Linkokracija: Konferencije od Beograda do Kijeva

Linkokracija: Konferencije od Beograda do Kijeva

linkokracija ljeto

Ovu nedelju obeležile su brojne konferencije, od onih na kojima je glavna tema bila investiranje u startupe, pa do onih lokalnih kao što je konferencija o Pay Pal-u u Srbiji, na kojoj je bilo više reči o kompletnoj usluzi tog servisa u ovoj zemlji. Sa druge strane, naša Mia je u Kijevu na IDCEE 2104. konferenciji saznala nešto više o potencijalima startupa iz zemalja u razvoju, kao i o svim mogućnostima koje pruža razvoj hardvera.

U Zagrebu je bila održana WebCamp konferencija koju je u dva dana posetilo više od hiljadu ljudi, a bila je posvećena developer zajednici. Na Start Treku, koji je održan u Beogradu, upoznali smo se više sa načinima finansiranja startupa koje  su predstavili gosti iz bugarskog akceleratora Eleven.

Test iPhone-a 6 i nova generička Facebook igra

Da konferencije nisu pokupile ceo kontigent vesti, dokazuje test novog iPhone-a 6, te vest o novoj igri koja je dostupna na najpopularnijoj društvenoj mreži. Zahvaljujući Vip Mobile-u, naš Marko imao je priliku da se upozna sa najpopularnijim uređajem kompanije iz Kupertina. Nakon nedelju dana testiranja, rezultati su odlični, a detaljne utiske pročitajte u tekstu.

Za razvoj nove aplikacije na Facebooku, pod nazivom Runner Game, bila je zadužena zagrebačka agencija pod nazivom Degordian. Tom prilikom u razgovoru za Netokraciju, Josipa Račić je otkrila kako ova igra može da bude privlačna korisnicima i oglašivačima. Igra je zasnovana na postizanju što boljih rezultata, izbegavajući prepreke i čuvajući živote.

Nastanak “Dvoboja.hr” i širenje “Tračare”

Ko je najuporniji i čija će strana izvojevati pobedu kada se pokrene prepirka na internetu, nikada ranije nismo mogli da saznamo. Sada, zahvaljujući proizvodu kompanije Odin, imamo sajt Dvoboj.hr  stranica koja na jednostavan način i putem činjenica, nudi posetiteljima pomoć pri odlučivanju pobednika u raspravi. Intervju sa autorima, kao i nešto više o nastanku ovog projekta pročitajte u tekstu.

Prethodne nedelje imali smo priliku da se upoznamo i sa prvim srpski online tabloidom- „Tračara”. Plan o proširenju tabloida na čitavu mrežu sajtova, kao i budućim investicijama saznali smo u intervjuu sa Draganom Vukajlović Krstović i Ivankom Rendulić koje su osnovale ovaj sajt.

I nešto za kraj

Kako nam je nekada solidarnost veoma bitna, te da nam današnje vreme omogućava da bar malo pružimo podršku kada je najpotrebija, odlučili smo da učestvujemo u kampanji suglasnik za život, povodom Evropskog dana darivanja organa. Tako smo već nedelju dana, bar na kratko promenili naziv u Neto racija.

Ono što bar za sada očekujemo za sledeću nedelju, jesu novi izveštaji iz Ukrajine sa IDCEE konferencije, pa budite spremni za nove infromacije koje nam sleduju.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Što ste propustili

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.