Moj Telekom Portal: je li Hrvatski telekom upravo napravio predivno sučelje svojim korisnicima?

Moj Telekom Portal: je li Hrvatski telekom upravo napravio predivno sučelje svojim korisnicima?

Hrvatski telekom je sredinom siječnja počeo testirati novi, jedinstveni kontrolni panel koji svim njihovim korisnicima omogućava praćenje usluga i traženje podrške kroz jedno, jedino sučelje: Moj Telekom Portal. Kroz Moj Telekom Portal možete uređivati uređivati pakete, tarife, pregledati račune i još mnogo toga o čemu vam se zapravo u ovom trenutku ne čita. :) No, nemojte odustati i zatvoriti članak. Sučelje Moj Telekom Portala je za razliku od mnogih korporativnih zahvata koje viđamo ovih dana - ugodno, a mnogi web dizajneri i stručnjaci za sučelja skloni minimalizmu mogli bi tvrditi - prekrasno.

Moj Telekom Portal 1.0

Hrvatski telekom je sredinom siječnja počeo testirati novi, jedinstveni kontrolni panel koji svim njihovim korisnicima omogućava praćenje usluga i traženje podrške kroz jedno, jedino sučelje: Moj Telekom Portal. Kroz Moj Telekom Portal možete uređivati uređivati pakete, tarife, pregledati račune i još mnogo toga o čemu vam se zapravo u ovom trenutku ne čita. 🙂 No, nemojte odustati i zatvoriti članak. Sučelje Moj Telekom Portala je za razliku od mnogih korporativnih zahvata koje viđamo ovih dana – ugodno, a mnogi web dizajneri i stručnjaci za sučelja skloni minimalizmu mogli bi tvrditi – prekrasno.

Hrvatski telekom razvio je novi panel u suradnji s Creative Nightsom odnosno Markom Dugonjićem Maratzom, poznatim hrvatskim user experience dizajnerom koji je vodio razvoj korisničkog sučelja zajedno s njihovim internim timom i surađivao s T-HT-om u vidu MAXtv to Go rješenja i T-Business panela. Moj Telekom Portal pandan je T-Business panelu, namijenjen privatnim korisnicima koji će putem tzv. Telekom ID-a upravljati svim svojim uslugama, uključujući:

 • Profil na T-Portalu;
 • MAXadsl;
 • Mobilne aplikacije;
 • Web servisi.

Čak i ukoliko ne koristite usluge Hrvatsko telekoma, panel možete testirati besplatnim Telekom ID-em.

Telekom ID kao jedinstveni korisnički profil T-korisnika.

Dugonjić je za Netokraciji istaknuo kako je tim Hrvatskog telekoma itekako zainteresiran za izradu kvalitetnih korisničkih sučelja, tako da su ugodno surađivali u radu. Rezultati se vide – sučelje Moj Telekom Portala je jednostavno, pregledno i iako prati stroga pravila brendiranja T-Mobile grupe neće vas otjerati svojim dizajnom:

Sučelje T-HT-ovog portala (Preuzeto s Creative Nights)

Kao što je Dugonjić naveo na Creative Nightsu, brendiranje je bila tek kasnija faza razvoja projekta s obzirom da su u početku razvili nekoliko prototipa u obliku HTML/CSS web stranica jednostavnije navigacije, namijenjenih općem testiranju. Brendiranje i vizualni dizajn namjerno su odgodili za kasniju fazu projekta, što se pokazalo kao dobra odluka s obzirom da su u međuvremenu shvatili da se “normalni” korisnici neće moći snaći prilikom korištenja termina koji su u toj fazi uključili u sučelje.

Komentari

 1. Davor Pihač

  Davor Pihač

  05. 02. 2012. u 3:44 pm Odgovori

  @Damir2, upravo takav treba biti web, nenametljiv i funkcionalan, a vjerujem da se škvadra već susrela sa mnoštvom manjih ili većih problema. Bitno je da na kraju za krajnjeg korisnika sve izgleda pristupačno, jednostavno i razumljivo. Čovjek ne može vjerovati kako je moguće zakomplicirati naizgled jednostavne stvari.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Sponzorirano

Epidemija COVID-19 pomogla je digitalizaciji Hrvatske više nego ijedna inicijativa do sada

Kriza je svakako tu, ali možda iz nje izvučemo neke korisne lekcije i konačno počnemo razmišljati digitalnije.

Kultura 2.0

Škola programiranja SmartNinja dokaz je da krizna situacija može donijeti i neprilike i – prilike

Iako je škola programiranja SmartNinja, prisutna i u Hrvatskoj tri godine, do sada održavala tečajeve isključivo uživo, na fizičkim lokacijama, pandemija koronavirusa preselila je nastavu online, gdje će dio tečajeva vjerojatno i ostati, što nudi nove prilike na tržištu edukacija.

Startupi i poslovanje

Igrom kroz matematiku, platforma Matific pomaže 58 tisuća naših učenika i učitelja u nastavi na daljinu

Učitelji diljem Hrvatske našli su se prije nešto više od 20 dana u izvanrednim okolnostima. Sav svoj nastavnički proces trebali su prilagoditi online okruženju, srećom, odrađeni pilot projekti sada zlata vrijede - a suradnja s Matificom upravo je tome dokaz.

Intervju

WhatsApp kao komunikacijski kanal za vaš biznis u krizi? Pomoći će hrvatski Sendbee

Imamo Koronavirus.hr na Viberu, no treba li nam podrška i putem WhatsAppa? Što uopće nudi WhatsApp Business, a što hrvatski startup Sendbee koji se njime bavi? Otkrili su nam suosnivači Domagoj Krpan i Ivan Arar.

Startupi i poslovanje

Mali ste offline biznis? Ovladati online prodajom možete i s ograničenim budžetom

Ugostiteljski objekti prvi su osjetili posljedice pandemije pa tako i naš specialty coffee shop Kavantura. Srećom, pozabavili smo se web trgovinom i digitalnim alatima tik prije svega... evo što je nama olakšalo posao.

Startupi i poslovanje

Ponovimo lekcije iz 2008. Kriza nije vrijeme da svojim klijentima budete daleko

Ovo je priča koju vrlo često pričam, to je priča o krizi zvanoj 2008. Jedni su se hvalili, drugi žalili, a evo što se meni događalo...