Infinum Student Hackathon za sve studente željne iskustva - i binarnih novčanih nagrada!

Infinum Student Hackathon za sve studente željne iskustva – i binarnih novčanih nagrada!

Vodeća hrvatska kompanija specijalizovana za dizajn i razvoj softvera Infinum, organizovaće 10. svibnja svoj prvi Hackathon namenjen upravo studentima. Tokom 24 časa oni će imati priliku da naprave i dizajniraju web ili mobilnu aplikaciju, te osvoje vredne "binarne" novčane nagrade, a možda i priliku za zaposlenje nakon studija.

infinum-hackaton (1)

Vodeća hrvatska kompanija specijalizovana za dizajn i razvoj softvera Infinum, organizovaće 10. svibnja svoj prvi Hackathon namenjen upravo studentima. Tokom 24 časa oni će imati priliku da naprave i dizajniraju web ili mobilnu aplikaciju, te osvoje vredne “binarne” novčane nagrade, a možda i priliku za zaposlenje nakon studija.

Kako je za Netokraciju izjavio Infinumom Tomislav Car, Hackathon je namenjen studentskoj populaciji svih fakulteta i godina studija, a važno je samo da se bavite razvojem softvera za web ili mobile, bilo u okviru studija ili zbog vlastitiog interesa:

Ideja za Hackathon primarno je potekla od naše dugogodišnje želje da održimo vlastiti Hackathon, i to na način na koji mi želimo i za koji smatramo da je dobar, zanimljiv i zabavan. Htejli smo da se Hackathon fokusira na izradu konkretnih i funkcionalnih aplikacija, a ne na njihovo puko predstavljanje na slajdovima i prezentacijama.

Hackathon će se održati 10. svibnja u prostorijama Infinuma na adresi Andrije Žaje 10 u Zagrebu i trajaće tačno 24 sata. Za to vreme studenti će imati priliku da razvijaju Android, iOS, JavaScript, Rails, Python, PHP, .NET i druge aplikacije.

infinumovci
Spremni? Infinumovci vas očekuju!

Iz kompanije navode da izvedba ne mora biti savršena do zadnjeg detalja, niti da ideja mora biti revolucionarna i nikad viđena. Ocenjivaće se realizacija samog projekta, a važno je da ono što se napravi bude kvalitetno i funkcionalno. Iz Infinuma dodaju da upravo na tome puno startup projekata danas padne.

Razvijate aplikacije? Ovo je prilika za vas!

Car je naglasio da će se timovi sastojati od četiri osobe koje su se zajedno prijavile, ili koje su uparene tokom procesa odabira. Svaki od timova imaće i posvećenog mentora kome će moći da se obrate za savet prilikom samog razvoja aplikacije. Postojaće i design mentori koji će tokom Hackathona biti svima na raspolaganju.

Kad imate tako nekoga kraj sebe tko vas može usmjeriti da ne skrenete u krive ulice, drastično vam se može povećati produktivnost. Mislim da će svima koji se prijave za ovaj Hackathon ovo biti jedno jako dobro iskustvo jer će jako puno naučiti iz svega toga.

Nakon 24 časa timovi će predstaviti svoje aplikacije četvoročlanom žiriju koji će zajedno sa publikom doneti konačno odluku o pobednicima. Iz Infinuma pozivaju sve zainteresovane studente da se prijave za Hackathon, te napominju da će prijave biti otvorene do 4. svibnja. Više informacija o Infinum Student Hackathonu možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Vodič

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe - MEDIA, od 2013./2014. dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game dev studijima za razvoj video igara. Evo kako izgleda proces prijave i na što trebate obratiti pozornost da biste dobili novac.

Kolumna

Na 16. rođendan Ruby on Railsa odgovaramo na pitanje: Je li mrtav, i u svijetu i u Hrvatskoj?

Početkom kolovoza slavimo 16 godina od prve pojave Ruby on Railsa, web development frameworka koji je “promijenio svijet”. S tom činjenicom volim početi ovu priču jer mislim da je ključna za odgovor na pitanje koje mi se često postavlja: Nije li Ruby on Rails mrtav?

Video

Kako dati otkaz? Pravni savjeti za radnike i poslodavce!

Neki od najpopularnijih tekstova na Netokraciji u posljednjih nekoliko mjeseci su – kako dati otkaz, kako zatvoriti paušalni obrt...

Tehnologija

Ratko Mutavdžić: Od ‘cloud’ blogera do Microsoftovog Technology Officera za srednju i istočnu Europu

S novim tehnološkim šefom Microsofta za srednju i istočnu Europu, Ratkom Mutavdžićem, razgovarali smo o 700-postotnom rastu Microsoft Teamsa za vrijeme pandemije, kako se koriste 'cloud' tehnologije u 2020., ali i zašto Zagreb treba kafić-ured!

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.

Društvene mreže

Zabrani li Trump TikTok, hoće li hrvatski ‘TikTokeri’ prijeći na Instagram Reels?

Dok čekamo hoće li Trump zabraniti, a Microsoft ga kupiti za američko tržište, hoće li Zuckerberg iskoristiti pravi trenutak i preuzeti TikTokove kreativce, publiku i potencijal?