5 prijedloga božićnih PR strategija za tehnološke tvrtke

5 prijedloga božićnih PR strategija za tehnološke tvrtke

Stiže Božić, a s njim i vrijeme darivanja, obiteljskih druženja, smijeha, kupovine poklona, i sreće… A što si svaki vlasnik tvrtke i menedžer u ovo doba godine želi? U ovo doba svi žele uspješno zatvoriti godinu, ostvariti dobre prodajne rezultate, proslaviti uspjeh s prijateljima... Ali nije to sve. Oni promišljeni svjesni su toga da bi im dobro došla i kakva zgodna božićna PR kampanja. :)

Krajnji je trenutak da se pobrinete za PR prije Božića. (slika: EmailSanta.com)
Ako se požurite, još nije kasno za ‘last-minute’ božićnu PR kampanju. (slika: EmailSanta.com)

Stiže Božić, a s njim i vrijeme darivanja, obiteljskih druženja, smijeha, kupovine poklona, i sreće… A što si svaki vlasnik tvrtke i menadžer u ovo doba godine želi?

U ovo doba svi žele uspješno zatvoriti godinu, ostvariti dobre prodajne rezultate, proslaviti uspjeh s prijateljima… Ali nije to sve. Oni promišljeni svjesni su toga da bi im dobro došla i kakva zgodna božićna PR kampanja. 🙂

Evo nekoliko ideja i savjeta koji vam mogu pomoći prilikom promišljanja kako kreirati božićnu PR kampanju. Pri tome ne morate strahovati, najbolje ideje najčešće su upravo one najjednostavnije, koje ne moraju uključivati ogromne budžete, a koje u kratkom roku mogu ostvariti zapažen PR uspjeh.

Pet prijedloga božićnih PR strategija

  1. Odnosi s javnošću pretpostavljaju stvaranje i razvijanje odnosa s određenom ciljanom javnosti – bilo profesionalnom ili medijskom. Stoga, iskoristite predbožićno vrijeme i okupite svoju ciljanu javnost, nagradite ih za suradnju, podružite se te razmijenite ideje i povratne informacije. Kratko rekapitulirajte godinu, svoje rezultate i izvucite ključne događaje koje su u vašoj tvrtci obilježili godinu.
  2. Zamotajte svoj proizvodni PR u božićno pakiranje. Iskoristite predbožićnu sezonu i skrenite pozornost na proizvod iz svojeg asortimana, koji ujedno može biti i prigodan božićni poklon. Organizirajte jedno takvo prigodno predstavljanje svojih proizvoda, pozovite svoju ciljnu javnost i uz toplu atmosferu, dobru hranu i kakav mini poklončić – skrenite pozornost na sebe.
  3. Ako ste nešto ambiciozniji, možda se odlučite za stvaranje društveno osviještene ili dobrotvorne aktivnosti, s ciljem pomaganja zajednice u kojoj djelujete. Angažirajte se i smislite kreativan način kako pomoći i angažirati okolinu da se uključi i pomogne onima kojima je takva pomoć najpotrebnija.
  4. Jedna od jednostavnih i lako provedivih ideja su nagradne igre ili nagradni natječaji. Podijelite kakvu kartu za koncert ili priredbu. Nagrade će zasigurno razveseliti publiku koja vas prati, a vi ćete time dobiti pristojnu vidljivost.
  5. Ako se odlučite za viralni PR, možete razmišljati o npr. zgodnoj i kreativnoj viralnoj čestitci koja će uključiti, nagraditi ili odati priznanje svim osobama koje su važna karika u vašem poslovnom uspjehu – od korisnika, partnera, zaposlenika…. Jednu takvu, koja je zadnjih dana osvojila svijet osmislili su u avio-kompaniji WestJet i izmamili osmjehe svojih korisnika:

[youtube]http://youtu.be/zIEIvi2MuEk[/youtube]

Za koju god da se strategiju opredijelite, božićne PR kampanje mogu biti zgodan i pozitivan okidač za zatvaranje uspješne poslovne godine. One kreativnije privlače pozornost, stvaraju vidljivost i grade pozitivan imidž u javnosti. Stoga, pripremite se na vrijeme, angažirajte stručnjake i prepustite se božićnoj čaroliji darivanja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Što ste propustili

Novost

Hakirani profili Applea, Ubera, Jeffa Bezosa… U sklopu Bitcoin prijevare

Među pogođenim profilima, putem kojih prevaranti pokušavaju izmamiti od pratitelja da im se pošalju kriptovalute, uz obećanje da će svaku zaprimljenu pošiljku vratiti natrag poduplanu, našla su se mnoga poznata i verificirana lica, ali i “obični” profili. Odlučio sam vratiti zajednici. Svi bitcoini poslani na moju adresu bit će vraćeni u duplom iznosu. Radit ću […]

Startupi i poslovanje

Unatoč krizi, Q agency zapošljava i širi poslovanje – što im je pomoglo u prodaji i organizaciji posla?

Hrvatska softverska agencija Q danas umjesto da otpušta - zapošljava, što im je pomoglo u prvom valu širenja COVID-19 bolesti da nastave dalje širiti poslovanje i uspješno odrađivati dogovoreno?

Startupi i poslovanje

Bez vas ne može: Sistemski inženjeri, tražite li novu priliku u vrijeme krize?

Ako ste u dubini istinski "problem solver", vi ste pravi kandidat za domaće timove koji i najzahtjevnijim korisnicima mogu olakšati poslovanje.

Kultura 2.0

Mladi u Hrvatskoj imaju najbolje digitalne vještine u čitavoj EU

U istraživanju u kojem se ocjenjivala sposobnost pregledavanja interneta, korištenja digitalnih alata i aplikacija Hrvatska je odnijela prvo mjesto u čitavoj EU.

Kultura 2.0

Spotify je od danas službeno dostupan u Hrvatskoj!

Neka me netko uštipne. Stigao je i ovaj dan, Spotify je u Hrvatskoj.

Digitalni marketing

Od srijede stiže Spotify? Što će sad Deezer, ali i oglašivači, telekomi i podcasteri

Ako Spotify ovaj tjedan dođe u Hrvatsku u 'paketu' s drugim zemljama regije i Rusijom, mogao bi dobro doći hrvatskim glazbenicima i izvođačima koji su u doba koronavirusa morali otkazati koncerte. Oglašivači i podcasteri bi također mogli okrenuti glave...