FacePay donosi revoluciju u ‘online’ i mobilnoj kupovini koju smo čekali

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Tokom trećek bloka predavanja na ovogodišnjoj OMGcommerce konferenciji, prisutnima se obratio i Danijel Mulugeta, CEO kompanije FacePay koja nastoji da uvede revoluciju u svet online kupovine, tačnije plaćanja. U pitanju je all-in-one mobilno rešenje za naplatu koje funkcioniše po principu QR kodova, a koje vlasnicima prodavnica i mušterijama osigurava laku i sigurno transakciju.

19WEB

Danijel Mulugeta, FacePay (Foto: Marina Filipović Marinshe)

Tokom trećeg bloka predavanja na ovogodišnjoj OMGcommerce konferenciji, prisutnima se obratio i Danijel Mulugeta, CEO kompanije FacePay koja nastoji da uvede revoluciju u svet online kupovine, tačnije plaćanja. U pitanju je all-in-one mobilno rešenje za naplatu koje funkcioniše po principu QR kodova, a koje vlasnicima prodavnica i mušterijama osigurava laku i sigurnu transakciju.

Mulugeta je izjavio da je prvi korak pri kupovini na Internetu gotovo uvek isti, a da FacePay funkcioniše kao i bilo koji drugi payment gateway. Nakon što korisnik izabere FacePay opciju, on dobija unikatni QR kod koji se skenira putem mobilne aplikacije, a koji generiše unikatni kod koji se odmah potom unosi. U toku samog procesa mušterija može videti i fotografiju prodavca čime se osigurava validnost same transakcije i smanjuje mogućnost prevare.

Anonimnost u prvom planu

Svaka transakcija u potpunosti je anonimna i kao takva i ostaje, zahvaljujući “host” serverima koji uspostavljaju anoniman i zaštićen prenos. Kartice i podaci sa njih nikada se ne unose tokom transakcije, a ovakav način budućnost je trgovine, istakao je Danijel.

FacePay nastoji koristiti i statičke QR kodove, a njihova primena može biti posebno interesanta za sve one koji nastoje targetovati grupu impulsivnih kupaca.

QR kodovi mogu se postaviti na postere za muzičke koncerte, a prolaznici tj. mušterije mogle bi istog trenutka izvršiti kupovinu karte. Oni se takođe mogu implementirati u newslettere i TV reklame i tako dodatno postaći kupovinu u ključnom trenutku.

Servis FacePay omogućava kupovinu u samoj prodavnici, na Internetu, izdavanje tiketa kao i mogućnost razmene novca između dve osobe. U ovom slučaju osoba koja šalje novac može videti i fotografiju primaoca tako da je osiguran najveći stepen sigurnosti. Više informacija o servisu možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Erste banka sponzor je OMGcommercea.

Erste banka sponzor je OMGcommercea.