Dizajneri interakcija, dođite na prvi IxDA Croatia Meetup u Zagrebu 25. veljače

Dizajneri interakcija, dođite na prvi IxDA Croatia Meetup u Zagrebu 25. veljače

IxDA, međunarodna organizacija posvećena profesionalnom dizajnu interakcija, od studenog prošle godine ima i hrvatsku podružnicu, IxDA Croatia, na čijem je čelu Tin Kadoić, ujedno i Core Team Member europske Regionalne koordinacije IxDA-e. Podružnica 25. veljače organizira prvi UX Meetup u Zagrebu, kao neformalno druženje svih zainteresiranih dizajnera interakcija i onih koji to žele postati.

Ixda Hrvatska

IxDA, međunarodna organizacija posvećena profesionalnom dizajnu interakcija, od studenog prošle godine ima i hrvatsku podružnicu, IxDA Croatia, na čijem je čelu Tin Kadoić, ujedno i Core Team Member europske Regionalne koordinacije IxDA-e. Podružnica 25. veljače organizira prvi UX Meetup u Zagrebu, kao neformalno druženje svih zainteresiranih dizajnera interakcija i onih koji to žele postati.

IxDA je, inače, osnovana je 2003. godine, nema članarine, a broji više od 20 000 članova u preko 80 različitih lokalnih podružnica. U IxDA-i smatraju da se čovjek svakodnevno suočava s velikim brojem loših iskustava pri korištenju proizvoda i usluga, a rješenje vide u razvijanju i popularizaciji svoje discipline. IxDA se oslanja na inicijativu svojih članova i dijeljene znanja, potičući jačanje međunarodne mreže podružnica i povezivanje s poslovnom i akademskom zajednicom, a to je jedan od ciljeva i hrvatske podružnice. Njen voditelj, Tin Kadoić, predavač je na Odjelu interaktivnih medija Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i kreativni direktor digitalne agencije Brlog, a objašnjava zašto se uključio u program organizacije.

Iznimno me zanima promicanje IxD kroz profesionalne, edukativne i umjetničke sfere. Javnost nije dovoljno senzibilizirana za procese, alate, metode i specijalizacije uključene u dizajn korisničkih sučelja. Želja je kroz meetupe i kasnija predavanja promijeniti upravo to.

Meetup u Zagrebu

Tako su na prvi UX Meetup Zagreb dobrodošli profesionalni dizajneri, zaljubljenici u dizajn interakcija, studenti i svi koji se bave razvojem novih proizvoda i usluga. Uz piće će se popričati o organizaciji podružnice i temama za sljedećee susrete. UX Meetup Zagreb održavat će se svakog posljednjeg utorka u mjesecu, a prvo druženje održava se 25. 2. 2014., od 19 sati, u Kinu Europa. Ukoliko želite doći, potrebno se prijaviti.

Općenito o IxDA

Dizajn interakcija (IxD) definira strukturu i ponašanje interaktivnog sustava, a zadatak dizajnera interakcija je osmišljavanje smislenog odnosa između ljudi i proizvoda, bilo da se radi o računalima, mobilnim uređajima ili nečemu sasvim novom. Dizajn interakcija prati brze društvene i tehnološke promjene današnjice.

U IxDA-i vjeruju da se čovječanstvo suočava sa sve većim brojem loših iskustava pri interakciji s proizvodima i uslugama, a rješenje vide u razvijanju svoje discipline. IxDA potiče svoje članove da vlastitom inicijativom i dijeljenjem znanja potiču razvoj dizajna interakcija.

U Europi se dizajn interakcija u akademskim i poslovnim krugovima sagledava iz mnogih perspektiva zbog izuzetne kulturne raznolikosti i različitih socioekonomskih uvjeta. Kako bi iskoristila specifičnosti regije, IxDA-ina europska Regionalna koordinacija potiče dijalog među dizajnerima iz različitih država. IxDA-ini glavni ciljevi u Europi su promocija dizajna interakcija, osnaživanje mreže lokalnih podružnica i povezivanje s akademskom i poslovnom zajednicom.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.

Startupi i poslovanje

Od Yahoove milijarde do Automatticovih par milijuna: Tumblr i WordPress pod istim krovom

Tumblr, svojedobno pionir microblogginga, a danas samo blijeda slika stare slave, ipak nalazi svog spasioca u nekada glavnom blogerskom konkurentu.

Internet marketing

Sve više brendova u komunikaciji bira nesavršenost, autentičnost, ljudskost – a vi?

Današnji korisnici u reklamama žele vidjeti “prave” modele, žele inkluzivnost, žele autentičnost. Prolazi li vrijeme savršenosti, dosadašnjeg marketinškog ideala?

Startupi i poslovanje

Imate rješenje za fintech ili banke? Zadnji vam je rok za prijavu na regionalni Elevator Lab Challenge!

Žele li ubrzati svoj razvoj poput švedske Klarne koja je osigurala skoro pola milijarde dolara investicije za svoje 'Buy now, pay later' rješenje, hrvatski fintech startupi mogu se prijaviti na Elevator Lab program do 10. kolovoza.