Facebookovi video oglasi izlaze iz testne faze i dolaze na feedove

Facebookovi video oglasi izlaze iz testne faze i dolaze na feedove

Pisali smo o njima i najavljivali ih već nekoliko puta, no u to su vrijeme (na sreću) još uvijek bili tek u fazi testiranja, uz mogućnost da nikad ne osvanu na našim zidovima. Riječ je, dakako o video oglasima na Facebooku, koji će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci ipak doći do svih korisničkih feedova.

Vaš Facebook feed u sljedećih nekoliko mjeseci dobiva novu vrstu sadržaja- video oglase
Vaš Facebook feed u sljedećih nekoliko mjeseci dobiva novu vrstu sadržaja – video oglase.

Pisali smo o njima i najavljivali ih već nekoliko puta, no u to su vrijeme (na sreću) još uvijek bili tek u fazi testiranja, uz mogućnost da nikad ne osvanu na našim zidovima. Riječ je, dakako o video oglasima na Facebooku, koji će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci ipak doći do svih korisničkih feedova.

Facebook, po običaju, tvrdi kako za sad surađuje  s “odabranom grupom oglašivača”, a ta odabrana nekolicina svoje će oglase moći postavljati na društvenu mrežu i u obliku videa u trajanju od 15 sekundi, što je već poznato. Video oglasi automatski će se pokretati, ali bez zvuka, a moći ćete ih proširiti i odslušati kliknete li na njih.

Korisnici su već tijekom prijašnjih najava pokazivali da i nisu oduševljeni ovakvom vrstom oglašavanja na Facebooku, pogotovo zbog automatskog pokretanja videa, a uvođenje takvog sponzoriranog sadržaja kosi se s Facebookovom misijom punjenja Feeda “kvalitetnim sadržajem i vijestima” te pretvaranja Facebooka u centralno mjesto za opuštanje i informiranje.

Iz društvene pak mreže tvrde kako je uvođenje ovog načina oglašavanja imalo “ograničen i zanemariv” utjecaj na aktivnost korisnika. Također i naglašavaju visoku kvalitetu video oglasa te najavljaju suradnju s tvrtkom Ace Metrix koja omogućava oglašivačima testiranje efikasnosti oglasa prije no što se puste na feedove.

Video oglašavanje trebalo bi tako angažirati, a ne odbiti članove društvene mreže, objašnjava Facebook u službenom postu:

Uz Premium Video Oglase, brendovi sada mogu potaknuti interakciju s korisnicima na Facebooku preko privlačnih videa. Premium video oglase uvodit ćemo polako i pratiti kako utječu na aktivnost na društvenoj mreži. Ovo postepeno uvođenje omoućava nam da se koncentriramo na mali broj oglašivača s kampanjama visoke kvalitet kako bismo stvorili što bolej iskustvo na Facebooku.

Oglašivači će svoje mjesto na feedovima moći zakupiti po istom principu kao i i oglasni prostor na televiziji, kako bi u kratkom vremenskom periodu dosegli ciljanu publiku, a uspjeh oglasa mjerit će Nielsen Online Campaign Ratings, o čemu će ovisiti i iznos koji oglašivači u konačnici plaćaju. Već prema tome dalo bi se zaključiti da ovakav tip oglasa neće biti jeftin.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Što ste propustili

Kultura 2.0

Spotify je od danas službeno dostupan u Hrvatskoj!

Neka me netko uštipne. Stigao je i ovaj dan, Spotify je u Hrvatskoj.

Digitalni marketing

Od srijede stiže Spotify? Što će sad Deezer, ali i oglašivači, telekomi i podcasteri

Ako Spotify ovaj tjedan dođe u Hrvatsku u 'paketu' s drugim zemljama regije i Rusijom, mogao bi dobro doći hrvatskim glazbenicima i izvođačima koji su u doba koronavirusa morali otkazati koncerte. Oglašivači i podcasteri bi također mogli okrenuti glave...

Video

Hoće li vam deepfakeom ukrasti lice pa ući u bankovni račun (i staviti vas u pornić)

Ako poslije ove epizode ne obrišete sve selfije s interneta, niste napravili ništa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.