WebUG trikovi za jQuery i Javacript

WebUG trikovi za jQuery i Javacript

Ovaj četvrtak, 18. veljače, održat će se 3. sastanak WebUG-a, zajednice web developera pod paskom Domagoja Pavlešića i medijskom potporom Netokracije. Dok je prvi sastanak okupio 50, a drugi 70 web profesionalaca, treći nas uvodi u jQuery i Javascript u novom formatu. Naime, umjesto jednog podužeg održati će se četiri kraća predavanja!

Ovaj četvrtak, 18. veljače, održat će se 3. sastanak WebUG-a, zajednice web developera pod paskom Domagoja Pavlešića i medijskom potporom Netokracije. Dok je prvi sastanak okupio 50, a drugi 70 web profesionalaca, treći nas uvodi u jQuery i Javascript u novom formatu.

Naime, umjesto jednog podužeg održati će se četiri kraća predavanja!

Trikovi koji pomažu

Na prošlom WebUG sastanku posvećenom korističkom iskustvu voditelj grupe, Domagoj Pavlešić, naveo je kako su tzv. Tips & tricks susreti zamišljeni kao niz kratkih nastupa u kojima se demonstriraju dodaci, trikovi i rješenja zgodna za razvoj web stranica.

Prvi takav susret posvećen je popularnom JavaScriptu te jQueryu, JavaScript libraryu koji naglašava interakciju između JavaScripta i HTML-a.

 • JavaScript – malo iza osnova – Netokracijin Nikola Plejić govorit će o mogućnostima korištenja JavaScripta za razvoj ne samo client-side, već i server-side aplikacija;
 • Novosti u jQueryu 1.4Luka Kladarić napravit će kratak pregled novosti u jQueryu 1.4 za brži razvoj te jasniji kod;
 • $.komandant.data()Tomislav Mesić govorit će o jQuery.data() djelu JQuery API-ja;
 • jQuery u Visual StudijuTomislav Tipurić pokazat će kako instalirati jQuery u Visual Studio te kako je ova komponenta podržana;
 • Zen Coding u Visual StudijuBoris Ševo pokazat će nam kako radi Zen Coding plugin koji omogućava brzo generiranje HTML-a i CSS-a.

Nakon predavanja slijedi druženje uz pizzu, tako da sam siguran da se vidimo u četvrtak u prostorijama Microsoft Hrvatska u Zagrebu u 17:30! Ulaz je slobodan, ali nemojte se zaboraviti prijaviti. Pratite nas na Twitteru, jer ćemo i od tamo dakako tvitati!

ponuda

Komentari

 1. Igor Belan

  Igor Belan

  17. 02. 2010. u 7:32 pm Odgovori

  Zvuči dobro, volio bih prisustvovati, trebalo bi mi malo dodatne edukacije oko jQuerya, često se izgubim već u sintaksi :). I da Zen Coding mi rula totalno, treba malo navike, ali strašna stvar. Šteta što sam iz Rijeke, a vremena imam na kapaljku, ako i toliko 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.