O najboljoj praksi u studentskoj praksi informirajte se na FER-u

Kako stvoriti kvalitetan IT kadar kroz praksu i što ponuditi studentima?

Na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva 20. listopada održat će se predavanje korisno IT tvrtkama koje već imaju ili tek planiraju uvesti praksu za studente.

Žalite se na nedostatak kadra? Poslušajte kako možete pomoći u kreiranju istog.
Žalite se na nedostatak kadra? Poslušajte kako možete pomoći u kreiranju istog.

Hrvoje Džapo, docent na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija, pričat će u 18 sati tog ponedjeljka u prostoriji D-160 o studentskoj praksi u obrazovanju inženjera.

IT tvrtke često (s razlogom) jadikuju kako je ljudski potencijal jedan od većih problema na koji nailaze, a studentska praksa jedan je od najboljih načina da se sa svojim potencijalnim budućim zaposlenicima upoznaju, potpomognu njihovom obrazovanju u praksi te stvore dobar kadar koji trebaju. 

S gledišta studenata, osim što im pomaže da se približe i upoznaju potencijalne poslodavce, praksa nadopunjuje stečena teorijska i praktična znanja, ali ih i uči kako funkcionira stvarna radna okolina u nekom poduzeću.

Neka od pitanja na koja će se tražiti odgovori na predavanju i prigodnoj raspravi su:

  • Što studenti očekuju od prakse?
  • Što poslodavci očekuju od studenata?
  • Što studenti mogu, a što ne mogu naučiti na praksi?
  • Pomaže li se na taj način povezivanje akademije i gospodarstva?
  • Trebaju li prakse biti obvezne?
  • Koja je uloga nastavnika?
  • Koja je korist fakultetu?

Kroz predavanje bit će predstavljena iskustva i izazovi u provedbi Programa ljetnih praksi FER-a, kroz koju je u tri godine aktivnosti do sada prošlo oko 300 studenata. Bit će i riječi o tome na koji je način projekt osmišljen i organiziran, s kojim ciljevima, koji su postignuti rezultati te iskustva iz dosadašnjih godina provedbe programa. Prikazat će se pritom i kako se na transparentan način sustavno mogu povezati studenti i poslodavci sa zajedničkim interesima.

Ako ne možete prisustvovati predavanju, tu su i čari moderne tehnologije – predavanje će se moći pratiti i putem interneta.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?

Startupi i poslovanje

Uz anđeoske investicije, a sad i Fil Rouge Capital, Smart Lumies u pripremi za najveće američke trgovačke lance

Kocka je bačena. Smart Lumiesi su usavršili svoj prvi proizvod, a uskoro slijede i novi proizvodi i mnoge igre, ali i izlazak na američko tržište. U pripremi za sve to, posebno dobra vijest je da su nedavno zaključili investiciju od Fil Rouge Capitala.

Izvještaj

Ako želite učiti, postati IT konzultant nije bauk, osnove s fakulteta već imate

Iza nas je zadnji Tech Consultant Meetup s kojim smo zaključili ovogodišnji ciklus Digitalne karijere, a koji smo u suradnji s mStartom, hrvatskom tvrtkom za poslovna IT rješenja realizirali u tri hrvatska grada: Zagrebu, Osijeku te konačno - Splitu.

Digitalni mediji

Iskon podcast zvučan je primjer kako primijeniti novi digitalni format za interne komunikacije

Može li podcast biti alat za internu komunikaciju u tvrtki? Pretpostavljam da da, jer je novi Iskonov podcast dostupan samo Iskonovcima!