Koji su budući poslovni modeli u digitalnoj ekonomiji?

Što imaju zajedničko Uber, BlaBlaCar, Combis, AgentCASH i PayPal?

Da odmah odgovorimo na pitanje iz naslova - daju uvid u budućnost poslovnih modela u digitalnoj ekonomiji. O tome su na konferenciji OMGcommerce govorili Goran Car iz Combisa, Rob Khazzam iz Ubera, Antonija Bilić Arar iz BlaBlaCara, Saša Šarunić iz tvrtke AgentCASH te Matt Komorowski iz PayPala, a raspravu je moderirao Netokracijin Ivan Brezak Brkan.

 Slike: Luka Travaš
Povjerenje i povratne informacije korisnika iznimno su bitni, složili su se sugovornici (slike: Luka Travaš)

Iako BlaBlaCar i Uber mnogi često svrstavaju među konkurente, oni to zapravo i nisu, razjašnjeno je odmah na početku. BlaBlaCar povezuje vozače koji putuju na dužim relacijama, primjerice između gradova, za razliku od Ubera koji je fokusiran na kraće urbane vožnje. Također, BlaBlaCarovi vozači ne zarađuju od vožnje, nego dijele troškove prijevoza sa svojim suputnicima.

Za ekonomiju dijeljenja, u koju spadaju i BlaBlaCar i Uber, iznimno je važno stvoriti povjerenje. BlaBlaCar to osigurava verificiranjem profila, korisničkih slika, brojeva telefona, ocjenjivanjem i putnika i vozača… No, povjerenje je posebno bitno i u tvrtkama koje se fokusiraju na novčane transakcije, kao što su AgentCASH ili PayPal. Saša Šarunić, suosnivač prve tvrtke, prisjetio se situacije u kojoj su željeli javno komunicirati iznose naknada za svoje usluge. No, prema dotadašnjoj praksi banaka na tržištu, s kojima su željeli surađivati, one bi se trebale držati u tajnosti. To im nije odgovaralo, stoga su se obratili stranim bankama, a ulazak u Europsku uniju to im je omogućio.

Nema povjerenja, nema transakcija!

PayPal se, kao i prethodna tvrtka, “dotiče” novca, što je ljudima druga najvažnija stvar u životu, prema istraživanjima. Na prvom je mjestu obitelj, istaknuo je Matt.

Ne možete izgraditi tvrtku povezanu s plaćanjima bez povjerenja. S jedne i s druge strane transakcije nalaze se ljudi. Otkako PayPal postoji, radimo na tome.

Dok PayPal povezuje ljude, Uber čini isto to – odnosno povezuje krajnjeg korisnika s novim načinima prijevoza. Upravo je to “disruptivno” kod Ubera, smatra Rob. Nije stvar u aplikaciji, nego u činjenici da se korisnik ne mora voziti vlakom, taksijem autobusom – može ući u privatni automobil osobe koje ne poznaje, napraviti nešto do tada nepoznato, a život usprkos tome ide dalje.

A taj je koncept toliko popularan da danas imamo “uberizaciju svega”.

Tvrtke moraju biti spremne kanibalizirati postojeće poslovne modele

Nije stvar samo u novim tvrtkama koje nameću nove poslovne modele – i postojeće ih trebaju prihvatiti. Goran Car iz Combisa posvjedočio je da tvrtke na različite načine prihvaćaju ovakve nove načine poslovanja. Postavlja se pitanje koliko su spremne ići naprijed, mijenjati se, pa čak i kanibalizirati postojeći poslovni model da bi prihvatile novi. No, moraju to napraviti da bi napredovale.

Što se tiče vrste tvrtki koje su otvorenije ili zatvorenije prema promjenama, Goran navodi da je tu najčešće odlučujući ljudski faktor.

futureofbiznisweb1

Saša smatra da osobe u velikim organizacijama često ignoriraju probleme svojih korisnika, dok one manje mogu biti fleksibilnije. Ipak, Uber i BlaBlaCar nisu male tvrtke, a i dalje prate ono što im njihovi korisnici poručuju. Središnjica BlaBlaCara nalazi se u Parizu, ali u potpunosti lokalizira svoju uslugu za svako tržište, uključujući i hrvatsko. Također, lokalno znanje i poznavanje tržišta iznimno su bitni, stoga oni utječu i na sam poslovni model, ističe Antonija.

BlaBlaCar organizira BlaBlaTime gdje, očito, razgovara sa svojim važnijim korisnicima i prikuplja informacije od njih.

Eksperimentirajte s poslovnim modelima – ali nemojte ih izmišljati

Osim stvaranja povjerenja i prikupljanja povratnih informacija, sugovornici su izdvojili još nekoliko savjeta za današnje tvrtke. Antonija je izdvojila jednu od vrijednosti BlaBlaCara – neuspjeh, učenje, uspjeh. BlaBlaCar je iskušao nekoliko poslovnih modela, a tek je u 2011. došao do pravoga (osnovan je 2006.). To je online sustav za rezervaciju i plaćanje prijevoza, koji trenutno postoji samo na pet tržišta, a putem kojeg tvrtka uzima naknadu za transakciju. To je pomoglo i u pouzdanosti – kad korisnici plate unaprijed, veća je vjerojatnost da neće otkazati vožnju.

Na eksperimentiranje je pozvao i Goran Car. Često čuje da tvrtke trebaju novo tržište – ali ne mogu doći na njih, ako ne isprobaju nešto novo.

Saša je savjetovao startupima da ne izmišljaju nove poslovne modele, nego da se više fokusiraju na kvalitetu proizvoda. Uber je pak agresivniji i slijedi onu – učinjeno je bolje nego savršeno. Matt smatra da je za poslovni model najbolje pronaći specifičnu stvar koja će na neki način poboljšati živote svojih korisnika jer su upravo za to oni spremni – platiti.

omg2015partneri

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.

Društvene mreže

Filip Zavadlav: Kako je ubojica podrškom na online mrežama postao simbol borbe za pravdu?

Uspoređuju ga s Jokerom i Punisherom, prozivaju ga herojem, a ne ubojicom. Priča o Filipu Zavadlavi, 25-godišnjaku koji je počinio trostruko ubojstvo u Splitu, puni sve medije već nekoliko dana. Ali i društvene mreže.

Što ste propustili

Intervju

Hrvatski studio Tanais Games usred razvoja igre Saint Kotar rebrandirao se u Red Martyr Entertainment

Razviti igru u Hrvatskoj samo po sebi je teško, ali napraviti potpun rebrend studija usred razvoja posve je nov izazov.

Kultura 2.0

Sextortion mailovi kruže Hrvatskom: Ucjenjivač je već ugrabio 49 tisuća kuna

Nacionalni CERT (eng. Computer Emergency Response Team) danas je zabilježio povećani broj lažnih ucjenjivačkih poruka kojima napadač pokušava iznuditi novčanu dobit od žrtve, a prema posljednjim informacijama na račun je stiglo najmanje sedam uplata od po 7 tisuća kuna.

Startupi i poslovanje

Porezna prognoza za freelancere: Strože kontrole, nove minimalne plaće, zdravstveno…

Godina iza nas započela je pretežno vedrom prognozom, no s izmjenama Općeg poreznog zakona vrijeme se krajem 2020. značajno pogoršalo za nezavisne izvođače te mikro i male poduzetnike. Što nas još čeka u novoj (fiskalnoj) godini?

Društvene mreže

Nana Nadarević, Mija Dropuljić, Natko Beck: Influenceri koji zdravlje – a možda i život – znače

Razgovarala sam s tri influencera, Nanom Nadarević, Mijom Dropuljić i Natkom Beckom, koji su svoj utjecaj iskoristili za poticanje važnih tema - od podizanja svijesti o uznemiravanju do boljeg komuniciranja u zdravstvu.

Kultura 2.0

Ne smijemo dozvoliti da nam se djeca pogube u virtualnoj stvarnosti igara

Prije nekoliko godina dala sam intervju za Netokraciju na temu virtualne (VR) i proširene stvarnosti (AR). Koju sam tada vrlo naivno zagovarala. Sad ju više ne zagovaram. Dapače, povlačim se iz profesionalnog djelovanja u polju digitalnih medija i filma. Ali prije nego se povučem, želim opozvati svoje previše olako dane osvrte.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.