Beskontaktno plaćanje bilježi najbrži rast od svih vrsta plaćanja

Beskontaktno plaćanje bilježi najbrži rast od svih vrsta plaćanja

Kako razvijati proizvode za digitalnu trgovinu, gdje je u tome beskontaktno plaćanje i autorizacija plaćanja selfijima, u nastavku Netokracijine konferencije OMGcommerce ispričao je Damir Hozdić, voditelj poslovnog razvoja MasterCarda Hrvatska.

mastercard_omg
Damir Hozdić s Netokracijinim Ivanom Brezakom Brkanom razgovarao je o različitim rješenjima za digitalnu trgovinu. (Slika: Luka Travaš)

Damir Hozdić, voditelj poslovnog razvoja MasterCarda Hrvatska, govorio je danas o različitim oblicima online plaćanja, rješenjima i trendovima. Jedno od njih je i autorizacija plaćanja selfijima, o čemu je Netokracija već i pisala. Govoreći o tome, Damir je istaknuo:

Radi se o biometrijskom rješenju i načinu prepoznavanja vas kao korisnika. Ovo je jedan od modaliteta na koji se to može napraviti, a drugi je otisak prsta.

Kako je pojasnio, selfie je odabran zbog veće dostupnosti posebno uzevši u obzir kako većina smartphonea danas podržava opciju fotografiranja, a toliko fotografiranje sebe toliko je popularno da je kružila vijest da Kim Kardashian tuži MasterCard jer ima pravo na korištenje riječi – selfie. Naravno, riječ je o bila o prvoaprilskoj šali, ali ovakav način autorizacije povlači sa sobom itekako ozbiljne teme – pitanje sigurnosti, odnosno hoće li netko zloupotrijebiti uzeti tuđi selfie. Damir objašnjava:

Ne morate se bojati da će vam netko “ukrasti” selfie i plaćati njime. Sustav je pametniji od toga, algoritam skenira karakteristike lica te prepoznaje da se radi o pravoj osobi, a ne o, primjerice, snimci.

MasterCard će autorizaciju plaćanja selfijima uvesti na 14 tržišta još ove godine, no, nažalost, Hrvatska za sada još nije popisu.

Stalni porast beskontaktnog plaćanja

mastercard_talk_fb
Damir: Sve je veća svijest o beskontaktnom plaćanju.

Kad se govori o ostalim načinima plaćanja, Damir se osvrnuo i na MasterCardova istraživanja koja pokazuju sve veću svijest o beskontaktnom plaćanju te kako ono najbrže raste od svih vrsta plaćanja i to po stopi od 100 do 150 posto godišnje.

Zašto bi online trgovci trebali prodavati i offline, također je jedna od tema ovogodišnjeg OMGcommercea, a Damir je istaknuo kako je dosta izazovno za online trgovce da se uključe u fizički svijet trgovine, ali ne i nemoguće. Kao jedno od rješenja koje to mogu olakšati rješenja naveo je MasterPass, alat za plaćanje na daljinu sa svih povezanih uređaja, neovisno radi li se o fizičkim trgovinama ili internetu.

MasterCard je sponzor ovogodišnjeg OMGcommercea, u čija se predavanja još uvijek možete uključiti do kraja dana – pratite nas do putem prijenosa uživo!

grafika_nova

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Internet marketing

Prvi Euro Effie za hrvatsku agenciju! Imago Ogilvy nagrađen za kampanju Boranka

Sinoć su u Bruxellesu dodijeljene najprestižnije europske nagrade za marketinšku učinkovitost – Euro Effie. Zlatna Effie nagrada po prvi put pristiže i u Hrvatsku, zahvaljujući reklamnoj agenciji Imago i kampanji Boranka, osmišljenoj za Savez izviđača Hrvatske.

Kultura 2.0

Formalno obrazovanje, neformalni klub: Čemu kultni KSET već 43 godine uči svoje članove?

Što znači sudjelovati u nečem većem od nas samih? KSET je klub koji je u odajama bivše kotlovnice okupio desetke generacija, dajući im prostor da šire svoje vidike kroz nova poznanstva, hobije i aktivnosti. Ususret Tech Consultant meetupu u KSET-u otkrivamo što studentima to iskustvo zapravo donosi u profesionalnom smislu.