Infinum Student Hackathon za sve studente željne iskustva - i binarnih novčanih nagrada!

Infinum Student Hackathon za sve studente željne iskustva – i binarnih novčanih nagrada!

Vodeća hrvatska kompanija specijalizovana za dizajn i razvoj softvera Infinum, organizovaće 10. svibnja svoj prvi Hackathon namenjen upravo studentima. Tokom 24 časa oni će imati priliku da naprave i dizajniraju web ili mobilnu aplikaciju, te osvoje vredne "binarne" novčane nagrade, a možda i priliku za zaposlenje nakon studija.

infinum-hackaton (1)

Vodeća hrvatska kompanija specijalizovana za dizajn i razvoj softvera Infinum, organizovaće 10. svibnja svoj prvi Hackathon namenjen upravo studentima. Tokom 24 časa oni će imati priliku da naprave i dizajniraju web ili mobilnu aplikaciju, te osvoje vredne “binarne” novčane nagrade, a možda i priliku za zaposlenje nakon studija.

Kako je za Netokraciju izjavio Infinumom Tomislav Car, Hackathon je namenjen studentskoj populaciji svih fakulteta i godina studija, a važno je samo da se bavite razvojem softvera za web ili mobile, bilo u okviru studija ili zbog vlastitiog interesa:

Ideja za Hackathon primarno je potekla od naše dugogodišnje želje da održimo vlastiti Hackathon, i to na način na koji mi želimo i za koji smatramo da je dobar, zanimljiv i zabavan. Htejli smo da se Hackathon fokusira na izradu konkretnih i funkcionalnih aplikacija, a ne na njihovo puko predstavljanje na slajdovima i prezentacijama.

Hackathon će se održati 10. svibnja u prostorijama Infinuma na adresi Andrije Žaje 10 u Zagrebu i trajaće tačno 24 sata. Za to vreme studenti će imati priliku da razvijaju Android, iOS, JavaScript, Rails, Python, PHP, .NET i druge aplikacije.

infinumovci
Spremni? Infinumovci vas očekuju!

Iz kompanije navode da izvedba ne mora biti savršena do zadnjeg detalja, niti da ideja mora biti revolucionarna i nikad viđena. Ocenjivaće se realizacija samog projekta, a važno je da ono što se napravi bude kvalitetno i funkcionalno. Iz Infinuma dodaju da upravo na tome puno startup projekata danas padne.

Razvijate aplikacije? Ovo je prilika za vas!

Car je naglasio da će se timovi sastojati od četiri osobe koje su se zajedno prijavile, ili koje su uparene tokom procesa odabira. Svaki od timova imaće i posvećenog mentora kome će moći da se obrate za savet prilikom samog razvoja aplikacije. Postojaće i design mentori koji će tokom Hackathona biti svima na raspolaganju.

Kad imate tako nekoga kraj sebe tko vas može usmjeriti da ne skrenete u krive ulice, drastično vam se može povećati produktivnost. Mislim da će svima koji se prijave za ovaj Hackathon ovo biti jedno jako dobro iskustvo jer će jako puno naučiti iz svega toga.

Nakon 24 časa timovi će predstaviti svoje aplikacije četvoročlanom žiriju koji će zajedno sa publikom doneti konačno odluku o pobednicima. Iz Infinuma pozivaju sve zainteresovane studente da se prijave za Hackathon, te napominju da će prijave biti otvorene do 4. svibnja. Više informacija o Infinum Student Hackathonu možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.