirati uspjeh i na globalnom startup natjecanju u Kini.

Tehnologija

Upoznali smo glumca koji osim u kazalištu i na filmu, glumi i u igrama!

Inspiriran Gollumom iz Gospodara prstenova i općenito tehnologijom iza epskih filmskih uspješnica, Veselin je svoju glumačku karijeru usmjerio prema glumi - u gamingu.

Startupi i poslovanje

AMPnet je pobjednik startup natjecanja na konferenciji Shift Money 2019.!

Startup natjecanje fintech konferencije Shift ovog je tjedna ugostilo perspektivne regionalne fintech startupe, a AMPnet, Pynk i sync prema odluci žirija bili su najbolji.

Internet marketing

Robert Petković: Je li vam Web online brošura ili stvarno koristi budućim zaposlenicima, klijentu, medijima?

U svim oglasima tražite napredno znanje svega i svačega, web niste ažurirali par mjeseci, a jedini autorski sadržaj na njemu je riječ dobrodošlice direktora na naslovnici. Poznat scenarij? Kako mjeriti učinkovitost employer branding sadržaja, ali i kako izbjeći ovakve propuste saznali smo od Roberta Petkovića na nedavnoj Employer Branding konferenciji.

Startupi i poslovanje

Što znate o 30 milijuna vrijednom inkubatoru koji će 2020. postati zagorsko ICT središte?

U proljeće 2020. otvara se poslovno-tehnološki prostor Krapinsko-zagorske županije vrijedan 30 milijuna, a koji ima cilj postati centar inovacija te baza za daljnji razvoj poduzetništva u Zagorju.

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.