Facebook Preferred Marketing Developer: Kako postati dio Zuckerbergovog novog programa za ‘social’ agencije

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Facebook je objavio kako od danas proširuje svoj program za developere rješenja temeljenih na mogućnostima najveće društvene mreže na svijetu koji će se odsad zvati Facebook Preferred Marketing Developer program. Dok je dosadašnji Prefrered Developer Consultant program sve ovjerene razvijatelje Facebook aplikacija bacao u isti koš, novi uvodi bedževe koji pokazuju i dokazuju da je vaša agencija stručnja u razvoju rješenja za: Pages, Ads, Apps i Insights.

Facebookov novi razvojni program.

Facebook je objavio kako od danas proširuje svoj program za developere rješenja temeljenih na mogućnostima najveće društvene mreže na svijetu koji će se odsad zvati Facebook Preferred Marketing Developer program. Dok je dosadašnji Prefrered Developer Consultant program sve ovjerene razvijatelje Facebook aplikacija bacao u isti koš, novi uvodi bedževe koji pokazuju i dokazuju da je vaša social media agencija stručnja u razvoju rješenja za: Pages, Ads, Apps i Insights.

Facebookov novi razvojni program.

Iako vam se na prvi pogled sudeći po spominjanju Facebook fan stranica možda čini da bi se i vaša marketinška agencija trebala kvalificirati za nove “bedževe”, opis pokazuje kako se zaista radi o developerskom programu:

  • Pages – Ne radi se o održavanju Facebook fan stranica, već razvoja aplikacija koje njima upravljaju, poput Hootsuitea. Ova kategorija uključuje i integraciju Facebook Places lokacijskih mogućnosti kao i tzv. stream aplikacija;
  • Ads – Poput fan stranica, oglašavanje se ne odnosi na vašu najnoviju 100 dolara vrijednu kampanju, već alate koje ćete razviti za unaprijeđivanje razvoja novih kampanja. Primjerice, alati za “masovno” stvaranje novih oglasa kao što to radi hrvatski Socialbrando koji smo vam ekskluzivno prikazali na Netokraciji;
  • Apps – Dobre stare aplikacije na sve moguće načine, od integracije Open Grapha do Facebook Creditsa i integracije Facebooka u druge aplikacije te rješenja;
  • Insights – Alati koji omogućavaju bolje shvaćanje Facebookovih podataka i analitičkih informacija, primjerice bolje uspoređivanje rasta neke fan stranice u različitim periodima.

Facebookov John Yi navodi na Facebookovom blogu kako je prvi niz od 141 nove, certificirane tvrtke već prihvaćen, čime se ukupan broj tzv. “PDMsova” povećava na 232 developera i developerska tima u 35 zemalja.

Kriterije potrebne za uključenje u Facebook Preferred Marketing Developer program možete vidjeti na Facebookovoj službenoj podstranici. S obzirom da Facebookov ekosistem raste i raste, krajnje je vrijeme da se uključite i prijavite ukoliko ste razvili već značajan broj rješenja temeljenih na toj društvenoj mreži.