WebUG trikovi za jQuery i Javacript

WebUG trikovi za jQuery i Javacript

Ovaj četvrtak, 18. veljače, održat će se 3. sastanak WebUG-a, zajednice web developera pod paskom Domagoja Pavlešića i medijskom potporom Netokracije. Dok je prvi sastanak okupio 50, a drugi 70 web profesionalaca, treći nas uvodi u jQuery i Javascript u novom formatu. Naime, umjesto jednog podužeg održati će se četiri kraća predavanja!

Ovaj četvrtak, 18. veljače, održat će se 3. sastanak WebUG-a, zajednice web developera pod paskom Domagoja Pavlešića i medijskom potporom Netokracije. Dok je prvi sastanak okupio 50, a drugi 70 web profesionalaca, treći nas uvodi u jQuery i Javascript u novom formatu.

Naime, umjesto jednog podužeg održati će se četiri kraća predavanja!

Trikovi koji pomažu

Na prošlom WebUG sastanku posvećenom korističkom iskustvu voditelj grupe, Domagoj Pavlešić, naveo je kako su tzv. Tips & tricks susreti zamišljeni kao niz kratkih nastupa u kojima se demonstriraju dodaci, trikovi i rješenja zgodna za razvoj web stranica.

Prvi takav susret posvećen je popularnom JavaScriptu te jQueryu, JavaScript libraryu koji naglašava interakciju između JavaScripta i HTML-a.

 • JavaScript – malo iza osnova – Netokracijin Nikola Plejić govorit će o mogućnostima korištenja JavaScripta za razvoj ne samo client-side, već i server-side aplikacija;
 • Novosti u jQueryu 1.4Luka Kladarić napravit će kratak pregled novosti u jQueryu 1.4 za brži razvoj te jasniji kod;
 • $.komandant.data()Tomislav Mesić govorit će o jQuery.data() djelu JQuery API-ja;
 • jQuery u Visual StudijuTomislav Tipurić pokazat će kako instalirati jQuery u Visual Studio te kako je ova komponenta podržana;
 • Zen Coding u Visual StudijuBoris Ševo pokazat će nam kako radi Zen Coding plugin koji omogućava brzo generiranje HTML-a i CSS-a.

Nakon predavanja slijedi druženje uz pizzu, tako da sam siguran da se vidimo u četvrtak u prostorijama Microsoft Hrvatska u Zagrebu u 17:30! Ulaz je slobodan, ali nemojte se zaboraviti prijaviti. Pratite nas na Twitteru, jer ćemo i od tamo dakako tvitati!

Komentari

 1. Igor Belan

  Igor Belan

  17. 02. 2010. u 7:32 pm Odgovori

  Zvuči dobro, volio bih prisustvovati, trebalo bi mi malo dodatne edukacije oko jQuerya, često se izgubim već u sintaksi :). I da Zen Coding mi rula totalno, treba malo navike, ali strašna stvar. Šteta što sam iz Rijeke, a vremena imam na kapaljku, ako i toliko 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Data science u sportu: prof. dr. sc. Marina Ivašić-Kos analizira rukometne akcije uz strojno učenje

Automatsko prepoznavanje događanja na rukometnom terenu može uvelike pomoći trenerima i profesorima.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Fil Rouge Capital u doba krize nudi investicije do 10.000 eura

Razvijate li softverska ili hardverska rješenja, a projekt vam je u inkubacijskoj fazi, Fil Rouge Capital nudi investicije do 10 tisuća eura.

Startupi i poslovanje

Bolt pokreće dostavu u 6 gradova Hrvatske; idealnu za isporuku malih paketa unutar jednog sata

Sve je manje putnika u automobilima Bolt vozača, no od danas nadomjestak prometu učinit će dokumenti, namirnice i druge potrepštine koje korisnici požele poslati svojima najbližima ili kolegama s posla.

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Kultura 2.0

Bruketa&Žinić&Grey i Brigada kao odgovor na krizu pokreću proizvodnju toaletnog papira

Krizna vremena zahtijevaju krizne mjere, a koronavirus nikoga nije ostavio ravnodušnim. Absolut Vodka okrenula se sanitetskom alkoholu, Airbus i Jaguar proizvodnji respiratora, a hrvatske kreativne agencije Bruketa&Žinić&Grey i Brigada - toaletnom papiru!

Kultura 2.0

MUP licencirao tehnologiju Pokemon GO-a za praćenje kršitelja samoizolacije!

U doba krize uzrokovane virusom COVID-19, mnoge institucije okreću se nekonvencionalnim rješenjima za suzbijanje širenja pandemije.

Kultura 2.0

Zbog prisilne digitalizacije gospodarstva i društva u izolaciji, Hrvatska prvi put prvak DESI indeksa!

Europska komisija ove godine odlučila je nešto ranije objaviti Indeks gospodarske i društvene digitalizacije (DESI) za 2020. godinu ne bi li oraspoložila građane Europske unije u ovim tmurnim danima - naime, indeksi država članica EU otišli su značajno u vis, a Hrvatska među njima prednjači!