Facebookovi video oglasi izlaze iz testne faze i dolaze na feedove

Facebookovi video oglasi izlaze iz testne faze i dolaze na feedove

Pisali smo o njima i najavljivali ih već nekoliko puta, no u to su vrijeme (na sreću) još uvijek bili tek u fazi testiranja, uz mogućnost da nikad ne osvanu na našim zidovima. Riječ je, dakako o video oglasima na Facebooku, koji će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci ipak doći do svih korisničkih feedova.

Vaš Facebook feed u sljedećih nekoliko mjeseci dobiva novu vrstu sadržaja- video oglase
Vaš Facebook feed u sljedećih nekoliko mjeseci dobiva novu vrstu sadržaja – video oglase.

Pisali smo o njima i najavljivali ih već nekoliko puta, no u to su vrijeme (na sreću) još uvijek bili tek u fazi testiranja, uz mogućnost da nikad ne osvanu na našim zidovima. Riječ je, dakako o video oglasima na Facebooku, koji će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci ipak doći do svih korisničkih feedova.

Facebook, po običaju, tvrdi kako za sad surađuje  s “odabranom grupom oglašivača”, a ta odabrana nekolicina svoje će oglase moći postavljati na društvenu mrežu i u obliku videa u trajanju od 15 sekundi, što je već poznato. Video oglasi automatski će se pokretati, ali bez zvuka, a moći ćete ih proširiti i odslušati kliknete li na njih.

Korisnici su već tijekom prijašnjih najava pokazivali da i nisu oduševljeni ovakvom vrstom oglašavanja na Facebooku, pogotovo zbog automatskog pokretanja videa, a uvođenje takvog sponzoriranog sadržaja kosi se s Facebookovom misijom punjenja Feeda “kvalitetnim sadržajem i vijestima” te pretvaranja Facebooka u centralno mjesto za opuštanje i informiranje.

Iz društvene pak mreže tvrde kako je uvođenje ovog načina oglašavanja imalo “ograničen i zanemariv” utjecaj na aktivnost korisnika. Također i naglašavaju visoku kvalitetu video oglasa te najavljaju suradnju s tvrtkom Ace Metrix koja omogućava oglašivačima testiranje efikasnosti oglasa prije no što se puste na feedove.

Video oglašavanje trebalo bi tako angažirati, a ne odbiti članove društvene mreže, objašnjava Facebook u službenom postu:

Uz Premium Video Oglase, brendovi sada mogu potaknuti interakciju s korisnicima na Facebooku preko privlačnih videa. Premium video oglase uvodit ćemo polako i pratiti kako utječu na aktivnost na društvenoj mreži. Ovo postepeno uvođenje omoućava nam da se koncentriramo na mali broj oglašivača s kampanjama visoke kvalitet kako bismo stvorili što bolej iskustvo na Facebooku.

Oglašivači će svoje mjesto na feedovima moći zakupiti po istom principu kao i i oglasni prostor na televiziji, kako bi u kratkom vremenskom periodu dosegli ciljanu publiku, a uspjeh oglasa mjerit će Nielsen Online Campaign Ratings, o čemu će ovisiti i iznos koji oglašivači u konačnici plaćaju. Već prema tome dalo bi se zaključiti da ovakav tip oglasa neće biti jeftin.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Kako iskoristiti advent za employer branding (a da nije samo domjenak)

Važnost dobrog raspoloženja unutar tvrtke ne možemo zanemariti, pogotovo kad je riječ o kraju godine kada se projekti privode kraju dok se istovremeno pripremmo za nadolazeće. Čini se da je A1 otkrio najbolju formulu kako preživjeti zimu: mjesec dana blagdana u uredima.

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.