InspirAkcija: Neka vaš web projekt iz snova besplatno realiziraju vodeći hrvatski web profesionalci

InspirAkcija: Neka vaš web projekt iz snova besplatno realiziraju vodeći hrvatski web profesionalci

Imate li ideju za zanimljiv i potencijalno uspješan internetski projekt koji dosad jednostavno niste mogli realizirati zbog nedostatka vremena ili novca? InspirAkcija je natječaj koji organiziraju Web.Burza i 24sata, uz stručnu medijsku podršku Netokracije (te našim glavnim urednikom u žiriju), u kojem će se najbolje ideje za internetske projekte natjecati za realizaciju koju će odraditi jedna od najboljih hrvatskih internetskih agencija.

InspirAkcija do vaše web stranice.

Imate li ideju za zanimljiv i potencijalno uspješan internetski projekt koji dosad jednostavno niste mogli realizirati zbog nedostatka vremena ili novca? InspirAkcija je natječaj koji organiziraju Web.Burza i 24sata, uz stručnu medijsku podršku Netokracije (te našim glavnim urednikom u žiriju), u kojem će se najbolje ideje za internetske projekte natjecati za realizaciju koju će odraditi jedna od najboljih hrvatskih internetskih agencija.

Cilj InspirAkcije je potaknuti hrvatske građane na stvaranje novih projekata te izravno pomoći u njihovom realiziranju. Projektom se želi omogućiti realizacija kvalitetne web stranice pojedincima, ali i organizacijama koje jednostavno dosad nisu imale tu priliku. Web.Burza će pri tome odraditi planiranje projekta, razvoj informacijske arhitekture, dizajn vizualnog rješenja, programiranje web stranice te njenu objavu na Internetu.

Kakav projekt?

Predloženi internetski projekt trebao bi biti inovativan i zanimljiv te vrlo bitno: koristan društvu u cjelini ili jednom njenom segmentu kako bi se riječio jedan specifičan, konkretan problem. Klonovi i kopije Facebooka te stranih web stranica ne dolaze u obzir, a prednost će imati projekti za koje dožaete da su održivi i nakon izrade, tj. da ih možete pretvoriti u uspješne projekte, ne samo kvalitetne web stranice. Matejka Paladin iz 24sata pojašnjava za Netokraciju:

Ovaj je projekt specifičan jer ima izrazito naglašenu komponentu društvene korisnosti. Ne ciljamo na ‘klasičan’ inovativni start-up sa zaokruženim poslovnim planom i trogodišnjom projekcijom prihoda, već na ideje i projekte koji će dugoročno proizvesti dodanu vrijednost za društvo u cjelini pa, u krajnjoj liniji, i obogatiti domaći web prostor kojem ovakvi proizvodi nužno nedostaju. Kad govorimo o društvenoj korisnosti, mislimo na najširi spektar mogućih solucija, od aplikacija i servisa koje će biti usmjerene na rješavanje specifičnog problema pojedinaca, preko poteškoća unutar lokale zajednice pa do rješenja koja adresiraju opće društvene probleme.  

Prijavite svoj internetski san

Svoju ideju za projekt možete prijaviti na formi na 24sata.hr od 21. ožujka do 18. travnja, pri čemu ćete trebati opisati projekt, problem koji rješava te ciljane korisnike. Vanja Bertalan, direktor Web.Burze, naglasio je za Netokraciju kako će se odvijati realizacija projekata:

Pobjedničku ideju ćemo detaljno razraditi zajedno s vlasnikom ideje, napraviti planiranje i projektiranje što će rezultirati kompletnom projektnom dokumentacijom i funkcionalnom specifikacijom. Nakon toga, napraviti ćemo dizajn korisničkog sučelja, isprogramirati cijelu stvar i objaviti projekt na webu. Tu će se uključiti i partner natječaja, 24sata, koji će napraviti javnu promociju pobjedničkog projekta i pomoći da on zaživi na najbolji mogući način.

Podrazumijeva se da web.burza niti 24sata ne polažu nikakva prava niti na ideju niti na online rješenje koje ćemo izraditi, već ono ostaje u potpunom vlasništvu pobjednika.

Nakon prikupljanja svih ideja, glasati će se za 20 polufinalista, a potom će se za ideje glasaati na 24sata.hr 10 dana, pri čemu će publika odabrati finaliste. Do 7. ideja s najvećim brojem glasova će tada ući u finale stručnog žirija kojeg čine:

 • Krešimir Macan
 • Anđela Buljan Šiber
 • Vuk Ćosić
 • Marko Dugonjić
 • Ivan Brezak Brkan, Netokracija
 • Matejka Paladin, 24sata
 • Vanja Bertalan, Web.burza

Stoga, ukoliko imate projekt koji nikako da stignete realizirati, pravi je trenutak da se prijavite kako bi vam ga dizajnirala i programirala ekipa Web.burze uz podršku 24sata te praćenje Netokracije!

Komentari

 1. Bojan

  Bojan

  21. 03. 2012. u 11:35 am Odgovori

  Toooo!

  nemogu vjerovati da se ovo događa 🙂
  Imam jednu ideju u glavi već godinama ali nikad se nisam usudio sam upustit u to i tražit partnere. Idem sad sjest na klupicu vani i razradit koncept!

  Hvala na inicijativi!

 2. Haris Čusto

  Haris Čusto

  21. 03. 2012. u 2:39 pm Odgovori

  Zašto ste boldirali Ivana? 😀

  Inicijativa je vrijedna hvale, nadam se da će stvarno biti nekih interesantnih ideja 🙂 Svakako bi me interesiralo ne samo ko je pobijedio, već i ostali prijedlozi koji nisu prošli 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.