Samsungova vizija budućnosti: Interaktivni zasloni na šalicama, prozorima, školskim klupama...

Samsungova vizija budućnosti: Interaktivni zasloni na šalicama, prozorima, školskim klupama…

Samsung u posljednje vrijeme eksperimentira sa zaslonima i njihovim mogućnostima - nedavno je najavljen prvi model pametnog telefona ove tvrtke sa zakrivljenim ekranom, a čak je bio i organiziran natječaj putem kojeg su se tražile primjene za patentirani fleksibilni ekran. U novom videu, prikazao je i svoju zaslonocentričnu viziju budućnosti.

U Samsungovom svijetu, zasloni su apsolutno svugdje
U Samsungovom svijetu, zasloni su apsolutno svugdje.

Samsung u posljednje vrijeme eksperimentira sa zaslonima i njihovim mogućnostima – nedavno je najavljen prvi model pametnog telefona ove tvrtke sa zakrivljenim ekranom, a čak je bio i organiziran natječaj putem kojeg su se tražile primjene za patentirani fleksibilni ekran. U novom videu prikazao je i svoju zaslonocentričnu viziju budućnosti.

Zasloni – fleksibilni, kruti, projicirani i svi redom osjetljivi na dodir, budit će vas ujutro, prikazivati vam zdravstveno stanje na šalici kave, obavijestiti vas o unosu kalorija preko daske za rezanje, pretvoriti vaša prozorska stakla u monitore… uostalom, pogledajte i sami u priloženom videu.

[youtube]http://youtu.be/Iz6KvO-Gvcc[/youtube]

Samsung tako spaja svoj fokus na razvoj zaslona s konceptom „The Internet of Things“. Za neupućene u ovu tematiku riječ je, ukratko, o povezanosti predmeta za svakodnevnu upotrebu s internetom i preko interneta, a kao ideja se provlači svijetom još od šezdesetih godina, Jetsonsa, Star Treka i ostalih animiranih i neanimiranih znanstveno fantastičnih umotvorina.

U devedesetima, kada je i skovan termin The Internet of things,  ta je ideja počela dobivati više pažnje kao moguća stvarnost, a na različitim tehnološkim sajmovima prikazivani su koncepti interaktivnih i s drugim uređajima povezanih hladnjaka. Nekoliko desetljeća kasnije, uistinu imamo pametne hladnjake (uključujući i Samsungove modele), a tvrtke kao SmartThingsNest i proizvođači kućne elektornike sve se više i uspješnije razvijaju u tom smjeru,  pa možda Samsungova vizija nije tako daleka.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.