Želite svoje mjesto u Eureka Parku na CES-u? Osvojite ga na natjecanju Idea Knockout

Želite svoje mjesto u Eureka Parku na CES-u? Osvojite ga na natjecanju Idea Knockout

Ove jeseni, 27. rujna, redakcija časopisa Bug organizira natjecanje tehnoloških ideja Idea Knockout, a pobjednike kao nagrada čeka putovanje u Las Vegas na najveći svjetski sajam novih tehnologija CES 2015, kao i izlagački štand u Eureka Parku gdje svoj rad svjetskim medijima, ulagačima i velikim korporacijama predstavljaju nove tvrtke.

Idea Knockout pobjednike vodi na sljedeći CES
Idea Knockout pobjednike vodi na sljedeći CES

Ove jeseni, 27. rujna, redakcija časopisa Bug organizira natjecanje tehnoloških ideja Idea Knockout, a pobjednike kao nagrada čeka putovanje u Las Vegas na najveći svjetski sajam novih tehnologija CES 2015, kao i izlagački štand u Eureka Parku gdje svoj rad svjetskim medijima, ulagačima i velikim korporacijama predstavljaju nove tvrtke.

Treba napomenuti da ovo nije nužno startup natjecanje – za sudjelovanje je svejedno je li riječ o startupu, sveučilišnom spin-off projektu, već komercijaliziranoj tvrtki, istraživačkom timu ili naprosto projektu iz garaže, sve dok je ideja namijenjena krajnjim korisnicima i udovoljava ostalim kriterijima navedenim na stranicama Idea Knockout natjecanja. Pristup je otvoren za svakoga tko ima ideju koja nove tehnologije iskorištava na inovativan način, bilo da je ona realizirana kroz uređaj, aplikaciju ili internetski servis.

Uz prostor u Eureka parku kojim će se okoristiti pobjednici, tri prvoplasirana tima na Idea Knokcoutu moći će se prezentirati i na Bug Future Showu 2015. godine, a dobit će i promocijski prostor u Bugu i svim ostalim Bugovim digitalnim i tiskanim izdanjima, kao i nastup pred publikom tijekom čitavog dana održavanja natjecanja. U tijeku su i dogovori s dodatnim sponzorima koji bi im mogli osigurati slične nagrade, kao i poslovne prilike za pojedine natjecateljske timove.

Eureka Park svake godine privlači sve više pažnje na CES-u, što medijske, a što investicijske, i odlična je prilika za nove tehnološke poduzetnike i projekte. Ondje su debitirali Pebble Watch i Oculus VR, čije su crowdfunding kampanje nakon tog nastupa zabilježile rekordnu potporu ulagača, a i domaći Teddy the Guardian na CES-u je privukao je pažnju stranih medija i ostvario mnoge korisne kontakte.

Timovi zainteresirani za prijavu na Idea Knockout informacije o uvjetima sudjelovanja na ovom natjecanju mogu zatražiti putem službene stranice natjecanja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?