Linkokracija

Linkokracija: Dolazak PayPala u Srbiju i drugi događaji koji su obilježili tjedan

LinkokracijaOno što smo početkom tjedna najavili, uskoro se obistinilo – Paypal je napokon stigao u Srbiju! To je bila jedna od glavnih vijesti prošloga tjedna, a Netokracija je među prvima objavila novost.

Dosta smo se bavili aplikacijama. Tako je Hrvoje Glasnović debitirao sa svojim prvim postom o 5 aplikacija za netokrate roditelje (a nadamo se uskoro i nastavku priče). Najavili smo novu Tulumarkinu aplikaciju, koja se radi u suradnji s ekipom iz 9pma. Predstavili smo lijepu i korisnu domaću aplikaciju Good Manners Quiz, kao i aplikaciju koja bi trebala pomoći lakše snalaženje u cijenama istih proizvoda u konkurentskim dućanima, Barcodesaver. Također, danas sam priznala zašto koristim aplikaciju Couple.

Od startupa, predstavili smo švedski Tictail, koji se naziva Tumblrom e-commercea, te srpski DataMaid, koji će pomoći svima koji trebaju organizirati mnoštvo različitog sadržaja u jednu cjelinu.

Linkokraciju podržava – Metronet – telekom nove generacije i daleko od floskule s obzirom da zaista nude vrhunski ADSL i stalni pristup internetu kojeg koriste mnoge ugledne hrvatske tvrtke poput PBZ-a, Mercatora, MSAN grupe, Podravke pa i vaše Netokracije. Osim toga, Metronet nudi cijeli niz IT i internetskih usluga; među njima najbitnija će vam biti SIPIt – telefoniranje po cijelom svijetu po lokalnim cijenama!

Predstavili smo i neke nove projekte, kao što je Sajt, još jedna stranica za nezavisne profesionalce, te Dirura, koja želi biti regionalni Etsy s integriranim plaćanjem čak i za najmanje prodavače. Napokon smo ugledali i dugo najavljivani EPH-ov projekt Dodo.hr.

Što se tiče društvenih mreža, pronašli smo ratne taktike koje se mogu koristiti protiv hejtera, a razgovarali smo i s Pippom Norris, direktoricom Online Engagement odjela u britanskom ministarstvu obrane, o tome kako je upravljati sa stotinjak Facebook stranica i grupa, stvarati koherentnu prisutnost na digitalnim kanalima, kreirati kulturni identitet te izvršavati digitalnu komunikacijsku strategije u različitim vojnim snagama, postrojbama i pukovnijama. Vidjeli smo i reakcije tviteraša na Facebook Home, koje nisu bile baš najsjajnije.

Za kraj, ultimativna dilema: Hoće li novi PSY-ev singl doživjeti jednak uspjeh kao Gangnam Style? Vidjet ćemo možda već u idućem tjednu! 😉

[youtube]http://youtu.be/uzKLGc0MIIU[/youtube]

 

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

RedViewMedia postao većinski vlasnik oglašivačke platforme Linker (Media)

Platforma za otkrivanje sadržaja, Linker.hr, postaje Linker Media, nakon investicije oglašivačke agencije RedViewMedia. Agencija je preuzela 51% vlasništva platforme, a Diana Dumanić, direktorica RV-a, pridružila se u upravu Linker Medije uz dosadašnjeg partnera/suosnivača Branimira Prskala.

Startupi i poslovanje

EU fondovi pozdravljaju startup scenu u Hrvatskoj sa 150 milijuna kuna

Europskim fondom za regionalni razvoj osigurano je 150 milijuna kuna bespovratnih sredstava koja su isključivo namijenjena novoosnovanim mikro, malim i srednjim poduzetnicima.

Kolumna

Zaposli, umreži, zadrži: Novi pristup zadržavanju zaposlenika

Najbolja praksa zadržavanja zaposlenika nije stalna nabava novih igračaka za vaše zaposlenike. Neće vas spasiti novi stol za ping-pong. Spasit će vas strategija "hire & wire": zaposli, umreži i zadrži.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Moguće je da je Facebook motrio vaše pozive i gledao koje aplikacije koristite

250 stranica zaplijenjenih dokumenata govore o tome kako je Facebook namjerno sakrivao informacije, sabotirao konkurenciju i drugo.

Tehnologija

Upoznajte Aleksandra Prokića koji sam stvara svoje mehaničke tipkovnice

Jeste li kada razmišljali o tome da sklopite svoju vlastitu tipkovnicu? Aleksandar Prokić Proka radi upravo to.

Digitalni nomadi

Provjerili smo koje su najveće boljke hrvatskih freelancera i kako ih liječiti

Muko moja prijeđi na drugoga, a kako da prijeđe najbolje znaju pravni i računovodstveni stručnjaci koji su za Netokraciju komentirali kako poboljšati situaciju nezavisnih profesionalaca u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Hrvatskoj aplikaciji za konzultaciju s pedijatrima, LittleDotu, najveća je konkurencija dr. Google

Kao osobi koja prati tehnologiju i poslovanje, a i koja odnedavno zna i kako izgledaju čari roditeljstva, web i mobilna aplikacija iz domaće radinosti, LittleDot, kao da je stvorena za mene. Nedavno sam je imala priliku i detaljno isprobati, stoga slijedi mnoštvo dojmova.

Društvene mreže

Dijana Dretar, Degordian: CM može biti karijera, ne samo startna pozicija u agenciji

Biti CM ne mora biti "odskočna daska", već i karijera u kojoj se zaista uživa, kaže nam Dijana Dretar iz Degordiana.

Startupi i poslovanje

Poduzetnice, za uspješnu novu godinu prijavite se na Ladies of New Business: Xmas

Ako je sve što želiš za Božić još bolje poslovanje u 2019., čitaj dalje - pripremamo nešto baš za tebe. Možda neće stati pod bor, ali…