Devetnaestogodišnjaci razvijaju CRM za autobusne prijevoznike

Tepter iliti kako se 19-godišnji dvojac odluči razviti CRM sustav za autobusne prijevoznike

Svoj četveromjesečni boravak u Core Incubatoru i predinkubacijski proces uskoro završava deset timova, a među njima se istaknuo projekt Tepter, kombinacija Software as a Service (SaaS) modela i Customer relationship management (CRM) sustava za autobusne prijevoznike i putničke agencije. No, ono što je posebno zanimljivo jest da iza projekta stoje dva devetnaestogodišnjaka.

Dovjac koji kreira Tepter ima tek 19 godina.
Dovjac koji kreira Tepter ima tek 19 godina.

Tepterov tim čine Ivan Jolić, student prve godine računarstva na FER-u, te Matija Matija, koji je na prvoj godini informacijskih i poslovnih sustava na varaždinskom FOI-ju.

Često se u pričama o poduzetništvu spominje da je najbolje uploviti u ove vode rano, kada još nema velikih obveza i kada je svaki neuspjeh manji, a ovaj dvojac potvrđuje tu pretpostavku:

Budući da smo obojica studenti, nemamo nekih velikih problema s usklađivanjem privatnih obaveza i rada na projektu. Većinom radimo na Tepteru, a dan-dva prije nekog kolokvija ili ispita malo pojačamo intenzitet vezan uz fakultetske obaveze i više-manje rješavamo sve bez nekih problema.

Od rješenja za obiteljsku tvrtku do globalnog tržišta

Uz fakultetske obveze uspješno dovršavaju svoj MVP (Minimum Viable Product), a nakon toga počet će ga intenzivnije testirati u praksi uz 13 autobusa i vozača koji će prvi isprobati sustav u stvarnim situacijama.

U ovu industriju nisu se pak ubacili slučajno – Tepter su odlučili razviti kao bi riješili problem u obiteljskoj tvrtki koja se bavi autobusnim prijevozom, no u njemu su vidjeli i potencijal za globalno tržište:

Do ideje smo došli tako što smo tražili neki softver uz pomoć kojeg bi u obiteljskoj tvrtki, koja se bavi autobusnim prijevozom, mogli pratiti što se događa s turama, vozilima, vozačima, troškovima, profitom i slično. Budući da nismo uspjeli pronaći ništa što bi zadovoljilo naše potrebe, krenuli smo u izradu takve web aplikacije. Već smo prije često radili na zajedničkim projektima te smo se odlučili na razvoj projekta nazvanog Tepter.

Tepter je kombinacija SaaS-a te CRM-a
Tepter je kombinacija SaaS-a te CRM-a

Ciljana su im skupina autobusni prijevoznici te turističke agencije. Kada dovrše MVP krajem mjeseca, počet će ga intenzivnije testirati u praksi uz 13 autobusa i vozača koji će prvi isprobati Tepter u stvarnim situacijama.

Nakon toga slijedi lansiranje na tržište, a pritom se ne planiraju ograničavati samo na Hrvatsku ili na regiju:

Tržište su nam autobusni prijevoznici iz cijelog svijeta koji se bave turističkim prijevozom. Ta industrija, na primjer, samo u SAD-u (gdje je slabije razvijena nego u Europi!) ima 7231 tvrtku i 53275 zaposlenih i raste stopom od 2,3% godišnje. Primarna konkurencija su nam nespecijalizirani alati za praćenje i kolaboraciju na projektima.

Predinkubacijsko iskustvo

Na Core HUB Contest prijavili su se kako bi imali prostor gdje mogu zajednički raditi na projektu, no ni nagrada od 5 tisuća dolara koja se nudi najboljim projektima nije loša motivacija, priznaju. Najvažnija im je u programu, kažu, bila podrška mentora:

Mentori su uvijek spremni pomoći i uvijek imaju poneki koristan savjet. Najvrednije lekcije koje smo naučili do sada su vezane uz prodaju i to kako pristupiti potencijalnim klijentima.

Tepter će uskoro s drugim projektima “maturirati” u programu Core HUB-a, kada će se moći i pobliže upoznati s projektom, a dotad osnovne informacije o Tepteru možete naći na web stranici projekta.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.