22% Uberovih vožnji u Zagrebu počinje i završava kod tramvajskih okretišta

Oko 22% Uberovih vožnji u Zagrebu započinju ili završavaju u krugu od 100 metara od tramvajskih okretišta, što u kompaniji vide kao potvrdu teze da Uber nadopunjava javni prijevoz.

zagreb uber

Otkako su započeli s poslovanjem u Zagrebu, u Uberu primjećuju da građani često koriste njihove usluge kao nadopunu tramvajskog javnog prijevoza, posebice jer je 22 posto vožnji započeto ili završeno unutar sto metara od okretišta, odnosno posljednjih tramvajskih stanica. To se posebno odnosi na putovanja u zapadnom dijelu grada te istočnom dijelu od okretišta u Dupcu. No, u U Uberu se ne smatraju konkurencijom javnom prijevozu, već njegovom nadopunom, otkrivaju u tvrtki za Netokraciju.

Najčešće rute putovanja Uberom u Zagrebu koje počinju ili završavaju u krugu od 100 metara od tramvajskih okretišta.
Najčešće rute putovanja Uberom u Zagrebu koje počinju ili završavaju u krugu od 100 metara od tramvajskih okretišta.

Rješenje za prometne gužve i siguran povratak kući

S druge strane, podatci pokazuju kako korisnici odabiru Uber za vrijeme prometnih gužvi u gradu, posebice u jutarnjim satima tijekom tjedna. U tome bi smislu kod nekih korisnika Uber mogao steći prednost spram vožnje osobnim automobilom u gradskome prometu.

 Vikendi tijekom noći imaju najveću potražnju, a odmah nakon toga su radni dani tijekom prijepodneva.
Vikendi tijekom noći imaju najveću potražnju, a odmah nakon toga su radni dani tijekom prijepodneva.

Ipak, Uberovi su vozači najzaposleniji tijekom vikenda kada korisnici izlaze u grad ili u vrijeme povratka kući što znači da se, što se moglo i predvidjeti, Uber najviše koristi kao siguran način prijevoza nakon večernjeg izlaska.

Porast potražnje nakon smanjenja cijena usluge

Nakon što je Uber smanjio cijene za 25% krajem travnja u Zagrebu, postavljalo se pitanje kako će to utjecati na potražnju za uslugama, ali i zaradu partnera-vozača. Iz Ubera tvrde da je potražnja porasla te da su zadovoljni rezultatima:

Ideja smanjenja cijene bila je da Uber bude povoljniji za korisnike, u skladu s našom misijom – učiniti prijevoz pouzdanim poput tekuće vode, za sve i posvuda. Primjećujemo nevjerojatan porast potražnje za Uberom koji stalno raste, a pokazatelji nam govore da se zarada partnera-vozača povećala nakon smanjenja cijena s obzirom da više vremena provode u automobilu vozeći korisnike.

Kako bi pratili porast potražnje, Uberovci kontinuirano povećavaju broj partnera-vozača te pozivaju sve zainteresirane vozače da ih kontaktiraju.

Čak i ako nemaju automobil ili ne bi htjeli otvoriti svoj obrt ili tvrtku, možemo im pomoći i ponuditi drugu opciju kako bi mogli početi s radom.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Vodič za e-Vozačku da ne čekaš (kao mi) u redu u MUP-u

Sustav e-Vozačka, za predaju zahtjeva za novu vozačku dozvolu putem interneta, radi pristojno, ali i pokazuje da korisničko iskustvo i komunikacija mogu i moraju biti bolji. U suprotnom - šalter!

Tehnologija

Apple je pokazao kako više nema ništa za pokazati – čeka li ga Nokijin scenarij?

Sjednite, djeco, da vam ispričam priču o vremenu prije mog vremena. Bijaše to godina 1998., četvrtaste kutije protetičkih boja vrtjele su Windowse 95 ili 98, bilo je to vrijeme disketa, telefonskih slušalica koje se dižu i dial-up interneta koji puca kada se to dogodi.

Internet marketing

Ella Dvornik i Charles Pearce pokreću platformu za europske influencere – Manijak

Porazgovarala sam s Ellom Dvornik i Charlesom Pearceom o njihovom zajedničkom projektu, platformi za influencere i brendove koji s njima žele surađivati - Manijak.

Što ste propustili

Internet marketing

Poznati su dobitnici najvećeg SoMo Borca do sada

Weekend Media Festival jučer je završio dodjelom SoMo nagrada za najbolje digitalne projekte i kampanje.

Nesortirano

Može li igranje igara od nas napraviti bolje kolege, partnere i prijatelje?

Developer, filmaš i umjetnik Onat Hekimoglu na Weekend Media Festivalu govorio je o temi o kojoj ne slušamo često - ozbiljnim igrama.

Mobilno

Zašto zaključavate kućna vrata, ako nećete zaštititi svoje podatke online?

Na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu od Alana Delića iz Diverta dobili smo pet savjeta o tome kako se zaštititi online.

Startupi i poslovanje

Poznati timovi koji će se na Idea Knockoutu natjecati za mjesto na CES-u

Sve je spremno za ovogodišnji Idea Knockout, a za put u Vegas borit će se 20 timova.

Startupi i poslovanje

Domaća aplikacija Beyond Seen Screen postala ExRey i stigla na Android uređaje

Nakon rebrandinga, Beyond Seen Screen postaje ExRey, a beta verzija aplikacije koja pretvara pasivno gledanje videa u aktivno dostupna je na Google Playu.

Intervju

Splitski Locastic otvoreno o povratku u esport nakon pauze (i naučenih lekcija)

Locastic je mrtav, živio Locastic? Splitska tvrtka iz drugog pokušaja nastoji postati regionalna sila u igri CS:GO.