O najboljoj praksi u studentskoj praksi informirajte se na FER-u

Kako stvoriti kvalitetan IT kadar kroz praksu i što ponuditi studentima?

Na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva 20. listopada održat će se predavanje korisno IT tvrtkama koje već imaju ili tek planiraju uvesti praksu za studente.

Žalite se na nedostatak kadra? Poslušajte kako možete pomoći u kreiranju istog.
Žalite se na nedostatak kadra? Poslušajte kako možete pomoći u kreiranju istog.

Hrvoje Džapo, docent na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija, pričat će u 18 sati tog ponedjeljka u prostoriji D-160 o studentskoj praksi u obrazovanju inženjera.

IT tvrtke često (s razlogom) jadikuju kako je ljudski potencijal jedan od većih problema na koji nailaze, a studentska praksa jedan je od najboljih načina da se sa svojim potencijalnim budućim zaposlenicima upoznaju, potpomognu njihovom obrazovanju u praksi te stvore dobar kadar koji trebaju. 

S gledišta studenata, osim što im pomaže da se približe i upoznaju potencijalne poslodavce, praksa nadopunjuje stečena teorijska i praktična znanja, ali ih i uči kako funkcionira stvarna radna okolina u nekom poduzeću.

Neka od pitanja na koja će se tražiti odgovori na predavanju i prigodnoj raspravi su:

  • Što studenti očekuju od prakse?
  • Što poslodavci očekuju od studenata?
  • Što studenti mogu, a što ne mogu naučiti na praksi?
  • Pomaže li se na taj način povezivanje akademije i gospodarstva?
  • Trebaju li prakse biti obvezne?
  • Koja je uloga nastavnika?
  • Koja je korist fakultetu?

Kroz predavanje bit će predstavljena iskustva i izazovi u provedbi Programa ljetnih praksi FER-a, kroz koju je u tri godine aktivnosti do sada prošlo oko 300 studenata. Bit će i riječi o tome na koji je način projekt osmišljen i organiziran, s kojim ciljevima, koji su postignuti rezultati te iskustva iz dosadašnjih godina provedbe programa. Prikazat će se pritom i kako se na transparentan način sustavno mogu povezati studenti i poslodavci sa zajedničkim interesima.

Ako ne možete prisustvovati predavanju, tu su i čari moderne tehnologije – predavanje će se moći pratiti i putem interneta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.