Google Market Finder i Google Ads for Global Advertisers vam olakšavaju osvajanje svijeta - prijevodom

Google Market Finder i Google Ads for Global Advertisers vam olakšavaju osvajanje svijeta – prijevodom

Google je noćas predstavio dva nova poslovna alata: Google Market Finder i Google Ads for Global Advertisers. Dok vam Google Market Finder olakšava istraživanje potražnje za vašim proizvodom ili uslugom širom svijeta, Google Ads for Global Advertisers vam olakšava ciljanje i prijevod oglašavanja za druge zemlje. Alati ciljaju prvenstveno na američke tvrtke koje dosad nisu izlazile na strana tržišta, ali i tvrtke širom svijeta koje su tek sad dovoljno jake da bi na njih mogle izaći. Hoće li ovi novi Googleovi alati olakšati izvoz i našim tvrtkama?

Google je noćas predstavio dva nova poslovna alata: Google Market Finder i Google Ads for Global Advertisers. Dok vam Google Market Finder olakšava istraživanje potražnje za vašim proizvodom ili uslugom širom svijeta, Google Ads for Global Advertisers vam olakšava ciljanje i prijevod oglašavanja za druge zemlje.

Alati ciljaju prvenstveno na američke tvrtke koje dosad nisu izlazile na strana tržišta, ali i tvrtke širom svijeta koje su tek sad dovoljno jake da bi na njih mogle izaći. Hoće li ovi novi Googleovi alati olakšati izvoz i našim tvrtkama?

Google Ads for Global Advertisers je zapravo informativna web stranica koja obuhvaća više alata poput Global Market Findera, oglašivačke platforme AdWords i prevodilačkog internetskog servisa Google Translate.

Trebate web dizajn, web design, conception sites web ili ウェブ設計?

Google Market Finder je specijalizirana varijanta Googleovog Keyword Explorera, alata koji vam omogućava praćenje traženosti ključnih riječi na Googleovoj tražilici. Nakon što odabete svoju lokaciju i jezik i upišete ključnu riječ koja opisuje vaš proizvod ili uslugu (primjerice web dizajn), klikate na Find opportunity kako biste našli potencijalna tržišta.

Tržišta odnosno države koje će se pojaviti možete filtrirati uz nekoliko predefiniranih ograničenja, poput zemalja G20, Europske unije ili pak Azije. U nastavku će vam se pojaviti rezultati po državama. Google će prikazati ne samo koliko ljudi u Francuskoj traži “web design” nego i francuski prijevod “conception sites web” s Google Translatea. S obzirom da znamo kako Google Translate nije potpuno točan, kvaliteta prijevoda može varirati.

Google Market Finder pomaže vam naći nova tržišta...

Države će biti poredane po povoljnijoj prilici tj. odnosu potražnje i pretraživanja za vašim pojmom te broju i cijeni Google Ads oglasa koji se za njega prikazuju. Cijena AdWords oglasa u SAD-u je primjerice 10 puta veća od Indije, što Googleov algoritam smatra nepovoljnijom prilikom.

Naravno, morate biti oprezni. Možda veći broj Indijaca zaista traži usluge web dizajna (engleski je jedini zajednički jezik u Indiji uz mnoštvo službenih), ali možda pak žele raditi kao web dizajneri. 

Uz tablicu se prikazuje i karta na kojoj su tamnijom plavom prikazana vama potencijalno zanimljivija tržišta. Google vas uz oba prikaza rezultata poziva da isprobate Google Translate i Google AdWords.

Globalni alat za lokalni uspjeh (bez fejsa)

Za razliku od Global Market Findera, Global Ads web stranica je skupina vodiča o tome kako koristiti Googleove alate u prilagođavanju svog poslovanja i oglašavanja stranim tržištima. Sadrži savjete i primjere ne samo o tome kako prevesti i lokalizirati oglase, već i kako organizirati plaćanje i dostavu širom svijeta.

Google Ads for Global Advertisers je zapravo vodič, a ne web servis.

Google je dosad imao dosta alata koji su omogućavali jednostavnije ciljanje drugih tržišta i zemalja, ali Global Market Finderom i Google Ads for Global Advertisers olakšao je pristup novim kupcima i korisnicima svojih alata. Facebook, koji ima izuzetno detaljno ciljanje po tržištima i mnogim kriterijima koje AdWords ne mogu ponuditi, očito brine Googleove marketingaše.

Novim alatima žele preduhitriti Facebook Ads koji su postali vrlo popularni među oglašivačima koji dosad nisu ni isprobavali Googleova oglašivačka rješenja. Dok Global Market Finderom stvaraju alat kojim biste mogli otkriti Google AdWords, Global Ads web stranicom daju informativni sadržaj kojime prodaju svoju filozofiju poslovanja.

Global Market Finder i Google Ads for Global Advertisers možete istražiti već danas. Mislite li da će se tvrtke njima poslužiti kao što su i Googleovim AdWordsom?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Davor Runje i Hajdi Ćenan predstavili airtAI; bankama pomažu učiti o našim transakcijama

Danas je predstavljen airtAI, domaći fintech startup čije se rješenje temelji na umjetnoj inteligenciji, a usmjereno je na manje banke koje žele bolje procijeniti potrebe svojih korisnika. Ususret predstavljanju, ekskluzivno za Netokraciju detalje otkriva CEO, Hajdi Ćenan.

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.