'Hakirajte' Drakuli pod prozorom na konferenciji i hackathonu Techsylvania

‘Hakirajte’ Drakuli pod prozorom na konferenciji i hackathonu Techsylvania

Transilvanija ove godine dobiva novu tehnološku konferenciju koja će ljubitelje igara riječima osvojiti imenom - Techsylvanija. Svi tehnološki inovatori, ali i entuzijasti i hobisti pozvani su da se da se pridruže konferenciji i prigodnom hackathonu, koji će se fokusirati na nosive i povezive uređaje, zanimljivo tehnološko područje s mnogo prostora za istraživanje i inovacije.

Fokus hackathona us nosivi i povezivi uređaji
Fokus hackathona su nosivi i povezivi uređaji.

Transilvanija ove godine dobiva novu tehnološku konferenciju koja će ljubitelje igara riječima osvojiti imenom – Techsylvanija. Svi tehnološki inovatori, ali i entuzijasti i hobisti pozvani su da se da se pridruže konferenciji i prigodnom hackathonu, koji će se fokusirati na nosive i povezive uređaje, zanimljivo tehnološko područje s mnogo prostora za istraživanje i inovacije.

Konferencija će se održati u trećem najvećem gradu Rumunjske Cluj-Napoca koji je Huffington Post uvrstio u tri grada koja će protresti svijet, zahvaljujući 4000 inženjera i studenata računalnih znanosti koji svake godine proizvedu tamošnja sveučilišta.

Rješenja za tehnologije koje tek dolaze

Transylvanija će se tako i imenom, a ne samo demografijom, postati Techsylvanija od 31. svibnja do 2. lipnja, a započet će 24-satnim hackathonom usmjerenim na nosive i povezive uređaje, što bi trebao biti dobar izazov, smatra suorganizator konferencija Vlad Ciurca:

Riječ je o novim tehnologijama čije vrijeme tek dolazi i mnogo je potencijala za razvoj zanimljivih rješenja vezanih uz njih.

Na hackathonu se žele okupiti developeri koji žele stvoriti disruptivne aplikacije i rješenja za Google Glass, Leap Motion, Sphero, Sony SmartWatch, Pebble, Wtihings, Onyx Beacon, Oculus VR, Little Printer ili The EyeTribe Tracker, a svi posjetitelji moći će nakon hackathona isprobati spomenute uređaje.

Sudionici mogu na hackathon doći u timovima, ili se tamo nekom timu priključiti, a cilj je stvoriti funkcionalnu aplikaciju tijekom događaja te potom uvjeriti publiku u njen potencijal. Najbolja tri tima osvojit će ulaznice za konferenciju Techsylvania te će tamo moći predstaviti svoja rješenja svim sudionicima. Očekuje se da će sama konferencija okupiti više od 200 ljudi, koji će imati priliku slušati tehnološke i poslovne inovatore poput Marcusa Segala, HP Jina i Aryka Grosza – punu listu predavača i program možete naći na stranicama konferencije.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.