'Hakirajte' Drakuli pod prozorom na konferenciji i hackathonu Techsylvania

‘Hakirajte’ Drakuli pod prozorom na konferenciji i hackathonu Techsylvania

Transilvanija ove godine dobiva novu tehnološku konferenciju koja će ljubitelje igara riječima osvojiti imenom - Techsylvanija. Svi tehnološki inovatori, ali i entuzijasti i hobisti pozvani su da se da se pridruže konferenciji i prigodnom hackathonu, koji će se fokusirati na nosive i povezive uređaje, zanimljivo tehnološko područje s mnogo prostora za istraživanje i inovacije.

Fokus hackathona us nosivi i povezivi uređaji
Fokus hackathona su nosivi i povezivi uređaji.

Transilvanija ove godine dobiva novu tehnološku konferenciju koja će ljubitelje igara riječima osvojiti imenom – Techsylvanija. Svi tehnološki inovatori, ali i entuzijasti i hobisti pozvani su da se da se pridruže konferenciji i prigodnom hackathonu, koji će se fokusirati na nosive i povezive uređaje, zanimljivo tehnološko područje s mnogo prostora za istraživanje i inovacije.

Konferencija će se održati u trećem najvećem gradu Rumunjske Cluj-Napoca koji je Huffington Post uvrstio u tri grada koja će protresti svijet, zahvaljujući 4000 inženjera i studenata računalnih znanosti koji svake godine proizvedu tamošnja sveučilišta.

Rješenja za tehnologije koje tek dolaze

Transylvanija će se tako i imenom, a ne samo demografijom, postati Techsylvanija od 31. svibnja do 2. lipnja, a započet će 24-satnim hackathonom usmjerenim na nosive i povezive uređaje, što bi trebao biti dobar izazov, smatra suorganizator konferencija Vlad Ciurca:

Riječ je o novim tehnologijama čije vrijeme tek dolazi i mnogo je potencijala za razvoj zanimljivih rješenja vezanih uz njih.

Na hackathonu se žele okupiti developeri koji žele stvoriti disruptivne aplikacije i rješenja za Google Glass, Leap Motion, Sphero, Sony SmartWatch, Pebble, Wtihings, Onyx Beacon, Oculus VR, Little Printer ili The EyeTribe Tracker, a svi posjetitelji moći će nakon hackathona isprobati spomenute uređaje.

Sudionici mogu na hackathon doći u timovima, ili se tamo nekom timu priključiti, a cilj je stvoriti funkcionalnu aplikaciju tijekom događaja te potom uvjeriti publiku u njen potencijal. Najbolja tri tima osvojit će ulaznice za konferenciju Techsylvania te će tamo moći predstaviti svoja rješenja svim sudionicima. Očekuje se da će sama konferencija okupiti više od 200 ljudi, koji će imati priliku slušati tehnološke i poslovne inovatore poput Marcusa Segala, HP Jina i Aryka Grosza – punu listu predavača i program možete naći na stranicama konferencije.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.