Kako zaraditi od sadržaja na Internetu? Odgovor daje treća verzija srpskog servisa Fliiby

Kako zaraditi od sadržaja na Internetu? Odgovor daje treća verzija srpskog servisa Fliiby

Zarada na Internetu u mnogome je kao srednjoškolski sex - svi pričaju o tome, ali retko ko zaista to i radi. Danas, kada je dobar deo populacije online, šanse za zaradu zaista su velike ali postavlja se pitanje gde plasirati sadržaj? Jedna srpska kompanija, koja posluje čak od 2007. godine, prethodne nedelje predstavila je novu verziju svog servisa - Fliiby v3.

fliiby

Danas, kada je dobar deo populacije online, šanse za zaradu zaista su velike, ali postavlja se pitanje gde plasirati sadržaj? Jedna srpska kompanija, koja posluje čak od 2007. godine, prethodne nedelje predstavila je novu verziju platforme za plasiranje i monetizaciju sadržaja – Fliiby v3.

U prostorijama Mikser House-a, u petak, 22. avgusta, obelodanjeno je rešenje na kome su osnivači ovog servisa, Vujadin i Nemanja Divjak, radili od početka godine sa svojim timom. Oni kažu da Fliiby danas objedinjuje sve što nude YouTube, Soundcloud, Flickr i drugi online servisi, ali za razliku od njih, srpski servis plaća svakog kreatora fajlova kroz zaradu od prikaza reklama preko sadržaja koji je postavljen.

U razgovoru za Netokraciju, direktor Fliiby-ja, Vujadin Divjak, izjavio je:

Želja nam je bila da objedinimo sve servise na jednom mestu, uz jedan log in i ponudimo na istom tom mestu šansu za zaradu. Mnogi danas dižu izuzetno vredne fajlove na Internet, ali od njih nemaju ništa. ­ Fliiby V3 je rešio da to prekine i uvede svet u budućnost digitalnog izdavaštva.

Fokus ka rastu korisničke baze

Kao servis koji postoji još od 2007. godine, Fliiby je zabeležio značajan uspeh tokom godina dostigavši čak 6 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou u 2010. godini. Ipak, promena u Google-ovom algoritmu od pre nekoliko godina značila je i manje organskih poseta, a sličan problem zahvatio je desetine hiljada sajtova širom sveta.

Fliiby Profile look

Fliiby danas broji više od 300 000 korisnika i čak 600 izdavača koji su ukupno postavili više od 1 milion različitih fajlova. Vujadin ističe da je sada, nakon predstavljanja nove verzije, rast korisničke baze primaran cilj kompanije, pri čemu očekuju blizu 2 miliona korisnika do kraja godine.

Redizajnirani Fliiby uveliko je dostupan, a braća Divjak pozivaju sve zainteresovani da se besplatno registruju i isprobaju ovu platformu. Prijavom na opciju za monetizaciju (autorski profil) korisnici već danas mogu početi sa zaradom od autorskog sadržaja poput muzike, video klipova, igara i dokumenata. Više o ovom servisu možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?