Luka Abrus: Sustav u kojem je (uspješni) individualac pravilo

Luka Abrus: Kako promijeniti sustav u kojem je praktično iskustvo iznimka, ne pravilo?

Generacije koje su nedavno završile fakultete ili sada studijske dane privode kraju, odrasle su na pričama da trebaju “završiti u roku” i “dobiti diplomu”, no kada odrade te dvije roditeljske zapovijedi i nađu se na tržištu rada, često shvate da im nedostaje ono što bi im u današnje vrijeme posao zbilja moglo osigurati - praktično iskustvo.

Luka Abrus predstavio je Brunu Kovačića, osnivača Axilisa, kao jednog od svijetlih primjera i "iznimku" iz naslova predavanja.
Luka Abrus predstavio je Brunu Kovačića, osnivača Axilisa, kao jednog od svijetlih primjera i “iznimku” iz naslova predavanja.

Upravo se tim problemom bavio Luka Abrus, CEO developerske agencije Five, u predavanju na WinDaysima “Sustav u kojem je (uspješni) individualac pravilo, a ne iznimka”. No, o kakvim je uopće iznimkama riječ?

Većina studenata dolazi na razgovor za posao s osjećajem da na njega polažu neko pravo, kao da su taj su posao “zaslužili” završavanjem studija, tvrdi Abrus. No to je daleko od dovoljnog.

Što si radio osim studiranja?

Five i Shoutem zaposlili su 41 osobu izravno s fakulteta, objašnjava, i imaju vlastiti set pokazatelja potencijala. Intervjui se održavaju u nekoliko krugova s različitim osobama u organizaciji: u prvom krugu pitaju se stvari koje su kandidati naučili na prvoj godini fakulteta, u drugom se povlači pitanje vannastavnih aktivnosti, a u trećem i četvrtom je fokus na stvarima koje se nisu mogle naučiti na fakultetu i u klupama.

Tu se postavlja vrlo bitno pitanje – Što si još radio/la osim studiranja? – a prema odgovorima se nalaze gore spomenute “iznimke”, studenti koji su na sebi uz studij dodatno radili.

U to ulazi samostalan rad na vlastitim vještinama, ali i studentska natjecanja, izborni predmeti i ljetne prakse – jer su studenti koji se na njih odlučuju jednako opterećeni obvezama programa, kao i njihove kolege, no spremni su na dodatan angažman.

Mladima ne dajemo dovoljno prilika, tvrdi Abrus, a kada izađu s fakulteta samo s diplomom i bez praktičnog iskustva ne mogu se tako lako uklopiti u radnu okolinu te odlaze u potragu za poslom van granica.

Je li “nemamo vremena” u potpunosti istinito?

Iako se često čuju žalbe kako uz notornu “Bolonju” nema vremena za druge aktivnosti i stjecanje praktičnog iskustva, praksa (opet) pokazuje drukčije:

Ono što želimo postići je dokazati studentima da imaju vremena za nešto drugo osim studiranja. U tvrtki imamo studente koji rade puno radno vrijeme i uspješno daju ispite. To su pametni ljudi koji znaju što žele i trude se za to.

Kao primjer jedne takve iznimke predstavljen je Bruno Kovačić, dvadesetšestogodišnji osnivač Axilisa. Tvrtku koja sada broji deset zaposlenih osnovao je na početku zadnje godine fakulteta. Kako je počeo raditi u struci već u četvrtom razredu srednje škole, i to u Citusu, u trenutku osnivanja vlastite tvrtke već je za pojasom imao poprilično iskustva.

Odgovor na to kako je stigao i položiti sve u roku i s visokim ocjenama, a ujedno i steći dovoljno iskustva i pokrenuti vlastiti posao, bio je vrlo jednostavan:

Shvatio sam da velik do stvari ne moram učiti onako kako su nam rekli da moramo učiti, pisanjem zadaća, sjedenjem na predavanjima, već sam sam isprobavao stvari.

Iskustvo > ocjene

U sklopu predavanja predstavljeni su i rezultati tematski povezanog istraživanja koje je Microsoft proveo na 50 sudionika, direktora mlađih od četrdeset godina, i to tvrtki s više od deset zaposlenih.

Njih čak 82 posto radilo za vrijeme školovanja, pokazali su rezultati koje je predstavio Tomislav Tipurić, a najviše znanja potrebnih za rad ispitanici su stekli u vlastitom aranžmanu. Tim istim ljudima pri zapošljavanju je višestruko bitno iskustvo od ocjena ili dužine studiranja, a velik dio njih također bi prije zaposlio nekoga tko ima praktičnog iskustva, ali ne i diplomu, nad diplomantom bez iskustva.

Samo njih 4 posto misli da ih je formalno obrazovanje adekvatno osposobilo za ono čime se bave, no ujedno ih i 98 posto smatra da se ta prva poražavajuća statistika može promijeniti promjenom kurikuluma – primjerice, vrednovanjem vannastavnih aktivnosti.

U svakom slučaju, potrebno je promijeniti mentalitet koji i dalje promovira stare obrasce i stvoriti sustav koji potiče rad na sebi i stvara uspješne pojedince koji nisu iznimka koja potvrđuje pravilo.

Komentari

  1. IVan

    IVan

    28. 04. 2015. u 6:10 pm Odgovori

    Bio sam na tom predavanju i Luka je bio izvrstan. Nažalost malo su ga požurivali zato što se kasnilo s programom. Dosta toga pametnog je rekao. Bilo bi super da su predstavnici naših fakulteta bili na ovom predavanju.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.