'Milenijalci' će platiti za Netflix, Spotify ili drugu zabavu

‘Milenijalci’ će platiti za Netflix, Spotify ili drugu zabavu na internetu, ali ne i za vijesti

Ako želimo znati kako privući 'milenijalce' i pritom nešto zaraditi, ponuda kvalitetnog zabavnog sadržaja mogla bi biti pravi izbor za nas - i za njih. Istraživanje čiji su rezultati predstavljeni na Svjetskom ekonomskom forumu u Švicarskoj pokazalo je da je generaciji novog tisućljeća draže platiti za 'premium' zabavne sadržaje na Netflixu, Spotifyju ili drugdje nego za ozbiljnije stvari poput obrazovanja na internetu ili novinskih izdanja na 'webu'.

Netflix krenuo s novim valom europske ekspanzije- prvi korak je Francuska

Nemojte širom otvoriti usta od iznenađenja ako još niste čuli – generacija novog tisućljeća voli zabavne stvari na internetu! Ako smo svi skupa sumnjali što je to najdraže ‘milenijalcima‘, odgovore pružaju rezultati istraživanja predstavljeni na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u švicarskom Davosu, koji upravo traje.

S ciljem da se dozna kako različite skupine u društvu reagiraju na digitalne medije, rezultati su otkrili da će ‘milenijalci’ prije htjeti platiti za zabavu koju pružaju servisi poput Netflixa ili Spotifyja, a neće im teško pasti niti izdvajanje novca za igre na internetu. Teško će biti iznenađenje, ali sve ostalo je korak ili dva u zaostatku. Obrazovni sadržaj na internetu je u drugom planu, a internetska izdanja novina i drugih izvora vijesti još više u pozadini, na začelju poretka.

Za takav sadržaj, svoj novac izdvojit će nešto manje od četvrtine ‘milenijalaca’ obuhvaćenih istraživanjem.

Što s ostalima?

Ispitujući kako društvo reagira na digitalne medije, istraživanje je provedeno u pet država na različitim kontinentima, u SAD-u, Njemačkoj, Južnoafričkoj Republici, Brazilu i Kini, a kako bi rezultati bili što reprezentativniji, usmjerilo se na česte korisnike digitalnih medija, obuhvaćajući oko 5000 ispitanika. U središtu pozornosti nisu bili samo ‘milenijalci’, koji su određeni kao dobna skupina između 15 i 34 godine starosti, već i starija ‘generacija X’ i još starija generacija ‘baby booma’. Ipak, kako svijet ostaje na mladima, nije loše znati što oni najviše žele.

Slaba reakcija na ‘bannere’

Novine za koje se plaća ne prolaze dobro, a loša vijest za medije na internetu je da ‘milenijalci’ ne vole niti oglašavanje ‘bannerima’, koje bi moglo biti drugi izvor da se nešto zaradi. Naravno, kada bi netko na njih kliknuo i provjerio što stoji iza reklame.

Također bez iznenađenja, najmlađa skupina obuhvaćena istraživanjem je na začelju po sklonosti otvaranja oglasa na internetu. Na vrhu je srednja generacija u istraživanju, a mali korak iza ona najstarija, obje s više od 60 posto ispitanika koji će kliknuti na ‘banner’. Među ‘milenijalcima’, to će učiniti tek 53 posto ispitanih.

Obimni rezultati istraživanja otkrivaju i druge navike različitih skupina koje se služe digitalnim medijima. Za sve koji pokreću nešto novo ili žele razviti ono što već postoji, objavljeni podaci poslužit će kao dobra smjernica koga da ciljaju i kakav sadržaj im najviše leži.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.