95% Hrvata koristi antivirusnu zaštitu, ali pola ne zna čemu služi

95% Hrvata koristi antivirusnu zaštitu, ali polovica ne zna čemu ona služi

Hrvatski građani nemaju naviku mijenjati lozinke, nisu svjesni internetskih prijetnji i žele bolju edukaciju kako bi spriječili internetske napade, sažetak je to istraživanja koje je danas predstavila Hrvatska udruga banaka u Zagrebu.

Direktor HUB-a Zdenko Adrović i predsjednik Odbora za sigurnost HUB-a Milan Parat na predstavljanju rezultata istraživanja.
Direktor HUB-a Zdenko Adrović i predsjednik Odbora za sigurnost HUB-a Milan Parat na predstavljanju rezultata istraživanja. (fotografija: Ratko Mavar)

Hrvatski građani nisu svjesni sigurnosnih prijetnji na internetu, pokazalo je istraživanje Hrvatske udruge banaka (HUB) čije je rezultate danas predstavio direktor HUB-a Zdenko Adrović i istaknuo:

Tome u prilog ide i činjenica kako više od trećine građana tvrdi da nisu ugroženi, a gotovo polovica uopće ne razmišlja da bi upravo oni mogli postati žrtvom internetskih prijevara.

Istraživanje koje je provedeno početkom lipnja na uzorku od 610 korisnika interneta s ciljem utvrđivanja sigurnosnih navika korištenja interneta, načina informiranja o cyber prijetnjama i mišljenja o potrebi dodatnih edukacija, ukazuje na to da građani nisu usvojili navike sigurnog ponašanja na internetu. Na primjer, više od polovice korisnika nikada ne mijenja lozinke ili samo kada zaborave staru lozinku, jedna četvrtina njih mijenja lozinke jednom godišnje, a redovitije to čini samo 16% ispitanika. Osim što nemaju naviku mijenjati lozinke, korisnici ne prijavljuju internetske prijevare nadležnim institucijama, a savjete u slučaju prijevare najčešće traže od prijatelja, suradnika ili rođaka, a ne od stručnjaka.

Potreba za edukacijom

Milan Parat, predsjednik Odbora za sigurnost HUB-a, naglasio je da je edukacija korisnika od presudne važnosti za sigurnost na internetu.
Predsjednik Odbora za sigurnost HUB-a Milan Parat, naglasio je da je edukacija korisnika od presudne važnosti za sigurnost na internetu. (fotografija: Ratko Mavar)

Na predstavljanju rezultata predsjednik Odbora za sigurnost HUB-a Milan Parat naglasio je kako je edukacija korisnika od presudne važnosti, a s njime se slažu i sami građani. Dapače, njih 18% smatra da bi se edukacija trebala provoditi u školama, na institucionalnoj razini, a 13% njih bi voljelo da se edukacija provodi i na radnome mjestu.

Da potreba za edukacijom o sigurnosti na internetu uistinu postoji, govori i podatak da 5% korisnika interneta nema instaliranu antivirusnu zaštitu, odnosno 95% korisnika ima, ali polovica njih ne razumije dobro čemu ona služi i kako funkcionira. Osim toga, više od polovice ispitanika susrelo se s pokušajima prijevare, ali gotovo trećina ispitanika ne zna što bi svatko osobno mogao poduzeti po pitanju edukacije o online sigurnosti.

Mjere zaštite banaka na europskom nivou

Trenutno su dvije najčešće vrste prijevara u Hrvatskoj phishing, tj. “pecanje podataka” putem e-pošte i napadi putem zloćudnih programa. Ipak, kada je riječ o bankovnim uslugama, Parat ističe kako su hrvatske banke na europskom nivou po pitanju mjera zaštite sigurnosti na internetu te da su gubitci koji su posljedica napada u Hrvatskoj veoma mali s obzirom na ukupan volumen prometa. Parat smatra da se u budućnosti može očekivati više napada pri korištenju mobilnih usluga banaka, stoga je važno izbjegavati mobilne usluge na uređajima na kojima su promijenjene sigurnosne postavke te prekinuti transakciju i obratiti se banci ako se primijeti nešto neuobičajeno.

Tehnologija nas sve potiče da cyber prijetnje shvatimo ozbiljno, a kako bi na vrijeme spriječili potencijalne prijetnje, građani se mogu informirati i na specijaliziranoj internetskoj stranici gdje će pronaći korisne savjete o načinima zaštite.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.