Devetnaestogodišnjaci razvijaju CRM za autobusne prijevoznike

Tepter iliti kako se 19-godišnji dvojac odluči razviti CRM sustav za autobusne prijevoznike

Svoj četveromjesečni boravak u Core Incubatoru i predinkubacijski proces uskoro završava deset timova, a među njima se istaknuo projekt Tepter, kombinacija Software as a Service (SaaS) modela i Customer relationship management (CRM) sustava za autobusne prijevoznike i putničke agencije. No, ono što je posebno zanimljivo jest da iza projekta stoje dva devetnaestogodišnjaka.

Dovjac koji kreira Tepter ima tek 19 godina.
Dovjac koji kreira Tepter ima tek 19 godina.

Tepterov tim čine Ivan Jolić, student prve godine računarstva na FER-u, te Matija Matija, koji je na prvoj godini informacijskih i poslovnih sustava na varaždinskom FOI-ju.

Često se u pričama o poduzetništvu spominje da je najbolje uploviti u ove vode rano, kada još nema velikih obveza i kada je svaki neuspjeh manji, a ovaj dvojac potvrđuje tu pretpostavku:

Budući da smo obojica studenti, nemamo nekih velikih problema s usklađivanjem privatnih obaveza i rada na projektu. Većinom radimo na Tepteru, a dan-dva prije nekog kolokvija ili ispita malo pojačamo intenzitet vezan uz fakultetske obaveze i više-manje rješavamo sve bez nekih problema.

Od rješenja za obiteljsku tvrtku do globalnog tržišta

Uz fakultetske obveze uspješno dovršavaju svoj MVP (Minimum Viable Product), a nakon toga počet će ga intenzivnije testirati u praksi uz 13 autobusa i vozača koji će prvi isprobati sustav u stvarnim situacijama.

U ovu industriju nisu se pak ubacili slučajno – Tepter su odlučili razviti kao bi riješili problem u obiteljskoj tvrtki koja se bavi autobusnim prijevozom, no u njemu su vidjeli i potencijal za globalno tržište:

Do ideje smo došli tako što smo tražili neki softver uz pomoć kojeg bi u obiteljskoj tvrtki, koja se bavi autobusnim prijevozom, mogli pratiti što se događa s turama, vozilima, vozačima, troškovima, profitom i slično. Budući da nismo uspjeli pronaći ništa što bi zadovoljilo naše potrebe, krenuli smo u izradu takve web aplikacije. Već smo prije često radili na zajedničkim projektima te smo se odlučili na razvoj projekta nazvanog Tepter.

Tepter je kombinacija SaaS-a te CRM-a
Tepter je kombinacija SaaS-a te CRM-a

Ciljana su im skupina autobusni prijevoznici te turističke agencije. Kada dovrše MVP krajem mjeseca, počet će ga intenzivnije testirati u praksi uz 13 autobusa i vozača koji će prvi isprobati Tepter u stvarnim situacijama.

Nakon toga slijedi lansiranje na tržište, a pritom se ne planiraju ograničavati samo na Hrvatsku ili na regiju:

Tržište su nam autobusni prijevoznici iz cijelog svijeta koji se bave turističkim prijevozom. Ta industrija, na primjer, samo u SAD-u (gdje je slabije razvijena nego u Europi!) ima 7231 tvrtku i 53275 zaposlenih i raste stopom od 2,3% godišnje. Primarna konkurencija su nam nespecijalizirani alati za praćenje i kolaboraciju na projektima.

Predinkubacijsko iskustvo

Na Core HUB Contest prijavili su se kako bi imali prostor gdje mogu zajednički raditi na projektu, no ni nagrada od 5 tisuća dolara koja se nudi najboljim projektima nije loša motivacija, priznaju. Najvažnija im je u programu, kažu, bila podrška mentora:

Mentori su uvijek spremni pomoći i uvijek imaju poneki koristan savjet. Najvrednije lekcije koje smo naučili do sada su vezane uz prodaju i to kako pristupiti potencijalnim klijentima.

Tepter će uskoro s drugim projektima “maturirati” u programu Core HUB-a, kada će se moći i pobliže upoznati s projektom, a dotad osnovne informacije o Tepteru možete naći na web stranici projekta.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Usprkos navikama korisnika, moraju li sve web stranice danas biti iste da bi bile uspješne?

Dođeš u webshop, želiš pronaći točno određen proizvod i automatski kreneš prema gornjem dijelu stranice da upišeš njegov naziv, ali tražilica, kvragu, nije tamo. Zvuči poznato? Danas, na sreću, vjerojatno više ne.

Startupi i poslovanje

Novi direktor IT-ja RBA: IT će prestati biti servis kada budete spremniji na rizike!

Višegodišnje iskustvo rada u IT odjelima financijskog sektora na različitim pozicijama donijelo je Ivanu Knezoviću bogatu perspektivu o digitalnim proizvodima i organizacijskoj kulturi usmjerenoj ka digitalizaciji, kako novi IT direktor RBA planira time upravljati?

Mobilno

Zašto aplikacije za praćenje COVID-19 ne uspijevaju? Najbolji primjer nalazi se i u našoj regiji

Od Sjeverne Makedonije i Mađarske, do Norveške, Velike Britanije i Irske vidimo različite aplikacije, različite implementacije i prakse korištenja. Koliko uspjeh aplikacije ovisi o angažiranosti ključnih aktera, koliko o dobroj volji korisnika, a koliko o nadležnim institucijama?

Vodič

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe - MEDIA, od 2013./2014. dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game dev studijima za razvoj video igara. Evo kako izgleda proces prijave i na što trebate obratiti pozornost da biste dobili novac.

Kolumna

Na 16. rođendan Ruby on Railsa odgovaramo na pitanje: Je li mrtav, i u svijetu i u Hrvatskoj?

Početkom kolovoza slavimo 16 godina od prve pojave Ruby on Railsa, web development frameworka koji je “promijenio svijet”. S tom činjenicom volim početi ovu priču jer mislim da je ključna za odgovor na pitanje koje mi se često postavlja: Nije li Ruby on Rails mrtav?

Video

Kako dati otkaz? Pravni savjeti za radnike i poslodavce!

Neki od najpopularnijih tekstova na Netokraciji u posljednjih nekoliko mjeseci su – kako dati otkaz, kako zatvoriti paušalni obrt...