Hrvatski Tourism4Me leti u Palo Alto u Founder Lab

Hrvatski Tourism4Me leti u Palo Alto – ne na odmor, nego na program Founder Lab

Tourism4me, online alat za iznajmljivanje apartmana, zaputio se ovog vikenda u Palo Alto na Founder Lab, program koji omogućava osnivačima startupa da jedan tjedan provedu u Silicijskoj dolini okruženi drugim startupašima i investitorima.

Tourism4me jedini je startup s ovih područja u kohorti koja odlazi u Kaliforniju.
Tourism4me jedini je startup s ovih područja u kohorti koja odlazi u Kaliforniju.

Tourism4me hrvatski je startup u beta fazi razvoja koji planira biti kombinacija Bookinga i Airbnba, a radi na cloud rješenjima za ugostiteljsku industriju, počevši s alatom za rezervacije “u oblaku” koji je namijenjen vlasnicima apartmana, a čija je glavna prednost sinkronizacija planova popunjenosti preko više booking servisa.

Prijekt je odabran za program Founder Lab s kojega se sudionici se vraćaju svojim startupima s novim znanjima o nekoliko bitnih tema: kako osigurati glavnog investitora, mjeriti i postavljati veće KPI-eve, narrative plan razvoja poslovanja, stvoriti odnos s medijima te zapošljavati bez za to predviđenog budžeta.

Za osnivača startupa Tourism4me, Augustina Jarka, kuratora Startup Digesta za Hrvatsku, program je logičan nastavak na onaj osnovni Founder Institutea, koji je njegov startup prošao:

Odlučio sam se prijaviti prvo zato što je to program koji organizira Founder Institute, a budući da sam već Founder Institute Graduate, pogledao sam program i vidio da je to točno ono što mi treba za daljnji napredak. Kao najveće prednosti za Tourism4me vidim doslovno sve što je u samom programu, kao i ono što nije, a to je, primjerice, vidjeti kako drugi startupi operiraju, kako je biti startup u Silicijskoj dolini (bar na tjedan dana) te mreža ljudi koje ću upoznati.

Ondje će se kao jedini startup iz regije pridružiti 17 drugih tvrtki koje imaju zadatak u tjedan dana izbrusiti svoje poslovne planove i ponešto naučiti od drugih startupaša u Silicijskoj dolini.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.