iStudio je prvi Facebook Preferred Marketing Developer u Hrvatskoj – i regiji!

Prošli tjedan smo pisali o novoj verziji Facebookovoj developerskog programa, tzv. Facebook Preferred Marketing Developer programa, a ovaj tjedan smo službeno dobili prvu hrvatsku social media agenciju koja je dobila taj status: iStudio. Radi se o tek dvjestotinjak agencija koje zajedno s iStudijem imaju pristup Facebookovim resursima.

iStudio je Facebookov preferirani developer.

Prošli tjedan smo pisali o novoj verziji Facebookovoj developerskog programa, tzv. Facebook Preferred Marketing Developer programa, a ovaj tjedan smo službeno dobili prvu hrvatsku social media agenciju koja je dobila taj status: iStudio. Radi se o tek dvjestotinjak agencija koje zajedno s iStudijem imaju pristup Facebookovim resursima.

Ova vijest jedna je u nizu objava povodom iStudijevog predstavljanja u sklopu tzv. iEventa.

Ukoliko dosad niste istraživali Facebook Preferred Marketing Developer program, agencije koje ga čine moraju zadovoljiti stroge kriterije koje pokazuju da se kvalitetno služe Facebookovom platformom za razvoj aplikacija. IStudijev Tomislav Grubišić objašnjava kako je izgledao proces prijave na Facebookov program:

Facebook je periodički objavljivao razdoblja za apliciranje agencija u program. U aplikaciji je postojala duga forma koju se moralo ispuniti, a u kojoj je trebalo navesti konretne stvari koje su se implementirale kroz Facebook API-je, dodati primjere, linkati na te konkretne primjere kako bi oni mogli napraviti provjere, između ostalog i regularnosti kampanja, navesti tipove industrija u kojima se radi, vertikale kampanja i sl. Također je trebalo navesti sve podatke o firmi.

Nakon toga trebalo je još dodatno poslati cijeli portfolio odrađenih projektata, testne accounte i sve ostalo što bi nam moglo pomoći da argumentiramo razlog zašto bi trebali biti primljeni u program. Cijeli proces je trajao nekoliko mjeseci i zapravo je najteže bilo čekanje na odgovor. 🙂

Agencije primljene u program potom mogu sudjelovati na Facebookovim zatvorenim konferencijama te grupama u kojima s drugim agencijama imaju bolji pristup najvećoj društvenoj mreži na svijetu. Ida Pandur, odgovorna za iStudijeve vanjske komunikacije, zaključuje kako im pokazuje da su na pravom tragu:

Ovo nam pokazuje da ono što radimo je u svjetskom rangu i da se ne moramo bojati krenuti jače na svjetsko tržište, upravo suprotno. 🙂

Zagrebački iStudio će istovremeno dobiti priliku testirati Facebookove nove mogućnosti. Hoće li iskoristiti ovu prednost u razvoju Social Numbersa i svojih drugih projekata, tek ćemo vidjeti.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Zašto više nije dovoljno biti dobar developer u Hrvatskoj (i zašto ‘freelance’ nije rješenje)

CEO-i Rentlija, Neuralaba, Bornfighta i Locastica u Labinu su razgovarali o tome kako učiniti zaposlenike sretnima, ali i o freelancerima te - podjeli zarade.

Startupi i poslovanje

Taxify, konkurent Uberu, stiže u Hrvatsku: Traže se vozači i Country Manager

Taxify je aplikacija za naručivanje taksi prijevoza, porijeklom iz Estonije, a danas dostupna u gotovo 30 zemalja u Europi, Africi, Južnoj Americi te Australiji. Sudeći prema aktivnim oglasima za posao, uskoro stiže u Hrvatsku.

Digitalni mediji

Učimo o podcastu od domaćih snaga: Podcast inkubator i Surove strasti

Opasnost nije u novim stvarima, već u našem strahu da kad ne znamo - istražujemo, pitamo i učimo. Podcast je na naše prostore došao da ostane, samo je pitanje kada ćete vi naći vremena da saznate o čemu se tu zapravo radi.

Što ste propustili

Društvene mreže

Po Instagram profilu Josipa Budimira nikad ne biste zaključili da je on – gradonačelnik

OK, dobro, možda i biste, jer mu upravo to stoji u biografiji. Ali i usprkos tome, prije biste zaključili da je riječ o jednom od onih pokušaja humora kada neki pametnjaković u biografiju stavi da je direktor Facebooka. Što zapravo i nema smisla ako ste na Instagramu.

Novost

Zbog promocije softvera za varanje u Fortniteu dobili tužbe u stvarnom svijetu

Epic Games se ne šali, u stvarnome svijetu tuži osobe za varanje u video igri, a podrška zajednice za ovo je ogromna.

Startupi i poslovanje

Peter Looker uz 30-godišnje iskustvo i veze u SAD-u želi pomoći hrvatskim tvrtkama u usponu

On je američki poduzetnik čiji su proizvodi u 30 godina obišli mnoge strane svijeta, ali se sa svojim iskustvom i znanjem odlučio smjestiti u Europu. Što je Petera namamilo u našu regiju?

Sponzorirano

Studija slučaja: Kako po prvi put organizirati studentsku praksu u manjoj tvrtki?

Nije jednako organizirati studentsku praksu u timu od stotinu ljudi i u malim tvrtkama gdje često ne postoji jedna osoba ili cijeli tim koji će se samo praktikantima baviti cijelo ljeto.

Društvene mreže

Twitter zbunjuje one koji ga ne koriste, zato opaska ‘retweets ≠ endorsements’ nije dovoljna

Mnogi korisnici Twittera u svoju biografiju dodali su objašnjenje “retweets ≠ endorsements”. No, u pojedinim slučajevima, posebice ako je politika upletena, to neće biti dovoljno da se ogradite od sadržaja koji dijelite - posebice ako taj sadržaj dođe pred oči onih koji Twitter ne koriste.

Prikaz

Za moje sestrične: Dan u životu community managera u Remedy Entertainmentu

"Vida, ne možemo vjerovati da si već deset mjeseci u Finskoj, a mi još uvijek nemamo pojma što ti zapravo radiš", rekle su mi sestrične. Za njih, a i za sve ostale, slijedi moj tipičan radni dan u Remedy Entertainmentu.