Veliki vodič kroz konferencije u 2017. u Hrvatskoj (ali i šire)

Veliki vodič kroz digitalne konferencije u 2017. u Hrvatskoj (ali i šire)

U nizu konferencija koje se svake godine održavaju u Hrvatskoj, ali i šire, ponekad je teško odlučiti koju posjetiti. Iako su nam konferencije posao, i nama je ponekad teško odlučiti jer konferencija je puno, a vremena malo (i nažalost ne možemo biti na dva mjesta istodobno). Budući da nas često pitate i za preporuku koju konferenciju posjetiti, napravili smo popis koji bi barem malo trebao olakšati odabir bilo da se bavite marketingom, komunikacijama ili developmentom.

kalendardogadaja

‘Jesi li bila lani na WinDaysima?’, ‘Joooj, tamo još nisam bio, ali planiram ove godine.’  ‘Ej, a koje su dobre konferencije?’ ‘Hoće li ove godine biti OMGcommerce?’ Neka su to od pitanja koja često čujemo pa kako bismo vam olakšali potragu, donosimo pregled konferencija u Hrvatskoj, ali i šire koje nas čekaju do kraja godine, bilo da se bavite developmentom, marketingom, komunikacijama ili vas jednostavno zanima gdje su dobri tulumi i druženja. Naravno, kakvi bismo mi to bili domaćini da se na pohvalimo i vlastitim konferencijama kao što je iduće izdanje Ladies of New Businessa, peti po redu OMGcommerce koji nas čeka u travnju ili Digitalna karijera koja će se održati u nekoliko gradova Hrvatske, a spaja lokalne tvrtke sa studentima i potencijalnim zaposlenicima.

Ne zaboravite ostaviti mjesta u kalendaru i povremeno baciti pogled na naš popis budući da ćemo ga tijekom godine ažurirati novim događajima. 🙂 Pa krenimo redom!

Veljača

case_konferencija_cover
Facebook Case 29

Informatica beyond analytics

21. veljače, DoubleTree by Hilton Hotel, Zagreb
Kroz prezentacije korisničkih iskustava i tehničke sesije sudionici će se upoznati s Informatica rješenjima za upravljanje podacima.

Case 29

27. i 28. veljače, City Plaza Zagreb
Konferencija je namijenjena donosiocima odluka i IT profesionalcima koji se bave poslovnim i tehnološkim aspektima razvoja informacijskih sustava.

Ožujak

nada_ladies
Luka Travaš - Ladies of New Business

Ladies of New Business
3. ožujka, HUB385, Zagreb

Početkom ožujka održat će se treće izdanje Netokracijine konferencije Ladies of New Business koja je do sada okupila više od 300 sudionica i sudionika iz digitalne industrije. Prošlu jesen smo između ostalog ugostili Anđelku Strajher (MegaTrend Poslovna rješenja), Nadu Kaurin (ENTG), Ivanu Blažoti Mijoč (Tester Box), Andreu Svilokos (Konzum), Anu Mariju Petričević Liović (Foreo), Andriju Frinčića (Implementacija snova), Nikolinu Zečić (Zagrebačka banka)… da nabrojimo samo neke.

Ladies

Kroz inspirativne primjere, sudionicama smo htjeli pokazati da se žene mogu i trebaju više boriti za sebe poslovanju, bilo da je riječ o povišici ili boljem poslu. Kako smo ne bi stalno samo na riječima, pokrenuli smo i program mentoriranja Digitalni karanfili u kojem sudionice mogu dobiti vrijedne poslovne savjete i smjernice od žena koje su ostvarile uspješne karijere ili pokrenule vlastite tvrtke, a protekli tjedan održano je i prvo jedan na jedan mentoriranje. S glavnim partnerima, Vipnetom i Zagrebačkom bankom, pripremamo mnogo zanimljivih gostiju i inspirativnih priča i u ožujku. Dan prije zagrebačkog izdanja događaja, odnosno 2. ožujka Ladies of New Business se održava i u Ljubljani, a 8. ožujka na redu je Beograd. Što reći, nego vidimo se uskoro!

Inspire Me

3. ožujka, Ekonomski fakultet, Osijek
Na konferenciji će uspješni pojedinci iz različitih područja (menadžeri, poduzetnici, sportaši, umjetnici i dr.) sa sudionicima dijeliti svoje ideje, znanja te životna i poslovna iskustva.

Dan otvorenih podataka

3. do 5. ožujka, Sveučilišni računarski centar Srce, Zagreb
Namijenjen je programerima, dizajnerima, poduzetnicima i aktivistima koje zanimaju otvoreni podaci te slobodan softver, odnosno slobodan kod.

InOrbit 2017

9. i 10. ožujka, kongresni centar Brdo pri Kranju, Ljubljana
Konferencija posvećena digitalnom marketingu, a uključuje teme kao što su korisničko ponašanje, digitalna strategija, SEO, korisničko iskustvo i Google Analytics.

Market&NG – How to make money online?

9. i 10. ožujka, Ekonomski fakultet, Osijek
Konferencija namijenjena marketingašima, a osvrnut će se i na crowdfunding.

BUS – Business u sportu

11. ožujka, Ekonomski fakultet Zagreb
Konferencija će okupiti najuspješnije pojedince iz svijeta sporta, ali i stručnjake iz raznih područja ekonomije povezanih sa sportom.

Digital Takeover

14. ožujka, Cinestar Zagreb
Digitalna konferencija čija je misija transformacija regionalne digitalne scene kroz razmjenu praktičnih znanja i vještina.

Risk Conference 2017

15. i 16. ožujka, Laško Slovenia
Jedan od vodećih događaja o računalnoj sigurnosti u Adria regiji, koji posjećuju inženjeri, ali i čelni ljudi velikih IT kompanija.

Meet Magento Hrvatska 2017

17. i 18. ožujka, Hotel Osijek, Osijek
Konferencija posvećena Magentu, popularnoj platformi za izradu eCommerce rješenja.

PAR International Leadership Conference

24. i 25. ožujka, Rijeka/Opatija
Stručna konferencija o leadershipu bit će posvećena temi Kreativni leadership.

E-biz2017

27. do 29. ožujka, City Plaza Zagreb, Zagreb
Tema konferencije je digitalna Hrvatska, uključujući teme od zdravstva, nabave, trgovine i digitalnog bankarstva.

Dan otvorenih integracija

29. ožujka, Hotel Antunović, Zagreb
Konferencija je namijenjena managerima i voditeljima ICT projekata iz različitih industrija.

Smart Public Sector

29. i 30. ožujka, Kongresni centar FORUM Zagreb
Naglasak konferencije je na efikasniju, moderniju i inovativniju javnu upravu uz informiranje o najnovijim trendovima i tehnologijama.

Marketing Madness

29. do 31. ožujka, Zagreb
Trodnevna konferencija interaktivnog karaktera koja povezuje mlade proaktivne individualce željne novih znanja iz područja marketinga.

DRONEfest

30. do 31. ožujka, City Plaza Zagreb
Kao što ime sugerira riječ je o tehnološkoj konferenciji posvećenoj bespilotnim letjelicama.

Webiz konferencija

30. ožujka do 2. travnja, Zrenjanin, Srbija
Konferencija posvećena digitalnim tehnologijama, IT-u i digitalnom marketingu u Srbiji.

Dani komunikacija

30. ožujka – 2. travnja, Hotel Lone, Rovinj
Konferencija posvećena marketinškoj i komunikacijskoj industriji uz dodjelu nekoliko stručnih nagrada.

3T – TOURISM, TRAVEL & TECH

31. ožujka, HUB385, Zagreb
Konferencija objedinjuje turizam i IT kao vodeće grane domaćeg gospodarstva.

Travanj

omg_2015_cover
Luka Travaš - OMGcommerce

Data Focus 2017

4. travnja, Hotel Sheraton, Zagreb
Konferencija je namijenjena svima koji se u svom radu susreću s digitalnim dokazima, od tužitelja, sudaca, odvjetnika, policije i sudskih vještaka.

3. sMind eCommerce Day i izbor web trgovca godine

5. travnja, Kraš, Zagreb 
Konferencija o internetskoj kupovini i ecommerce trendovima, uz izbor web trgovca godine.

Dani e-infrastrukture – SRCE Dei 2017

5. travnja, City Plaza Zagreb
Program konferencije se sastoji od niza predavanja, rasprava i radionica vezanih uz aktualne izazove, ali mogućnosti primjene ICT-a u modernom obrazovanju i znanosti.

Hit IT Digital

6. travnja, Zagreb
Konferencija u fokus stavlja Google AdWords i Google Analytics.

Cisco Connect

6. do 7. travnja, Park Plaza Histria Pula, Pula
Događaj će biti posvećen DevNet radionicama koje će sudionike upoznati s novim načinima automatizacije njihovih mrežnih okruženja i unaprjeđenju poslovnih rezultata.

Smart Cities 2017

7. travnja, Zagrebački velesajam
Cilj je ukazati na konkretna rješenja i postojeće strategije implementacije pametnih rješenja u svrhu održivosti i podizanja kvalitete života u gradovima.

Konverzija – regionalna e-business konferencija

7. i 8. travnja, Banja Luka
O online marketingu, PR-u, povećanju online prodaje te važnosti dobrog sadržaja saznajte na Konverziji.

try{code}catch

8. i 9. travnja, Zagreb
Riječ je o 24-satnom hackathonu u organizaciji Combisa, a koji je namijenjen svim redovnim i izvanrednim studentima u Hrvatskoj. Prati ga bogati nagradni fond.

Jump IT Forum

11. do 12. travnja, Hotel Antunović, Zagreb
Konferencija pokriva teme kao što je digitalna ekonomija, Big Data, cloud, analitika, digitalizacija i slično.

Get in the Ring

11. travnja, HUB385, Zagreb
Globalno natjecanje u pitchanju koje će startupe ‘baciti’ u boksački ring.

Cloud Forum

19. travnja, Hotel Antunović, Zagreb
Konferencija će na jednom mjestu omogućiti susret cloud ponude i potražnje te pružiti pregled cloud tržišta u Hrvatskoj.
Umjesto planirane konferencije održat će se tradicionalna godišnja dodjela nagrada Udruge EuroCloud za najbolja Cloud rješenja, čiji je proces prijava u tijeku, o kojem više možete saznati na službenim stranicama.

Reboot Develop

20. do 22. travnja, Sheraton, Dubrovnik
Konferencija namijenjena svima u industriji igara, od developera i artista do pisaca dijaloga, distributera i producenata.

WinDays 2017

25. do 28. travnja, otok Sveti Nikola u Poreču
Dobro znana domaća konferencija posvećena novostima oko Microsoft tehnologija, dok će poslovni dio konferencije biti posvećen temama poput iskorištavanja potencijala domaćeg gospodarstva.

Suvremene tehnologije u obrazovanju

27. i 28. travnja, Split
Tematsku okosnicu konferencije čini kreativna nastava.

Maker Faire Osijek

29. travnja, Osijek 
Kombinacija sajma, konferencije i festivala posvećenog robotici, računalima, elektronici, VR-u, 3D printanju, zelenoj tehnologiji….

2STARS

29. i 30. travnja, Pula
Dvodnevno događanje okupit će zaljubljenike u svemir i svemirsku tehnologiju, čime će i Hrvatska postati jednom od lokacija NASA Space Apps Challengea. Uz to bit će organizirano i druženje s istaknutim osoba iz svemirske industrije – Space Coffee.

Svibanj

easton_bnw_jpg

PR Pitch

4. svibnja, Branimir Centar, Zagreb

Prva konferencija o PR-u za male i srednje poduzetnike. Cilj konferencije je upoznati poduzetnika o iskoristivosti odnosa s javnošću u poslovanju te odabiru odgovarajuće agencije ili stručnjaka za odnose s javnošću, s ciljem što bolje promocije i prodaje usluga ili proizvoda na tržištu.

ČIPS 

4. svibnja, Čakovec
Čakovečka konferencija koja donosi priče iz turizma i IT-a, pametna rješenja iz gradova i iskustva izlaska na svjetsko tržište male tvrtke iz Međimurja.

DUMP Days 2017

5. i 6. svibnja, Split
Konferencija u organizaciji splitske DUMP Udruge mladih programera, namijenjena učenicima i studentima, ali i svima ostalima koje zanima tehnologija.

CEO Zagreb

6. svibnja, Zagreb
Kroz povezivanje s uspješnim ljudima, cilj je motivirati mlade ljude na proaktivan pristup poduzetništvu i razvoju karijere.

Brave New World
6. i 7. svibnja, Zagreb

Makers festival u organizaciji HUB385 i inicijative CityOS lani je tijekom dva vikenda okupio mlade makere, inovatore, developere, kreativce, inženjere i sve zainteresirane da uz pomoć najnaprednijih tehnologija riješe konkretne izazove grada Zagreba. Uz brojna predavanja i radionice, čak i za one najmlađe održan je 48-satni hackathon s fokusom na IoT, pametne gradove, dronove, hidroponiju i robotiku. Posjetitelji su između ostalog mogli poslušati i mladog genijalca i tvorca robotičke ruke kojom se upravlja mislima Eastona LaChappellea, ali i Sabu Gholu, suosnivačicu prve službene makers škole u SAD-u NuVu. U sklopu ovogodišnjeg RSVP festivala, Brave New World se našao među osam najboljih događanja te je osvojio nagradu za najbolje neprofitno događanje. Vjerujemo da nas i ove godine očekuje još bolji i zanimljiviji Brave New World.

Quality in Enterprise Development – QED 2017

7. do 9. svibnja, Zadar
Konferencija daje uvid u to kako iskoristiti puni potencijal pojedinca za učinkovitost organizacije.

Women Invest

10. svibnja, HUB385, Zagreb

Na događanju će se okupiti istaknute žene hrvatske poduzetničke scene i predstavnice ženskih udruga kako bi se razgovaralo o mogućnosti pokretanja mreže investitorica u Hrvatskoj. Pokrit će se i dodatni oblici ulaganja kao što su mentorstvo, sponzorstvo i partnerstvo, čut će se priče uspješnih poduzetnica, ali i onih koje su tek nedavno krenule u poduzetničke pothvate. Dotaknut će se pravne i porezne strane investiranja, a na kraju će se sve začiniti pitching natjecanjem i networkingom.

IT Biz EXPO 2017-50UP!

10. svibnja 2017., Kraš auditorium, Zagreb
IT BIZ EXPO-50UP! je konferencija organizirana kao godišnji skup hrvatske IT industrije, odnosno prezentacije ključnih IT rješenja kroz katalog IT industrije naziva Who is Who in IT.

PODIM 2017

10. i 11. svibnja, Maribor 
Vodeća slovenska konferencija o poduzetništvu, koja okuplja okuplja ključne akter slovenskog i regionalnog ekosustava.

JavaCRO17

10. do 12. svibnja, Rovinj
Dvodnevno okupljanje Java zajednice.

Fast-forward banking 2017

11. svibnja, Forum centar, Green Gold Zagreb 
Konferencija okuplja bankare i informatičare iz Hrvatske i regije, a tema je digitalna evolucija u bankarskoj industriji i izazovi koje ona donosi.

Leap Summit

11. do 13. svibnja, Studentski centar, Zagreb
Trodnevna konferencija koja okuplja ambiciozne mlade ljude iz cijelog svijeta.

Sferakon

12. do 14. svibnja, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb
Najstarija i najveća konvencija znanstvene fantastike u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.

InfoBIP Dev Days 2017

13. svibnja, Terme Tuhelj, Tuheljske Toplice
Regionalna konferencija u organizaciji pulskog InfoBipa, posvećena alatima suvremenog developmenta.

Weblica

13. svibnja, Čakovec
Godišnje okupljanje developera i dizajnera u Čakovcu.

Digital Day 2017

16. svibnja, Dom omladine Beograd
Konferencija o online i interaktivnom marketingu. Više informacija bit će poznato uskoro.

ICTI 2017

17. do 19. svibnja, Šibenik
Glavne teme konferencije su digitalna transformacija, cyber sigurnost, Big Data i zaštita podataka i IT disrupcija.

Drupal Heart Camp Zagreb

18. do 21. svibnja, Zagreb
Okupljanje korisnika sustava za upravljanje web-sadržajem Drupal.

CEO konferencija

20. svibnja, Sarajevo
Kroz povezivanje s uspješnim ljudima, cilj je motivirati mlade ljude na proaktivan pristup poduzetništvu i razvoju karijere.

MIPRO

22. do 27. svibnja, Grand hotel Adriatic i hotel Admiral, Opatija
Konferencija pokriva teme poput informacijsko i komunikacijske tehnologije, elektronike i mikroelektronike.

Međunarodna konferencija o računalima u tehničkim sustavima

22. do 26. svibnja, Opatija
U fokusu konferencije su teme od industrijske automatizacije i robotike do računarstva i održivog razvoja.

Digitalna ekonomija i uprava, lokalna uprava, javni servisi

22. do 26. svibnja, Opatija
Konferencija se bavi temema od mobilnog poslovanja i elektroničkih platnih sustava do tranzicije iz Digitalnog u Inteligentni GLGPS (usluge i procesi usmjereni konstituentima, GLGPS standardi pružanja usluga, suradnja u objedinjenom pružanju usluga, arhitektura usmjerena servisima (SOA) u GLGPS).

PMIDayz IV

26. do 28. svibnja, Osijek
O metodama i vještinama uspješnog vođenja projekata, odabiru timova i svega ostaloga što prati vođenje jednog projekta.

SparkMe

29. i 30. svibnja, Budva
Jedna od najvećih marketinških konferencija u jugoistočnoj Europi s nizom inozemnih predavača.

European Collaboration Summit

29. do 31. svibnja, Zagreb
Konferencija okuplja zajednicu s fokusom na Microsoft Azure, Office 365, SharePoint, Exchange i dr.

IFCC Croatia

29. svibnja do 3. lipnja, Zagreb
Festival kreativnih komunikacija, okuplja kreativce iz područja umjetnosti, dizajna, industrije zabave, gaminga, izdavaštva i oglašavanja.

Dani otvoreni računarskih sustava

31. svibnja do 2. lipnja, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb
Ako vas zanimaju otvoreni sustavi, GNU/Linux i druge slične teme, onda je ovo konferencija za posjetiti.

Digitalna karijera by Netokracija, Dalmacija

Lokalni poduzetnici u manjim gradovima Hrvatske trenutno ne dobivaju kvalitetan kadar koji trebaju, dok dio studenta i mladih profesionalaca nije upoznat s mogućnostima koje pruža obrazovanje u smjeru digitalnog, dok neke obrazovne institucije trenutno nemaju mogućnosti da se približe potrebama tržišta rada.

Marko Mišulić predstavio je Rentlio kao primjer tehnološke tvrtke koja je posluje iz Zadra - uspješno, posebice prema mjerilima osnivača i zaposlenika.
Marko Mišulić predstavio je Rentlio kao primjer tehnološke tvrtke koja je posluje iz Zadra – uspješno, posebice prema mjerilima osnivača i zaposlenika.

Može li se i kako situacija riješiti, barem nekim manjim koracima, Netokracija otkriva na Digitalnoj karijeri, poludnevnoj konferenciji koja spoja lokalne tvrtke, ali i velike tvrtke iz cijele zemlje te studente i perspektivne zaposlenike, s ciljem da im se približe mogućnosti zaposlenja koje se pružaju u digitalnom sektoru. Konferencija je već uspješno održana u Osijeku 2015. i Zadru 2016. godine. Tijekom 2017. godine održat će se pet izdanja po cijeloj Hrvatskoj, počevši s petim mjesecom i Dalmacijom.

Lipanj

shift_konferencija_png

Shift Developer Conference

1. i 2. lipnja, HNK, Split
Konferencija koja je od lani ponovno posvećena temama iz područja developmenta s mnogobrojnim gostima iz velikih svjetskih IT tvrtki.

New Europe Market

12. do 15. lipnja, Dubrovnik
Konferencija okuplja profesionalce iz medijske industrije.

Od digitalnog marketinga do marketinga digitalne ere

13. lipnja, Visoko učilište Algebra, Zagreb
Konferencija okuplja stručnjake za digitalni marketing te općenito sve koje zanima digitalna ekonomija.

Srpanj

tajland_plaza

Changer Meetup

23. srpnja do 1. kolovoza, Šibenik
Uz razmjenu znanja te podizanje profesionalnih i društvenih standarda, Changer meetup je i jedinstveno kulturno-turističko događanje koje se održava na nekoliko lokacija u povijesnog jezgri Šibeinika. U njegovom je središtu pet trodnevnih programa koja će okupiti najznačajnije domaće i regionalne nositelje promjena u područjima od poslovanja do umjetnosti.

Kolovoz

web summer camp 3

Web Summer Camp 2017

30. kolovoza do 2. rujna, Hotel Lone, Rovinj
Konferencija se bavi temama kao što su web dizajn, UX, PHP, eZ i Symfony.

Rujan

wmf_2016_najava_png

KulenDayz 2017

1. do 3. rujna, Osijek
Konferencija posvećena temama kao što su baze podataka, programiranje i projekt management.

FSEC 2017

7. i 8. rujna, HNK, Varaždin
Okupljanje stručnjaka na području informacijske sigurnosti.

Weekend Media Festival 2017

21. do 24. rujna, Stara tvornica duhana, Rovinj
Konferencija za stručnjake iz komunikacija i marketinga.

SoftCOM 2017

21. do 23. rujna, Split
Dvadeset i peta međunarodna konferencija o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama.

COMBIS konferencija

27. do 29. rujna, Šibenik
Moto ovogodišnje 11. Combis konferencije je Challenge The Future, a njezin cilj bit će potaknuti raspravu o budućnosti tehnologije i izazovima u procesu razvoja naprednih rješenja i usluga, kako navode u COMBIS-u. Kroz tri dana konferencije, više od 30 ICT stručnjaka, među kojima su eksperti COMBIS-a i gostujući stručnjaci, prezentirat će studije slučaja te nova znanja i trendove iz područja ICT-ja. Konferencija se održava od 27. do 29. rujna u novom Konvencijskom centru Solaris Beach Resorta u Šibeniku.

Central European Conference on Information and Intelligent Systems

27. do 29. rujna, Varaždin
Međunarodna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima.

Open Source Days 

28. do 30. rujna, Hotel Academia i Visoko učilište Algebra
Posjetitelji Open Source Days konferencije i radionica imaju priliku upoznati se s ključnim open source rješenjima koja se danas nalaze u podlozi poslovnih IT sustava brojnih tvrtki.

Listopad

webcamp_pascal

WebCamp Zagreb 2017 

6. i 7. listopada, Plaza Centar, Zagreb
Konferencija okuplja web developere i dizajnere iz zemlje i inozemstva, a dok ne dođu detalji za ovu godinu, ne ostaje nam ništa drugo nego se prisjetiti kako je to izgledalo lani.

11. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj

11. do 13. listopada, Crikvenica
Konferencija stavlja u fokus nacionalnu suradnju i povezivanje narodnih knjižnica u razvoju digitalnih usluga te razmjenu iskustava sa susjednim zemljama.

Zagreb Crowdfunding Convention

11. listopada, Dvorana Oris, Zagreb
Konferencija posvećena temama iz područja crowdfundinga uz domaće i inozemne goste.

AllWeb Albania

12. listopada, Albania 
Konferencija posvećena digitalnom marketingu i trendovima u ovom području.

Blockchain Adria

14. listopada, Rovinj
Konferencija posvećena fintech temama, bitcoinu, blockchainu i Ethereumu.

HrOUG

17. do 20. listopada, Rovinj
Godišnje okupljanje Oracle zajednice u Hrvatskoj i regiji.

Best Stay 2017

19. i 20. listopada, Split
Best Stay 2017 je treće izdanje konferencije za turizam u regiji koja okuplja više od 300 stručnjaka iz Europe i pravo je mjesto za učenje o najnovijim trendovima u hotelijerstvu te proslavu uspješne sezone u društvu kolega i partnera.

CHANGE konferencija

21. listopada, Kraš, Zagreb
Konferencija tvrtke KING ICT posvećena temama vezanima uz razvoj enterprise rješenja.

Dignet Days 2017

25. listopada, Cinestar Arena Centar Zagreb
Peta tehnološka konferencija DignetDays i ove godine donosi brojne novosti u svijetu poslovnih informacijskih sustava. Ključne teme bit će GDPR te ERP i BI rješenja.

Ekobit DevArena 2017

26. listopada, Terme Tuhelj
Stručna konferencija o razvoju softvera i informacijskih tehnologija.

Hack it! 

28. i 29. listopada, Park Stara Trešnjevka 2, Zagreb
Riječ je o hackathonu Hrvatskog Telekoma, a najbolji tim ima priliku za osvajanje nagrade od 30.000 kuna i ulazak u hub:raum startup akcelerator. Hackathon će se održati 28. i 29. listopada u Zagrebu.

Studeni

infogamer

CARNet Users Conference CUC

8. do 10. studenoga, CARNet
CARNetova korisnička konferencija koja će se ove godine održati po 19. put, a ako je suditi po proteklim događajima, očekuje nas mnoštvo domaćih i stranih stručnjaka.

INFuture 2017

8. do 10. studenoga, Zagreb
Konferencija stavlja u fokus teme kao što je cloud, Big Data, IoT, sigurnost podataka i dr.

11. PMI FORUM

13. do 15. studenoga, Plaza Event Centar, Zagreb
Jedanaesto izdanje PMI Foruma, pod nazivom Vještine iz rukava uspješnog voditelja projekata, okupit će oko 400 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i drugih zemalja. PMI Forum tijekom tri dana kombinira nekoliko formata – konferencijski dan koji uključuje panel rasprave i predavanja te radionice namijenjene manjim grupama polaznika. U utorak, 14. studenoga, tijekom središnjeg konferencijskog dana, sudionici će imati priliku čuti brojne strane i domaće stručnjake. Među njima je i glumac i redatelj Zijah A. Sokolović.

Osim predavanja, tu su i radionice, a prvi dan PMI Foruma donosi cjelodnevnu radionicu Agilna procjena i planiranje, koju će voditi Željko Trogrlić i Stanislav Strešnjak. Sudionici će naučiti više o agilnom vođenju projekata i postavljanju zahtjeva tijekom interaktivne radionice koja će uključiti i pregled Scrum procesa, planiranje, metode agilne procjene i praćenje napretka.

F2 – Future of Fintech

14. studenoga, Kaptol Boutique Cinema & Bar, Zagreb
F2 – Future of Fintech je konferencija kojoj je cilj dati odgovore na tehnološka pitanja i trendove u financijskom sektoru. Kriptovalute, blockchain, disruptori i cyberkriminalci – tehnologija koja upravlja novcem danas i sutra.

Diablog

14. studenoga, zagrebački hotel Academia
Konferencija o blogerima i blogerskoj sceni.

DAMconf

16. studenoga, Zagreb
Četvrto izdanje događaja DAMconf posvećenog digitalnom oglašavanju i marketingu u Hrvatskoj i regiji, a okupit će marketing managere velikih tvrtki, stručnjake za oglašavanje, poduzetnike i influencere.

AllWebMK

17. studenoga, Skopje
Konferencija posvećena digitalnom marketingu i trendovima.

Reboot InfoGamer 2017

21. do 26. studenoga, Zagrebački Velesajam
Jedan od najvećih sajmova video igara u ovom dijelu Europe.

Link 2017, Sarajevo

23. studenoga, Sarajevo
Konferencija o digitalnom poslovanju i marketingu koja okuplja vodeće regionalne stručnjake.

Slush Conference

30. studenoga i 1. prosinca, Helsinki
Konferencija koja povezuje startupe i tech talente s vodećim međunarodnim investitorima, poduzetnicima i medijima. Lani je okupila više od 17,500 sudionika iz 120 zemalja.

Prosinac

bozic_prosinac

BITcon

2. prosinca, Bjelovar
Cilj konferencije je okupljanje IT zajednice na bjelovarskom području i šire, razmjena znanja i iskustava te poticanje suradnje na različitim područjima djelovanja unutar IT sektora.

Ladies of New Business – Gaming Edition

5. prosinca, Zagreb
U jesen se vraćamo s novim, četvrtim po redu izdanjem konferencije Ladies of New Business, gdje ćemo ponovno razgovarati o temama koje obuhvaćaju izazove s kojima se žene susreću u razvoju karijere, a ovoga puta s naglaskom na – gaming industriju.

Digitalna karijera – powered by bonbon

7. prosinca, Zagreb
Konferencija je namijenjena studentima koji svoju buduću karijeru vide kao – digitalnu. Do sad su održane konferencije u Splitu, Zadru, Varaždinu i Osijeku, a okupile su niz stručnjaka koji su inspirirali brojne studente u razvoju njihovih digitalnih karijera. Konferencija u Zagrebu predstavlja finale projekta #DigitalnaKarijera.

HIGH FIVE – Decoding The Needs of Gen Z

9. prosinca, Zagreb
Na konferenciju u organizaciji tvrtke Five stiže osam predstavnika svjetski poznatih kompanija s kojima Five surađuje, a koji će bez cenzure govoriti o svojem iskustvu, poslovnim procesima i trendovima. Riječ je o predavači iz Consumer Affairsa, Marriott Internationala, Penguin Random Housea i Napstera.

BLOČK

9. prosinca, Čakovec
Prva regionalna blockchain workshop konferencija, a sudionike će upoznati s osnovama blockchaina i kriptovaluta pa sve do razvoja sustava temeljenih na kriptovalutama, ali i još mnogo toga.

GDPR Adriatic – 5 do 12

12. prosinca, Zagreb
Riječ je o prvoj regionalnoj konferenciji posvećenoj Općoj uredbi o zaštiti podataka – GDPR, a koja na snagu stupa iduće godine.

Secure & Tech – Izazovi informacijske sigurnosti

15. prosinca, Zagreb
Secure & Tech 2017 pod sloganom “Izazovi informacijske sigurnosti” je konferencija o budućim i sadašnjim izazovima informacijske sigurnosti. Središnja tema je isprepletenost regulative i IT-a te načina na koji propisi utječu na poslovanje.

*Za kraj godine, ostavljamo mjesta u kalendarima i za domjenke i druženja, pokoje kuhano vino i kobasice! 😉

Želiš redovite obavijesti o događajima poput gore navedenih?

Ne brini, držat ćemo te u tijeku sa svim novostima, a ponekad i dobrim ponudama da upadneš na konferencije – za manje!

[yikes-mailchimp form=”16″]

P.S. Javite se ako nas sretnete na nekoj od ovih konferencija. 😉
P.P.S. Čuli ste za neku konferenciju koja nije na listi? Javite nam na info@netokracija.com.

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na Netokraciji dopušteno je samo korisnicima koji ostave svoje ime i prezime te mail adresu i prihvate pravila ponašanja.

Pravila ponašanja

Na Netokraciji za vas stvaramo kvalitetan, autorski potpisan sadržaj i zaista se veselimo vašim kvalitetnim, kontruktivnim komentarima. Poštujmo stoga jedni druge prilikom komentiranja, kao i Zakon, držeći se sljedećih pravila ponašanja:

  • Ne budite 💩: Nema vrijeđanja, diskriminiranja, ni psovanja (osim ako nije osobni izričaj, ali onda neka psovka bude općenita, a ne usmjerena prema nekome). Također, upoznajte se sa stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima prije no što ostavite komentar.
  • Samo kvalitetna rasprava, manje trolanja: Ne morate se ni sa kim slagati, ali budite konstruktivni i doprinesite raspravi! Svako trolanje, flameanje, koliko god "plesalo" na granici, leti van.
  • Imenom i prezimenom, nismo Anonymous 👤: Autor sadržaja stoji iza svog sadržaja, stoga stojite i vi iza svog komentara. Koristimo ime i prezime te pravu email adresu.

Kako koristimo podatke koje ostavljate? Bacite oko na našu izjavu o privatnosti.

Sve ostale komentare ćemo s guštom spaliti, jer ne zaslužuju svoje mjesto na internetu.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

eUsluge

Grad Zagreb omogućio potpun uvid u proračun kroz aplikaciju iTransparentnost

Nova aplikacija omogućuje svakom građaninu da detaljno prouči gradski porarčun po različitim parametrima.

Umjetna inteligencija

Zach Kass, ex-Open AI na Vizionaru godine: “AGI će možda biti zadnja tehnologija koju će ljudi izumiti”

Kako smo došli do ChatGPT-ja, koje promjene nas dalje čekaju, što je AGI, što donosi i kako se za to mogu pripremiti tvrtke i nove generacije otkriva nekadašnji Open AI stručnjak.

Umjetna inteligencija

Mojmira Pastorčić i Kolinda Grabar Kitarović najnovije AI “žrtve”: Pazite se lažnih videa!

Kako vrijeme prolazi, čini se kako će sumnjičavost biti nužnost pri konzumiranju sadržaja na internetu.

Što ste propustili

eUsluge

Korak bliže europskom digitalnom novčaniku koji bi objedinio sve naše dokumente

Zamisli kako putuješ Europom i potrošio si lijek kojeg kupuješ na recept. Zahvaljujući europskom digitalnom novčaniku, moći ćeš ući u svaku ljekarnu u EU, a ljekarnik će pročitati recept na svojem jeziku. Evo što nam sve donosi digitalni novčanik...

Netokracija Podcast

Instagram je kao “trgovina slatkiša” za pedofile, a Meta je toga bila svjesna

U novoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se eksploatacijom djece putem Instagrama te činjenicom da je Meta mogla učiniti puno toga da to zaustavi.

Intervju

Pobjedu u generiranju slika uz AI odnosi riječki pisac: “Dobar ‘prompter’ mora biti dobar s riječima!”

Nije trebalo dugo čekati da umjetna inteligencija generira i nove "sportove"!

Startupi

Novi GapMinder Fond II s 80 milijuna eura cilja i na hrvatske startupe

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke tvrtke iz Rumunjske, pokreće GapMinder Fond II, investicijski paket od 80 milijuna eura koji će biti alociran i na širu istočnoeuropsku regiju, pa tako i Hrvatsku i Srbiju.

Analiza

Raj za dezinformacije: Pola svjetske populacije ove godine bira novo vodstvo!

Stanje povjerenja na internetu trenutno nije najbolje. Borimo se s lažnim vijestima i deepfakeovima koje ćemo viđati sve češće kako nam se približavaju nacionalni i europski izbori - kakvo je stanje, donosimo direktno iz Bruxellesa.

Startupi

U Hrvatsku stiže Choice, češki CRM za restorane

Foodtech startup Choice s novih 2,5 milijuna američkih dolara investicije ulazi na hrvatsko tržište.