Siri bi uskoro mogla progovoriti hrvatski, a do tad - kao analitičar možete joj pomoći da ga bolje razumije!

Siri bi uskoro mogla progovoriti hrvatski, a do tad – kao analitičar možete joj pomoći da ga bolje razumije!

Appleova virtualna pomoćnica Siri dostupna je već na skoro svim Appleovim uređajima, a postepeno se širi i na nova govorna područja. Za to će joj trebati lokalni stručnjaci kojima sitne nijanse različitih dijalekta neće promaknuti - upravo su u potrazi za jednim hrvatskim.

Zamislite što biste mogli u Appleu. Mjestu gdje nove ideje u kratkom vremenu postaju nevjerojatni proizvodi, usluge i korisničko iskustvo… počinje uvod u Appleov oglas za posao koji rijetko kad traži upravo nekoga iz Hrvatske. Evo prilike! Apple je na svojim karijernim stranicama objavio poziciju za Siri Annotation Analysta – koji govori hrvatski jezik.

Iako bi bilo lijepo da Siri progovori na hrvatski, on nije na listi trenutno podržanih jezika. Tako Apple zapravo traži osobu koja će primarno slušati one korisnike koji se obraćaju Siri na hrvatski:

Kao Annotation Analyst, slušat ćete i transkribirati audio datoteke i procjenjivati Sirine odgovore i upotrebu jezika, od kupaca koji su prihvatili da budu dio programa za ocjenjivanje. Upotrijebit ćete svoja znanja jezika i kulture, zajedno s analitičkim vještinama, kako bi procijenili odgovore prema smjernicama.

Ipak, prema opisu posla vjerojatno je da Apple ima u planu uskoro uvesti hrvatski glas za Siri. Ova pozicija vjerojatno je jedna od tih koje će u tome i pomoći.

Isplati se biti Hrvat u Irskoj

Što se tiče zahtjeva za posao Siri Annotiation analitičara, bilo bi poželjno da ste već i sami koristili neke glasovne asistente, ali i da imate iskustva s recenziranjem sadržaja ili sličnim testnim procesima. Najvažnije meke vještine su dobro oko za detalje i kritičko razmišljanje kako bi što bolje evaluirali kako Siri odgovara odnosno kako joj se korisnici obraćaju.

Na kraju, najveći naglasak je na tečnosti hrvatskog jezika te izvrsnoj razini razumijevanja, gramatičkih te pravopisnih vještina. Jednako toliko izvrsni morate biti s engleskim jer će za ovaj posao vaše novo namještenje biti u Appleovoj europskoj središnjici u Corku, Irskoj.

A kad smo kod Irske i Applea, nije nam promakao i još jedan oglas usmjeren na Hrvate. U corkovoj središnjici traže i tehničkog prevoditelja za hrvatski jezik gdje bi bili dio tima koji je zadužen za lokalizaciju Apple softvera i same Siri.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?

Startupi i poslovanje

Croatia osiguranje prepoznalo je potrebe korisnika u 2020. i u deset mjeseci je nastao LAQO

Usred krize i pandemije Croatia osiguranje napravila je ozbiljan iskorak prema digitalizaciji svojih usluga - okupili su vrhunski tim domaćih stručnjaka s kojima su razvili digitalni proizvod na razini punokrvnog insurtecha. Kako je nastalo LAQO, otkrivamo.

Digitalni marketing

#jedvačekam: Kad se industrija udruži, a javnost postane kreativac – kampanja osvaja medije i nagrade

Kafići, teretane, kazališta, tržnice i još mnogo drugih poslovanja i brendova u vrijeme društvene izolacije nisu mogli doći do svojih kupaca. Kako su 3 hrvatske agencije uz HURA-u pripremile projekt koji je u korist svih njih ostvario milijun kuna medijske vrijednosti?

Intervju

Najčešći mentori u IT-u su Google, StackOverflow… A 4 naše entuzijastice žele tome dodati Mentoring Byte

Iako mnoge tehnološke tvrtke imaju organiziran sustav mentoriranja, najčešće se on fokusira na tehničke vještine. Nataša Kapov, Andrea Knez Karačić, Marina Grljušić i Lora Pleško žele to promijeniti i uvesti kulturu mentoriranja – i tehničkih, ali i mekih vještina u ponekad poprilično “tvrdu” IT zajednicu.

Mobilno

Krajnje je vrijeme da konačno bacimo naljepnice i papire: Stiže era aplikacija za vjernost

Točite gorivo, dobijete naljepnice na papirić pa onda popuste. I onda izgubite papirić pa naljepnice... A kartice vjernosti redovito nemate uza sebe. I onda nikakve koristi. Česta je to praksa u Hrvatskoj već niz godina, ali se polako mijenja. Vrijeme je digitalizirati i takvo iskustvo, a Inina loyalty aplikacija je sjajan primjer.