Cijeni community managera svoga da dobro ti u poslovanju bude: 5 savjeta

Cijeni community managera svoga da dobro ti u poslovanju bude: 5 savjeta

Kao što smo već spomenuli, današnji je dan posvećen osobama koje upravljaju zajednicama na društvenim mrežama – Community Manager Appreciation Day (ili #CMAD)! Community managerima već smo poželjeli sve najbolje, a ukoliko vi niste CM, ali surađujete s nekima od njih, bilo kao klijent, nadređena osoba ili na neki treći način, dat ćemo vam nekoliko ideja uz pomoću kojih možete pokazati da cijenite vašeg community managera – ne samo danas, nego kroz cijelu godinu!

Lik preuzet sa Socialfresh.com
Lik preuzet sa Socialfresh.com

Kao što smo već spomenuli, današnji je dan posvećen osobama koje upravljaju zajednicama na društvenim mrežama – Community Manager Appreciation Day (ili #CMAD)! Community managerima već smo poželjeli sve najbolje, a ukoliko vi niste CM, ali surađujete s nekima od njih, bilo kao klijent, nadređena osoba ili na neki treći način, dat ćemo vam nekoliko ideja uz pomoću kojih možete pokazati da cijenite vašeg community managera – ne samo danas, nego kroz cijelu godinu!

1. Dostavite community manageru svome sve informacije i vizuale dovoljno rano!

Iako je vaš community manager u svakodnevnoj komunikaciji s vašim korisnicima i ljubitelja vašeg brenda/proizvoda/usluge, često se dogodi da neke ključne informacije dozna među posljednjima. Ili ih čak niti ne dobije, nego dođe do njih putem drugih (marketinških) kanala. Ili od samih korisnika koji se počnu raspitivati o novostima. Pobrinite se da CM bude obaviješten na vrijeme, a možda čak i prije ostalih, jer su društvene mreže odličan način da teasate ciljanu publiku i prije no što kampanja bude dostupna na ostalim kanalima.

2. Pobrinite se da što prije dobije odgovore na pitanja

Vama se pitanje jednog korisnika možda ne čini toliko bitnim jer se bavite stotinama, tisućama drugih, ali vaša zajednica na društvenim mrežama itekako pazi koliko će vaš brend precizno i brzo odgovoriti na upite. Ako vam vaš community manager “skače po glavi” jer mu je nešto hitno i bitno, vjerojatno i jeste, jer upravo on procjenjuje hitnost pojedinačnih slučajeva. Znamo da imate posla i preko glave, ali dajte ponekad malu prednost vašem CM-u ili utvrdite točnu proceduru za upite korisnika (uzimajući u obzir i osobnu procjenu community managera koliko je nešto hitno. Ili bitno.).

3. Vjerujte (uglavnom) njegovoj procjeni, makar vam se činila ludom.

Community manager po cijeli dan komunicira s vašom online zajednicom, zna kako ona diše, zna koji su njeni problemi, zna što najviše voli, zna kako bi mogla na nešto reagirati. Stoga pažljivo poslušajte vašeg CM-a kada kaže da nešto ne bi dobro funkcioniralo. Ili da nešto bi. U većini bi slučajeva mogao biti u pravu. No, ukoliko vam se njegove ideje počinju činiti previše luckastima, predlažemo da prijeđete na petu točku.

4. Prestanite mu dobacivati šale tipa: „Opet visiš na Fejsu.“

Ne, ozbiljno. Prestanite. Jednako kao što se treba prestati s komentarima kao što su “to je izmišljeno zanimanje”. Doista. Previše je vremena već prošlo. 🙂

5. Pitajte ga kako je.

Ipak se njemu vaši korisnici jadaju po cijeli dan. I noć. Na prvoj je liniji obrane. Konstantno dežuran. Spava s jednim okom otvorenim. A kad doista spava, sanja Facebook Adse. Doista. Upitajte stoga ponekad vašeg community managera kako se osjeća. Što se može napraviti da se poboljšaju stvari. Pripremite se na ponešto dužu tiradu, ali izdržite – barem jednom godišnje. Barem na Community Manager Appreciation Day! 🙂

Bonus ideje: Napravite video zahvale za vašeg community managera. Skupite sve njegove “mudrosti” i objavite prezentaciju posvećenu tome. Kupite mu čokoladu. Mnogo čokolade!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Tehnologija

Ratko Mutavdžić: Od ‘cloud’ blogera do Microsoftovog Technology Officera za srednju i istočnu Europu

S novim tehnološkim šefom Microsofta za srednju i istočnu Europu, Ratkom Mutavdžićem, razgovarali smo o 700-postotnom rastu Microsoft Teamsa za vrijeme pandemije, kako se koriste 'cloud' tehnologije u 2020., ali i zašto Zagreb treba kafić-ured!

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.

Društvene mreže

Zabrani li Trump TikTok, hoće li hrvatski ‘TikTokeri’ preći na Instagram Reels?

Dok čekamo hoće li Trump zabraniti, a Microsoft kupiti SAD za američko tržište, hoće li Zuckerberg iskoristiti pravi trenutak i preuzeti TikTokove kreativce, publiku i potencijal?

Startupi i poslovanje

Hrvatske B2B tehnološke tvrtke “iskovale” su se u konstantnim krizama, preživjet će i ovu!

Trenutna kriza nije ni prva ni zadnja, a kako su se postavili - i kako će preživjeti - u B2B tehnološkom poslovanju za Netokraciju otkrivaju osnivači Poslovne inteligencije, Microblinka, Agrivija i Airta.

Web aplikacije

E-Predmet na GitHubu: Mogli bismo imati djelotvornije sudstvo, ali ne bez kvalitetnih podataka

Računarac koji je pozornost javnosti privukao tehnologijom za brojanje sudionika javnih skupova uhvatio se u koštac s podacima iz pravosudnog sustava. Usput je razotkrio koliko je to čudan svijet.

Kultura 2.0

Zašto nisam podržala #womensupportingwomen, a jesam #ženeujavnomprostoru

Shvaćam. Lako je. Lako je objaviti selfie, nasmijati se, osjećati taj #girlpower, primiti lajkove, komplimente i otići dalje u dan. No, bojim se da prelako prepuštamo prostor onome što je lako, a preteško onome što je teško.