IdejaXica: Dani komunikacija traže najbolje studentske radove

IdejaXica najbolje marketinške ideje na temu ‘Bankarenje bez kravate’ nagrađuje s 10.000 kuna!

Nacionalni festivala oglašavanja Dani komunikacija za studente je otvorio prijave na već poznato natjecanje IdejaXica, a za istu skupinu posjetitelja uveo je i jedan novitet - besplatne kotizacije.

Nina Pentek IdejaXica
Nina Pentek, direktorica Sektora marketinga Erste banke, ovogodišnja je predsjednica žirija.

Svake godine IdejaXica omogućuje mladim talentima da pokažu što znaju na Danima komunikacija kroz praktični zadatak na zadanu temu, a ove godine to je Bankarenje bez kravate.

Zadaća studenata koji sudjeluju u natjecanju je da osmisle marketinšku strategiju za spomenuti koncept te da kreiraju sadržaj za web stranicu istog naziva. Stranica će za vrijeme trajanja natječaja služiti kao agregator svih objava na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter koje uključuju hashtag #BankarenjeBezKravate.

Ovogodišnja predsjednica žirija Nina Pentek, direktorica Sektora marketinga Erste banke, objasnila je kako je cilj kampanje učiniti bankarske usluge razumljivijima:

Svjesni smo kako današnja bankarska ponuda, zbog svoje raznolikosti i zakonske regulative, nije baš uvijek dovoljno razumljiva. Upravo smo iz tog razloga razvili koncept Bankarenje bez kravate koji objašnjava bankarske proizvode i usluge jezikom razumljivim svima. Želja nam je imati što jasniju i transparentniju komunikaciju s klijentima kako bismo im omogućili da iskoriste puni potencijal naših proizvoda i usluga.

10.000 kuna za pobjedničku ideju

Pobjednika ili pobjednički tim Erste banka nagrađuje nagradom u vrijednosti od 10.000 kuna, a Nina vjeruje i kako će studentima biti izazov nepoznat svijet financija povezati s njima poznatom online svakodnevnicom. O finalistima IdejaXice odlučuje stručni žiri kojeg čine marketinški stručnjaci, dok o pobjedniku odlučuje sam klijent, u ovom slučaju Erste banka.

Na natječaj se mogu prijaviti studenti koji studiraju u Hrvatskoj i studenti koji imaju hrvatsko državljanstvo, a studiraju u inozemstvu, i to pojedinci ili timovi s najviše pet članova. Radovi se mogu predati do 20. ožujka 2015. putem e-maila info@danikomunikacija.com.

Svim studentima koji žele posjetiti Dane komunikacija osigurane su besplatne kotizacije, dok će finalistima uz to biti osiguran i smještaj u Rovinju za vrijeme trajanja ovog marketinškog festivala.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.

Startupi i poslovanje

Kakav dan: Nanobit se prodaje švedskom Stillfrontu za 148 milijuna dolara; spekulira se da Rimac Automobili preuzimaju Bugatti

Kad pratite tehnološki sektor, rijetko se kad dogodi da se dvije izvanredne vijesti dogode u istom danu. Danas je ipak takav dan.

Tehnologija

Facebook želi da gledate svijet kroz njegove uređaje, no želite li zbilja pametne – Ray Banke?

U pomalo iznenađujućem predstavljanju jučer, Facebookov Mark Zuckerberg najavio je dva nova proizvoda: Oculus Quest 2 i pametne naočale, a za Netokraciju ih komentira Darian Škarica, osnivač tvrtke Delta Reality.

Sponzorirano

5 najzanimljivih komentara hrvatskih stručnjaka o stanju Europske Unije!

Hrvatski stručnjaci na panel raspravi Digital Brunch jučer su komentirali stanje Europske unije: kako EU može dodatno pomoći poduzetnicima i demokratskim procesima te što može učiniti da ojača protok ljudi, dobara i kapitala, samo su neke od stavki kojih su se dotakli.

Tehnologija

Apple jučer nije najavio novi mobitel, ali njegovi proizvodi barem više nisu skupi kao prije

Novi rujan, novi Apple događaj. Ovoga puta, možda bez mobitela, ali i dalje zanimljiv.

Novost

Employer branding i marketing kroz esport: Naučite kako doći do novih talenata i kupaca uz drugi Good Game ebook!

Kao što smo prošlog tjedna najavili, Good Game ebook dolazi u dva dijela - danas je dostupan i drugi! Tvrtka ste koja brine kako pristupiti novim generacijama? Ovo je verzija za vas.