5 prijedloga božićnih PR strategija za tehnološke tvrtke

5 prijedloga božićnih PR strategija za tehnološke tvrtke

Stiže Božić, a s njim i vrijeme darivanja, obiteljskih druženja, smijeha, kupovine poklona, i sreće… A što si svaki vlasnik tvrtke i menedžer u ovo doba godine želi? U ovo doba svi žele uspješno zatvoriti godinu, ostvariti dobre prodajne rezultate, proslaviti uspjeh s prijateljima... Ali nije to sve. Oni promišljeni svjesni su toga da bi im dobro došla i kakva zgodna božićna PR kampanja. :)

Krajnji je trenutak da se pobrinete za PR prije Božića. (slika: EmailSanta.com)
Ako se požurite, još nije kasno za ‘last-minute’ božićnu PR kampanju. (slika: EmailSanta.com)

Stiže Božić, a s njim i vrijeme darivanja, obiteljskih druženja, smijeha, kupovine poklona, i sreće… A što si svaki vlasnik tvrtke i menadžer u ovo doba godine želi?

U ovo doba svi žele uspješno zatvoriti godinu, ostvariti dobre prodajne rezultate, proslaviti uspjeh s prijateljima… Ali nije to sve. Oni promišljeni svjesni su toga da bi im dobro došla i kakva zgodna božićna PR kampanja. 🙂

Evo nekoliko ideja i savjeta koji vam mogu pomoći prilikom promišljanja kako kreirati božićnu PR kampanju. Pri tome ne morate strahovati, najbolje ideje najčešće su upravo one najjednostavnije, koje ne moraju uključivati ogromne budžete, a koje u kratkom roku mogu ostvariti zapažen PR uspjeh.

Pet prijedloga božićnih PR strategija

  1. Odnosi s javnošću pretpostavljaju stvaranje i razvijanje odnosa s određenom ciljanom javnosti – bilo profesionalnom ili medijskom. Stoga, iskoristite predbožićno vrijeme i okupite svoju ciljanu javnost, nagradite ih za suradnju, podružite se te razmijenite ideje i povratne informacije. Kratko rekapitulirajte godinu, svoje rezultate i izvucite ključne događaje koje su u vašoj tvrtci obilježili godinu.
  2. Zamotajte svoj proizvodni PR u božićno pakiranje. Iskoristite predbožićnu sezonu i skrenite pozornost na proizvod iz svojeg asortimana, koji ujedno može biti i prigodan božićni poklon. Organizirajte jedno takvo prigodno predstavljanje svojih proizvoda, pozovite svoju ciljnu javnost i uz toplu atmosferu, dobru hranu i kakav mini poklončić – skrenite pozornost na sebe.
  3. Ako ste nešto ambiciozniji, možda se odlučite za stvaranje društveno osviještene ili dobrotvorne aktivnosti, s ciljem pomaganja zajednice u kojoj djelujete. Angažirajte se i smislite kreativan način kako pomoći i angažirati okolinu da se uključi i pomogne onima kojima je takva pomoć najpotrebnija.
  4. Jedna od jednostavnih i lako provedivih ideja su nagradne igre ili nagradni natječaji. Podijelite kakvu kartu za koncert ili priredbu. Nagrade će zasigurno razveseliti publiku koja vas prati, a vi ćete time dobiti pristojnu vidljivost.
  5. Ako se odlučite za viralni PR, možete razmišljati o npr. zgodnoj i kreativnoj viralnoj čestitci koja će uključiti, nagraditi ili odati priznanje svim osobama koje su važna karika u vašem poslovnom uspjehu – od korisnika, partnera, zaposlenika…. Jednu takvu, koja je zadnjih dana osvojila svijet osmislili su u avio-kompaniji WestJet i izmamili osmjehe svojih korisnika:

[youtube]http://youtu.be/zIEIvi2MuEk[/youtube]

Za koju god da se strategiju opredijelite, božićne PR kampanje mogu biti zgodan i pozitivan okidač za zatvaranje uspješne poslovne godine. One kreativnije privlače pozornost, stvaraju vidljivost i grade pozitivan imidž u javnosti. Stoga, pripremite se na vrijeme, angažirajte stručnjake i prepustite se božićnoj čaroliji darivanja.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Internet marketing

Robert Petković: Je li vam Web online brošura ili stvarno koristi budućim zaposlenicima, klijentu, medijima?

U svim oglasima tražite napredno znanje svega i svačega, web niste ažurirali par mjeseci, a jedini autorski sadržaj na njemu je riječ dobrodošlice direktora na naslovnici. Poznat scenarij? Kako mjeriti učinkovitost employer branding sadržaja, ali i kako izbjeći ovakve propuste saznali smo od Roberta Petkovića na nedavnoj Employer Branding konferenciji.

Startupi i poslovanje

Što znate o 30 milijuna vrijednom inkubatoru koji će 2020. postati zagorsko ICT središte?

U proljeće 2020. otvara se poslovno-tehnološki prostor Krapinsko-zagorske županije vrijedan 30 milijuna, a koji ima cilj postati centar inovacija te baza za daljnji razvoj poduzetništva u Zagorju.

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.