Google Market Finder i Google Ads for Global Advertisers vam olakšavaju osvajanje svijeta - prijevodom

Google Market Finder i Google Ads for Global Advertisers vam olakšavaju osvajanje svijeta – prijevodom

Google je noćas predstavio dva nova poslovna alata: Google Market Finder i Google Ads for Global Advertisers. Dok vam Google Market Finder olakšava istraživanje potražnje za vašim proizvodom ili uslugom širom svijeta, Google Ads for Global Advertisers vam olakšava ciljanje i prijevod oglašavanja za druge zemlje. Alati ciljaju prvenstveno na američke tvrtke koje dosad nisu izlazile na strana tržišta, ali i tvrtke širom svijeta koje su tek sad dovoljno jake da bi na njih mogle izaći. Hoće li ovi novi Googleovi alati olakšati izvoz i našim tvrtkama?

Google je noćas predstavio dva nova poslovna alata: Google Market Finder i Google Ads for Global Advertisers. Dok vam Google Market Finder olakšava istraživanje potražnje za vašim proizvodom ili uslugom širom svijeta, Google Ads for Global Advertisers vam olakšava ciljanje i prijevod oglašavanja za druge zemlje.

Alati ciljaju prvenstveno na američke tvrtke koje dosad nisu izlazile na strana tržišta, ali i tvrtke širom svijeta koje su tek sad dovoljno jake da bi na njih mogle izaći. Hoće li ovi novi Googleovi alati olakšati izvoz i našim tvrtkama?

Google Ads for Global Advertisers je zapravo informativna web stranica koja obuhvaća više alata poput Global Market Findera, oglašivačke platforme AdWords i prevodilačkog internetskog servisa Google Translate.

Trebate web dizajn, web design, conception sites web ili ウェブ設計?

Google Market Finder je specijalizirana varijanta Googleovog Keyword Explorera, alata koji vam omogućava praćenje traženosti ključnih riječi na Googleovoj tražilici. Nakon što odabete svoju lokaciju i jezik i upišete ključnu riječ koja opisuje vaš proizvod ili uslugu (primjerice web dizajn), klikate na Find opportunity kako biste našli potencijalna tržišta.

Tržišta odnosno države koje će se pojaviti možete filtrirati uz nekoliko predefiniranih ograničenja, poput zemalja G20, Europske unije ili pak Azije. U nastavku će vam se pojaviti rezultati po državama. Google će prikazati ne samo koliko ljudi u Francuskoj traži “web design” nego i francuski prijevod “conception sites web” s Google Translatea. S obzirom da znamo kako Google Translate nije potpuno točan, kvaliteta prijevoda može varirati.

Google Market Finder pomaže vam naći nova tržišta...

Države će biti poredane po povoljnijoj prilici tj. odnosu potražnje i pretraživanja za vašim pojmom te broju i cijeni Google Ads oglasa koji se za njega prikazuju. Cijena AdWords oglasa u SAD-u je primjerice 10 puta veća od Indije, što Googleov algoritam smatra nepovoljnijom prilikom.

Naravno, morate biti oprezni. Možda veći broj Indijaca zaista traži usluge web dizajna (engleski je jedini zajednički jezik u Indiji uz mnoštvo službenih), ali možda pak žele raditi kao web dizajneri. 

Uz tablicu se prikazuje i karta na kojoj su tamnijom plavom prikazana vama potencijalno zanimljivija tržišta. Google vas uz oba prikaza rezultata poziva da isprobate Google Translate i Google AdWords.

Globalni alat za lokalni uspjeh (bez fejsa)

Za razliku od Global Market Findera, Global Ads web stranica je skupina vodiča o tome kako koristiti Googleove alate u prilagođavanju svog poslovanja i oglašavanja stranim tržištima. Sadrži savjete i primjere ne samo o tome kako prevesti i lokalizirati oglase, već i kako organizirati plaćanje i dostavu širom svijeta.

Google Ads for Global Advertisers je zapravo vodič, a ne web servis.

Google je dosad imao dosta alata koji su omogućavali jednostavnije ciljanje drugih tržišta i zemalja, ali Global Market Finderom i Google Ads for Global Advertisers olakšao je pristup novim kupcima i korisnicima svojih alata. Facebook, koji ima izuzetno detaljno ciljanje po tržištima i mnogim kriterijima koje AdWords ne mogu ponuditi, očito brine Googleove marketingaše.

Novim alatima žele preduhitriti Facebook Ads koji su postali vrlo popularni među oglašivačima koji dosad nisu ni isprobavali Googleova oglašivačka rješenja. Dok Global Market Finderom stvaraju alat kojim biste mogli otkriti Google AdWords, Global Ads web stranicom daju informativni sadržaj kojime prodaju svoju filozofiju poslovanja.

Global Market Finder i Google Ads for Global Advertisers možete istražiti već danas. Mislite li da će se tvrtke njima poslužiti kao što su i Googleovim AdWordsom?

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Tehnologija

Programeri u prosjeku zarađuju 10.000 kuna, najbolje su plaćeni iOS developeri

Stigli su nam novi rezultati ankete Tomislava Grubišića o plaćama developera u Hrvatskoj za 2019. godinu, donosimo pregled najzanimljivijih podataka na osnovu tehnologija i godina iskustva.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Oradian potvrđuje brz rast u Aziji nagradom na najvećoj japanskoj fintech konferenciji

Domaći Oradian širi se tržištima Azije, a velike uspjehe potvrđuje i nagrada na startup natjecanju FIN/SUM, najveće japanske fintech konferencije.

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.