Aktivna zima u Splitu: DUMP internship i Mala škola hardvera

Aktivna zima u Splitu: DUMP pokreće program pripravništva i Malu školu hardvera

Da splitska zima ne bi bila monotona, pobrinula se Udruga mladih programera DUMP s dvije nove aktivnosti.

DUMP Udrugu mladih programera čine entuzijasti i profesionalci
Udrugu mladih programera DUMP čine entuzijasti i profesionalci.

Za početak, predstavlja se novi program DUMP Internship za studente i srednjoškolce kroz koji će se polaznici upoznati s različitim područjima, od programiranja i dizajna, preko fotografiranja, obrade videa i audio materijala, pa sve do marketinga i prezentacijskih vještina.

Kroz sve to razvijaju se i vještine poput organizacije, timskog rada i komunikacije koje su bitne za svakog poslodavca koji namjerava opstati u današnjim tržišnim uvjetima.

Cilj Internship programa je okupiti raznovrsne pojedince u timu koji će nastaviti raditi na projektima poput razvoja informatičkih usluga za studente FESB-a i Sveučilišta u Splitu, održavanja različitih predavanja za široku publiku, pa sve do organizacije raznih manifestacija u već poznatom DUMP stilu. Priliku da se timu pridruže dobit će najvredniji polaznici koji završe cijeli program.

Mala škola hardvera

Program pripravništva osigurat će različite aktivnosti za svoje polaznike
Program pripravništva osigurat će različite aktivnosti za svoje polaznike

Druga aktivnost koju DUMP planira je ciklus predavanja – Mala škola hardvera namijenjena svima onima koje zanimaju osnove sastavljanja računala kako bi sami naučili odabrati najbolje dijelove računala unutar zadanog budžeta. Kroz tri predavanja polaznici će se naučiti kako se snaći u moru dostupnih komponenti koje se nude, kako odabrati najbolje kombinacije te kako izvući maksimum iz odabranog koristeći nekoliko jednostavnih trikova.

DUMP Internship počinje otvorenom prezentacijom programa za sve zainteresirane koja će se održati u subotu, 6. prosinca na FESB-u u Splitu, u amfiteatru A101 s početkom u 17 sati.

Prvo predavanje ciklusa Mala škola hardvera je na rasporedu dan poslije, u nedjelju 7. prosinca na FESB-u u Splitu, također u amfiteatru A101 s početkom u 17 sati.

Više informacija o svim aktivnostima udruge može se pronaći na stranici udruge.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.