Facebook Ads danas izvan Facebooka na Zynga.com, sutra na vašoj omiljenoj web stranici?

Facebook Ads danas izvan Facebooka na Zynga.com, sutra na vašoj omiljenoj web stranici?

Veliki postotak korisnika Facebooka koristi i provodi svoje vrijeme na Facebooku igrajući razne igre, među kojima je jedne od najpoznatijih upravo Zynga igre. No, osim kroz Facebo0k aplikacije, Zynginim igrama se može pristupiti i kroz Zynginu web stranicu na kojem se od danas prikazuju Facebook oglasi i Sponsored Stories. Dosad se Facebookovo oglašavanje moglo vidjeti na stranicama najveće društvene mreže na svijetu, ali znači li ovaj korak otvaranje Facebook Adsa prema drugim stranicama i svojevremeno ugrožavanja Google AdWordsa?

Zynga logo uz "sponsored ads" s Facebooka (preuzeto sa InsideFacebooka)

Veliki postotak korisnika Facebooka koristi i provodi svoje vrijeme na Facebooku igrajući razne igre, među kojima je jedne od najpoznatijih upravo Zynga igre. No, osim kroz Facebo0k aplikacije, Zynginim igrama se može pristupiti i kroz Zynginu web stranicu na kojem se od danas prikazuju Facebook oglasi i Sponsored Stories.

Dosad se Facebookovo oglašavanje moglo vidjeti na stranicama najveće društvene mreže na svijetu, ali znači li ovaj korak otvaranje Facebook Adsa prema drugim stranicama i svojevremeno ugrožavanja Google AdWordsa?

Google zarađuje više, ali Facebook prijeti

Prema Inside Facebooku i prema Facebookovom Help Centru, oglasi koji će se prikazati igraču na Zynginoj stranici će biti isti oni koji će se istoj osobi prikazati na Facebooku. Takvi oglasi će se prikazati na desnom dijelu sučelja gdje su prije bili Googleovi oglasi. Google inače od oglašavanja u jednom kvartalu zaradi koliko Facebook tijekom cijele godine, upravo zbog toga što je prisutan širom interneta. No, Facebook zna mnogo više o korisnicima, a Google zasad nije uspio pojačati svoju poziciju i znanje o navikama te interesima društvenom mrežom Google Plus.

Iako su na Zynginoj web stranici Google oglasi i dalje prikazani, uz Facebook oglase koji će se prikazivati, postavlja se pitanje je li to početak Facebookove mreže oglašavanja na cijelom webu? Je li moguće da se i na drugim stranicama koje intenzivno koriste Facebook korisnici poput Foursquarea, Foodspottinga i drugih pojave Facebook oglasi umjesto Googleovih? Očekuje li nas Google – Facebook rat oglašavanjem na webu? Samo je, čini se, pitanje vremena da prva bitka za digitalne budžete krene…

Komentari

  1. Posao Hrvatska

    Posao Hrvatska

    26. 06. 2012. u 9:42 am Odgovori

    Facebook prvo mora napraviti normalno sučelje za FacebookAdvertising. Zatim moraju zaposliti ljude u korisničkoj službi, a ne da za njih rade klinci. Mogli bi malo srediti i metode naplate, zatim prevođenje koje im je nakaradno i još mnogo toga. Google djeluje mnogo profesionalnije, a Facebook je još dosta šlampav ako se uzme u obzir njihova veličina.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Sponzorirano

Epidemija COVID-19 pomogla je digitalizaciji Hrvatske više nego ijedna inicijativa do sada

Kriza je svakako tu, ali možda iz nje izvučemo neke korisne lekcije i konačno počnemo razmišljati digitalnije.

Kultura 2.0

Škola programiranja SmartNinja dokaz je da krizna situacija može donijeti i neprilike i – prilike

Iako je škola programiranja SmartNinja, prisutna i u Hrvatskoj tri godine, do sada održavala tečajeve isključivo uživo, na fizičkim lokacijama, pandemija koronavirusa preselila je nastavu online, gdje će dio tečajeva vjerojatno i ostati, što nudi nove prilike na tržištu edukacija.

Startupi i poslovanje

Igrom kroz matematiku, platforma Matific pomaže 58 tisuća naših učenika i učitelja u nastavi na daljinu

Učitelji diljem Hrvatske našli su se prije nešto više od 20 dana u izvanrednim okolnostima. Sav svoj nastavnički proces trebali su prilagoditi online okruženju, srećom, odrađeni pilot projekti sada zlata vrijede - a suradnja s Matificom upravo je tome dokaz.

Intervju

WhatsApp kao komunikacijski kanal za vaš biznis u krizi? Pomoći će hrvatski Sendbee

Imamo Koronavirus.hr na Viberu, no treba li nam podrška i putem WhatsAppa? Što uopće nudi WhatsApp Business, a što hrvatski startup Sendbee koji se njime bavi? Otkrili su nam suosnivači Domagoj Krpan i Ivan Arar.

Startupi i poslovanje

Mali ste offline biznis? Ovladati online prodajom možete i s ograničenim budžetom

Ugostiteljski objekti prvi su osjetili posljedice pandemije pa tako i naš specialty coffee shop Kavantura. Srećom, pozabavili smo se web trgovinom i digitalnim alatima tik prije svega... evo što je nama olakšalo posao.

Startupi i poslovanje

Ponovimo lekcije iz 2008. Kriza nije vrijeme da svojim klijentima budete daleko

Ovo je priča koju vrlo često pričam, to je priča o krizi zvanoj 2008. Jedni su se hvalili, drugi žalili, a evo što se meni događalo...