Uključite se danas u virtualnu konferenciju o slobodnim i otvorenim tehnologijama

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Što ćete raditi nakon današnjeg nedjeljnog ručka? Ako vas zanimaju slobodne i otvorene tehnologije, priključite se zanimljivoj virtualnoj konferenciji koju organizira HULK, Hrvatska udruga Linux korisnika, od 15 do 17 i 30 sati. Ne morate se ni micati iz udobnih fotelja ili kauča, jer se sve događa putem YouTube kanala HULK onAir. Unatoč tome što će se predavanja pratiti putem YouTubea, konferencija će biti dvosmjerna – predavanja će se moći komentirati na HULK-ovom IRC kanalu, a predavači će odgovarati na pitanja koja će se tamo postavljati.

Organizator događaja je Hrvatska udruga Linux korisnika.

Organizator događaja je Hrvatska udruga Linux korisnika.

Što ćete raditi nakon današnjeg nedjeljnog ručka? Ako vas zanimaju slobodne i otvorene tehnologije, priključite se zanimljivoj virtualnoj konferenciji koju organizira HULK, Hrvatska udruga Linux korisnika, od 15 do 17 i 30 sati. Ne morate se ni micati iz udobnih fotelja ili kauča, jer se sve događa putem YouTube kanala HULK onAir. Unatoč tome što će se predavanja pratiti putem YouTubea, konferencija će biti dvosmjerna – predavanja će se moći komentirati na HULK-ovom IRC kanalu, a predavači će odgovarati na pitanja koja će se tamo postavljati.

Virtualni dan slobodnih i otvorenih tehnologija otvorit će Jasna Benčić, dopredsjednica Hrvatske udruge Linux korisnika, koja će potom, zajedno s Lucijom Pilić, glasnogovornicom HULK-a, održati predavanje o uključivanju u svijet slobodnih i otvorenih tehnologija. Slijedi Matija Nalis, zagovornik slobodnog softvera, koji će govoriti o Open Street Mapu, slobodnoj karti svijeta, a potom će više o NetBeansu i GDB-u na Linuxu govoriti Domagoj Stolfa. Posljednje predavanje održava Valent Turković, i to o projektu Otvorena mreža, o kojemu ste ranije mogli čitati na Netokraciji.

Predavanja, dakle, možete pronaći na YouTube kanalu Hulk onAir, a ukoliko želite postavljati pitanja predavačima, možete to raditi za vrijeme trajanja svakog predavanja na IRC kanalu #hulk-leadership. Predavači će odgovarati na pitanja po završetku predavanja.

Za one koji nemaju instaliran IRC klijent ili se nisu prije koristili IRC-om:

  • Otvorite IRC u internetskom pregledniku.
  • Odaberite korisničko ime po želji.

Na službenoj stranici događaja možete pronaći i točan raspored predavanja, kao i njihove sažetke.