Rimac Automobili u Ženevi predstavljaju novi Concept_One

Rimac Automobili u Ženevi predstavljaju novi proizvodni model Concept_Onea

Pripremajući se za nastup na međunarodnom Motor Showu u Ženevi, Rimac Automobili najavili su da ondje stižu s novim proizvodnim modelom svojega električnog hiperautomobila Concept_One, koji će vozačima ponuditi mogućnosti sukladne njihovim željama. Cilj je da automobil bude što svestraniji i zabavniji, a dakako, pritom i siguran za vožnju.

Concept_one_04_dynamic
Slike: Rimac Automobili

Rimac Automobili nastavljaju put na koji su krenuli prije pet godina, baveći se razvojem električnog hiperautomobila Concept_One, koji se stvara isključivo u njihovoj kući i vlastitim snagama. Novi proizvodni model Concept_Onea bit će predstavljen na dolazećem međunarodnom Motor Showu u Ženevi, koji se održava od 3. do 13. ožujka, a tom prilikom posjetitelji će moći vidjeti kako izgleda automobil koji će biti izbačen na tržište u ograničenom izdanju, s osam proizvedenih primjeraka.

Spoj izazovnog i što sigurnijeg

Kako Rimac Automobili najavljuju, novi Concept_One moći će stajati rame uz rame s brzim trkaćim automobilima koji nisu električni. Posebnost će mu biti oslanjanje na četiri motora, od kojih će svaki biti povezan s jednim kotačem, a kako bi njihov učinak bio što bolji, tu je i sustav Rimčeva svekotačnoga vektoriranja sile obrtaja ili engleskom kraticom – R-AWTV (Rimac All Wheel Torque Vectoring). Sustav će omogućiti bolju kontrolu svakoga od četiri motora, kako bi vozač od automobila mogao dobiti ono što želi.

Ono što vozač želi može se prilagoditi odabirom jednoga od ponuđenih modaliteta vožnje, bilo da ga zanima sporije, bilo da želi isprobati nešto brže, provjeravajući kako bi izgledalo da se nađe na trkaćoj stazi. Za one koji žele brzo, na raspolaganju je ubrzanje do 100 kilometara na sat u 2,6 sekundi, do 200 km/h u 6,2 sekundi i do 300 km/h u 14,2 sekundi. Ako se, pak, poslije takvog ubrzanja treba hitro zakočiti, tome će pomoći sustav tzv. regeneracijskih kočnica sa snagom koja može dosegnuti 400 kilovata, a tu je i dodatni ugljično-keramički sustav kočenja koji će omogućiti sigurno usporavanje.

Concept_One crni

Za sve opcije koje Concept_One nudi, vozač će se moći poslužiti sustavom kontrole pritiskom gumba za osnovne zadatke kontrole motora i brzine, a dodatne funkcije automobila moći će se kontrolirati putem središnjeg električnog sustava kojim se upravlja zaslonom na dodir.

Vizija automobila za 21. stoljeće

Želja da Concept_One bude drugačiji od drugih automobila koji se pojavljuju na tržištu ili postoje u nacrtima nije novost. Mate Rimac, osnivač i prvi čovjek Rimac Automobila, otkrio je da su se na to usmjerili i uoči nastupa u Ženevi:

Moj cilj nije bio stvaranje električne verzije već postojećih superautomobila. Htio sam stvoriti tehnologiju koja će učiniti superautomobil znatno boljim u svakom pogledu – bržim, zabavnijim i učinkovitijim. Želio sam napraviti superautomobil 21. stoljeća.

Concept_one_production_03

Novi model Concept_Onea proizveden je isključivo radom Rimac Automobila, koji su se pozabavili svakim njegovim detaljem. Plod toga posla bit će predstavljen svijetu uskoro u Švicarskoj.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.