iStudio je prvi Facebook Preferred Marketing Developer u Hrvatskoj – i regiji!

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Prošli tjedan smo pisali o novoj verziji Facebookovoj developerskog programa, tzv. Facebook Preferred Marketing Developer programa, a ovaj tjedan smo službeno dobili prvu hrvatsku social media agenciju koja je dobila taj status: iStudio. Radi se o tek dvjestotinjak agencija koje zajedno s iStudijem imaju pristup Facebookovim resursima.

iStudio je Facebookov preferirani developer.

Prošli tjedan smo pisali o novoj verziji Facebookovoj developerskog programa, tzv. Facebook Preferred Marketing Developer programa, a ovaj tjedan smo službeno dobili prvu hrvatsku social media agenciju koja je dobila taj status: iStudio. Radi se o tek dvjestotinjak agencija koje zajedno s iStudijem imaju pristup Facebookovim resursima.

Ova vijest jedna je u nizu objava povodom iStudijevog predstavljanja u sklopu tzv. iEventa.

Ukoliko dosad niste istraživali Facebook Preferred Marketing Developer program, agencije koje ga čine moraju zadovoljiti stroge kriterije koje pokazuju da se kvalitetno služe Facebookovom platformom za razvoj aplikacija. IStudijev Tomislav Grubišić objašnjava kako je izgledao proces prijave na Facebookov program:

Facebook je periodički objavljivao razdoblja za apliciranje agencija u program. U aplikaciji je postojala duga forma koju se moralo ispuniti, a u kojoj je trebalo navesti konretne stvari koje su se implementirale kroz Facebook API-je, dodati primjere, linkati na te konkretne primjere kako bi oni mogli napraviti provjere, između ostalog i regularnosti kampanja, navesti tipove industrija u kojima se radi, vertikale kampanja i sl. Također je trebalo navesti sve podatke o firmi.

Nakon toga trebalo je još dodatno poslati cijeli portfolio odrađenih projektata, testne accounte i sve ostalo što bi nam moglo pomoći da argumentiramo razlog zašto bi trebali biti primljeni u program. Cijeli proces je trajao nekoliko mjeseci i zapravo je najteže bilo čekanje na odgovor. :)

Agencije primljene u program potom mogu sudjelovati na Facebookovim zatvorenim konferencijama te grupama u kojima s drugim agencijama imaju bolji pristup najvećoj društvenoj mreži na svijetu. Ida Pandur, odgovorna za iStudijeve vanjske komunikacije, zaključuje kako im pokazuje da su na pravom tragu:

Ovo nam pokazuje da ono što radimo je u svjetskom rangu i da se ne moramo bojati krenuti jače na svjetsko tržište, upravo suprotno. :)

Zagrebački iStudio će istovremeno dobiti priliku testirati Facebookove nove mogućnosti. Hoće li iskoristiti ovu prednost u razvoju Social Numbersa i svojih drugih projekata, tek ćemo vidjeti.